Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratie 100 / anul 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

declaratie 100 / anul 2009

66 replies to this topic

#21 marietadragos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:
  • Interests:contabil autorizat

Postat 23 July 2009 - 08:49 AM

Treci datoratul apoi cit recuperezi si reiese cit ai de plata.Daca am inteles bine ai de plata 122, deci atit trebuie sa-ti ramina la de plata.
Sper ca m-am facut inteleasa.

#22 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 23 July 2009 - 09:08 AM

Pt.Teofilia : Da !
Datorata : 122
Deductibila : 122

Dana

#23 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 23 July 2009 - 09:19 AM

multumesc dana 42. n-am mai avut concedii medicale pana acum si nu stiam sigur cum se procedeaza. multumesc inca o data pt promptitudine.

#24 miron ionescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 23 July 2009 - 07:01 PM

Buna seara,

Am si eu o problema de rezolvat. In declaratia 100 depusa pe 17.07.2009 s-a declarat impozitul pe profit (contabil batut in cap), in loc de impozit pe venit cum este declarata societatea. Calculul a fost facut pt impozit pe profit. ce se poate face? se depune rectificativa la impozitul pe venit? si se trec sumele ce ar trebui pentru impozitul pe venit sau se rectifica pe 0 impozitul pe profit apoi se depune alta declaratie 100 cu impozit pe micro ... etc rog daca se poate sa ma indrumati. Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de miron ionescu: 23 July 2009 - 07:02 PM

#25 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 25 July 2009 - 08:45 AM

se depune rectificativa si eu recomand o cerere catre AFP in care sa scrieti ca din eroare s-a declarat gresit, si nu s-a schimbat vectorul fiscal.

#26 Cornelia Cozos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 227 Postari:

Postat 26 August 2009 - 03:58 PM

Am gresit la declaratia 100 pentru iunie in loc de impozitul pe profit pers juridice, m-am dus cu un rand mai jos la impozit din asocieri persoane fizice. Nu am descoperit asta decat acum ca am nevoie de certificat fiscal. Bineinteles ca plata s-a facut in cont unic si atunci banii s-au dus conform declaratiei mele gresite. Acum vreau sa corectez si am inteles ca trebuie sa fac astfel: rectificativa ca sa scot impozitul gresit, o noua declaratie 100 cu impozitul pe profit pentru ca se considera ca nu l-am declarat cf ordin 950/2006 si cerere la Trezorerie sa mute banii dintr-un cont in celalalt. Nenorocirea este ca am nevoie de certificat si nu pot astepta sa faca Trezoreria mutarea banilor si atunci voi plati din nou. Este vorba de o suma mare 70.000 lei. Stiti cumva daca exista posibilitatea de a nu se plati penalitati ? A mai fost cineva in situatia asta ? Multumesc mult pentru orice idee. Cred ca la Minister lucreaza numai oameni care nu gresesc altfel nu stiu cum de toate greselile noastre (oricat de nevinovate ar fi) se lasa cu bani multi platiti la ei.

#27 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 26 August 2009 - 04:29 PM

Nu Trezoreria face repartizarea din contul unic, ci Administratia Financiara. Sfatul meu este sa faci o cerere de anulare a primei repartitii de sume si de re-repartizare a platilor (sau de compensare intre ele). Teoretic nu ar trebui sa dureze mult (cam 1 saptamana). Eu zic sa incerci asa, inainte de a plati din nou banii. Mai ales ca nu ii mai vezi de la stat.

#28 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 26 August 2009 - 04:36 PM

Cam trei zile dureaza compensarea !

#29 Cornelia Cozos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 227 Postari:

Postat 27 August 2009 - 08:22 AM

Multumesc pentru pareri. Partea proasta este ca este nevoie de certificat in 2 zile. Cei de la Administratie mi-au spus ca la trezorerie trebuie sa fac cererea si ca dureaza cf legii 45 de zile dar practic nu mai putin de 1 saptamana. Nu va mai spun ca trebuia sa platesc si amenda ca nu am depus declaratia cu impozitul pe profit (chiar daca era depusa 100 cu impozitul gresit si cu cel pe salarii) dar ne-au dat doar avertisment. Cel mai mult ma intereseaza cum pot sa scap de penalitati.

#30 Alina_C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 27 August 2009 - 07:44 PM

nu ai de ce se platesti penalitati pt ca banii i-ai platit in contul unic. si daca declarai initial impozitul corect ai fi platit la trezorerie in acelasi cont. e foarte logic, nu? cine trebuie sa faca corectia platii este administratia, asa cum au spus si colegii nostri mai devreme. la trezorerie nu au ce sa modifice pentru ca nu e un alt cont. trebuie sa faci cerere la administratie sa corecteze plata, dar intradevar termenul legal de solutionare a cererii este de 45 zile. chiar daca o sa calculeze majorari pana opereaza corectia, acestea se vor anula odata rezolvata cererea pt ca in sistem va aparea data platii impozitului data la care ai platiti tu efectiv. asa se opereaza corect. am facut si eu si a fost ok.
mai naspa e cu certificatul....
parearea mea ca sa nu mai platesti inca o data pt ca sunt o groaza de bani, sa incerci sa gasesti pe cineva foarte dragut la administratie ca sa te ajuta. daca gasesti, poate sa iti opereaze toate astea in aceeasi zi.
si cand zic ca trebuie sa gasesti pe cineva foarte dragut la administratie cred ca intelegi ce vreau sa spun...
Cu respect,
Alinutza

#31 gradinita175

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 30 August 2009 - 07:42 PM

Cererea de compensare se depune la Administratia Financiara. Apoi ei o trimit la Trezorerie si acolo se face compensarea efectiva. Dureaza cfm. legii 45 zile (maxim). Mai ales acum ca inca este lumea in concediu. Trezoreria "muta" banii si apare in calculator la Admin. Fin. in fisa sintetica a firmei. Penalizarile si dobanda trebuie sa le platesti pt. ca a fost greseala ta - asa zic ei. Eu am patit toate astea si culmea pe greseala lor, nu a mea. Si acum sunt in scandal cu ei pt. ca nu vreau sa platesc dobanzi si penalizari pt greseala lor - pt. care a trebuit sa fac eu cerere de compensare intre 2 creante.
Daca stie cineva va rog sa-mi spuneti in ce lege, ordin etc scrie ca noi, ca si contribuabili, avem obligatia sa verificam fisa sintetica a unitatii existenta in calculatorul Administratiei Finanaciare si sa depistam greselile facute de ei in inregistrari. daca trece timpul si noi nu am verificat fisa este vina noastra si trebuie sa platim greselile lor.
Exista asa ceva in legislatie?

#32 ramonel

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 02 November 2009 - 04:39 PM

Buna ziua,
am si eu o intrebare. in 2004 pe declaratiile 100 am trecut impozit pe venit micro si acum s-au sesizat cei de la finante ca trebuia impozit pe profit si acum trebuie sa fac rectificative. cum complectez declaratia 710? (nu am mai facut niciodata aceasta declaratie)

#33 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 02 November 2009 - 04:43 PM

incearca sa vezi pe programul lor:
selectezi impozit venit, suma datorata initaial x, suma corectata 0
impozit profit, suma datorata initaial 0, suma corectata x
Nu cred ca va lua informatia daca in loc de zero nu pui nimic.
Dar 2004 nu s-a pescris? Vezi si pe ce prg lucrezi (cel din 2004 ar trebui, cu lei vechi)

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 02 November 2009 - 04:44 PM

#34 VIVI1968

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:
  • Interests:mai multa informare si comunicare

Postat 03 November 2009 - 09:24 AM

Declaratiile din 2004 si 2005 se depun pe programul din 2006 in lei noi.
La impozit pe venit se face rectificativa ,suma datorata initaial x, suma corectata 0.
La impozit pe profit se face declaratia 100 (deoarece apare ca impozit nedeclarat).
vivi

#35 laura_978

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 16 November 2009 - 11:01 PM

Buna ziua,

Am o firma radiata de ORC cu data 02.10.2009. Am depus declaratia 100 pentru trimestrul 3 cu impozit forfetar de plata 550 lei. Acesta a fost achitat in 26.10.2009. In contabilitate nu am inregistrat acest impozit forfetar, deoarece balanta si bilantul de lichidare au fost intocmite la 31.08.2009, in zero. Trebuia inregistrat?

Alta problema e Declaratia 101. Am inteles ca se depune aceasta declaratie, anul acesta, cu bifarea optiunii "Societate in lichidare". Aici m-am incurcat... :pullhair: Deci, impozitul forfetar declarat in si platit pentru trimestrele 1 si 2 este de 917 lei (367 + 550), dar in balanta mea de lichidare la 31.08.2009 nu apare decat suma de 367 lei.

Cum completez declaratia 100? Unde am gresit?

#36 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 15 January 2010 - 11:05 AM

Mi se refuza primirea declaratiilor D100 la Dec. 2009, pt. 2 firme infiintate in anul 2009, august-septembrie, dupa aparitia OUG 34/2009, daca este inscris 0 la valoarea impozitului minim pe motiv ca "noul" program primit de la "centru" nu accepta decit cu inscrierea celor 550 lei la rubrica de impozit pe profit minim.

Evident ca la Sep. 2009 le-am declarat de asemenea cu 0 - 0 pt. impozitul pe profit, conform rezultatului contabil (lipsa de activitate), si nu au fost asemenea probleme.

Imi scapa ceva?

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 27 January 2010 - 05:26 PM

#37 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 15 January 2010 - 11:56 AM

ia codul fiscal si du-te acolo, pune-le sa citeasca...este evident ca ai dreptate (banuiesc ca te-ai hotarat sa inchizi pana pe 25.04).

#38 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 15 January 2010 - 04:21 PM

Nu merge asa, pur si simplu nu am timp sa fac efortul sa merg cu codul fiscal in brate, am discutat chiar cu directorul de sector si a dat din umeri, este deja plictisit de porcaria asta, din 6 ianuarie au primit 3 modificari la program.

Probabil o sa renunt sa depun D100 si le depun 101 pina la 25.02.2010 fara nimic declarat ca datorat la impozitul pe profit.

#39 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 15 January 2010 - 05:31 PM

Vezi postareamutual, la Jan 15 2010, 04:21 PM, a spus:

Nu merge asa, pur si simplu nu am timp sa fac efortul sa merg cu codul fiscal in brate, am discutat chiar cu directorul de sector si a dat din umeri, este deja plictisit de porcaria asta, din 6 ianuarie au primit 3 modificari la program.

Probabil o sa renunt sa depun D100 si le depun 101 pina la 25.02.2010 fara nimic declarat ca datorat la impozitul pe profit.

Impozitul forfetar se va plati pana la inscrierea inactivitatii in registrul comertului, inscriere ce va deveni valabila in termen de 24 de ore de la data incheierii judecatorului delegat, a precizat Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Pe de alta parte, potrivit raspunsului dat de ONRC , la art.237 alin.(2) din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca inactivitatea temporara a unei societati comerciale trebuie sa fie „ anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului”.

Deci, nu conteaza daca ai profit sau nu, impozitul forfetar se plateste si daca ai pierdere si daca te declari inactiv pana la inscrierea inactivitatii in registrul comertului.
“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#40 cornel1979

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 15 January 2010 - 05:36 PM

pt firmele infiintate in 2009 se plateste impozit forfetar la minimu lde 2200 ron anual.

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL