Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA vanzare utilaje - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA vanzare utilaje

11 replies to this topic

#1 RolandK

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 July 2009 - 08:40 AM

Salut aceasta comunitate si inspecial pe cei care isi sacrifica din timpul lor pentru a ajuta. Am o intrebare legata de facturarea unui bun (utilaj):
Firma germana producatoare vinde un utilaj in romania. Cumparatorul vinde utilajul mai departe catre o alta firma din romania. Noul propietar vinde utilajul inapoi in Germania catre vanzatorul initial (Ca si paranteza: Primul cumparator din Ro avea un rest de plata catre firma germana, intra in faliment, vinde utilajul unei firme care nu are ce face cu el si care vrea sa-l vanda inapoi producatorului german). Intrebare: Vanzarea inapoi catre producatorul german se face cu sau fara TVA? Legat de expediere, utilajul trebuie expediat fizic in Germania? Ce se intampla daca se face factura dar utilajul ramane pentru revanzare in romania, pentru ca pasul urmator ar fi: Producatorul german reconditioneaza utilajul si-l vine din nou in Romania catre o alta firma. Presupun ca aici e valabila fiscalitatea germana dar poate stie cineva care e procedura.

Incaodata mersi pt suport.

RolandK

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 December 2009 - 12:06 PM

#2 marietadragos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:
  • Interests:contabil autorizat

Postat 21 July 2009 - 12:12 PM

Nu stiu daca este prea tirziu, insa parerea mea este ca nu are importanta unde este utilajul daca este de acord producatorul.
Facturarea se face exact cum a primit-o cumparatorul , adica fara tva , ca doar suntem toti intracomunitari nu?.Mai multe nu stiu nici eu.
O zi buna.

Am o intrebare daca stie cineva si ma poate ajuta:
AM UN AVANS PLATIT IN IULIE PENTRU O ACHIZITIE INTRACOMUNITARA, ORI FACTURA FINALA SI UTILAJUL VIN DOAR IN SEPTEMBRIE, AR STI CINEVA SA-MI SPUNA CIND SA DEPUN 390(300) SI DE CIND INTRU PLATITOR DE TVA LUNAR.
VA MULTUMESC.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 August 2009 - 05:49 AM

#3 ginutzza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 03 December 2009 - 03:41 PM

Am o reparatie prestata in romania de un fz din uniune, din ce am citit eu am inteles ca locul prestării de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate. Acum eu nu stiu cum sa inregistrez corect factura,pentru ca nu are tva.
Sa o inregistrez simplu
628=401.

multumesc
Gina

#4 florinmladin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 03 December 2009 - 11:13 PM

Gina,

Acesta este cazul general, acum sunt niste exceptii, depinde daca reparatia respectiva se face asupra unui bun imobil sau unui bun mobil si mai trebuie vazute niste detalii legate de tipul de serviciu prestat- reparatia respectiva. In orice caz, si daca factura se face fara TVA, in comertul intracomunitar, sunt cateva servicii neimpozabile, nu este cazul aici, aici plata TVA se face prin taxare inversa, inregistrand TVA, aplicat la baza din factura si ca TVA colectata si ca TVA dedusa adica 4426=4427 cu acel TVA, in niciun caz nu se inregistreaza factura simplu fara TVA, cu exceptia cazurilor cand operatiunea este neimpozabila sau scutita. Trebuie mai multe detalii.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 December 2009 - 01:54 PM

Don't worry! Just panic!

#5 ginutzza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 04 December 2009 - 08:50 AM

Reparatia este la un bun imobil cumparat de la ei.Bunul reprezinta un recipient pt prepararea vinului, recipient pe care noi il vom vindem.
Iti multumesc pt raspuns.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 December 2009 - 01:54 PM

Gina

#6 florya

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 December 2009 - 06:47 PM

buna ziua
am si eu o intrebare.
daca la un han platitor de tva s-a cazat un strain si care a platit pe loc trebuie sa fac factura ltfel decat o fac de obicei? cum inregistrez tva-ul in contabilitate (il trec ca locul prestarii in romania?). trebuie sa fac vreo declaratie in plus?

#7 florinmladin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 09 December 2009 - 08:06 AM

Florya,

Prestarile de servicii legate de bunuri imobile ( cladiri) au locul prestarii mereu acolo unde este situat bunul. Serviciile de cazare sunt asimilate prestarilor de servicii legate de bunuri imobile. Cum, hanul, este in Ro, factura se face cu TVA aplicabil ( 9% in cazul tau, pentru servicii de cazare). NU se face nicio altfel de declaratie in plus fata de decontul TVA, in care se inregistreaza ca si cum ai inregistra o factura facuta unui client roman.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 December 2009 - 01:55 PM

Don't worry! Just panic!

#8 emilia mihaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 11 December 2009 - 01:07 PM

AM ACHIZITIONAT MARFA DIN OLANDA , FURNIZORUL INTRACOMUNITAR NU ESTE PLATITOR TVA , NICI BENEFICIARUL NU A PLATIT NICIO TAXA IN VAMA CUM INREGISTREZ MARFA ? MENTIONEZ BENEFICIARUL ESTE PLATITOR TVA . :pullhair:

#9 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 11 December 2009 - 01:59 PM

Daca ai fi cumparat marfa din Romania de la un neplatitor de TVA cum procedai?
Acelasi rationament il aplici in cazul expus de tine. :pullhair:
Madalina

#10 emilia mihaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 11 December 2009 - 02:35 PM

Vezi postareamadalinab, la Dec 11 2009, 01:59 PM, a spus:

Daca ai fi cumparat marfa din Romania de la un neplatitor de TVA cum procedai?
Acelasi rationament il aplici in cazul expus de tine. :frusty:

MULTUMESC MULT :pullhair:

#11 vulpitahaioasa24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 December 2009 - 02:52 PM

buna ziua am si eu o intrebare
daca vreau sa vand un utilaj cum procedez cu tva -ul, stiu de masini dar nu stiu daca se aplica si pentru utilaje

#12 florya

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 12 December 2009 - 10:31 AM

Vezi postareaflorinmladin, la Dec 9 2009, 10:06 AM, a spus:

Florya,

Prestarile de servicii legate de bunuri imobile ( cladiri) au locul prestarii mereu acolo unde este situat bunul. Serviciile de cazare sunt asimilate prestarilor de servicii legate de bunuri imobile. Cum, hanul, este in Ro, factura se face cu TVA aplicabil ( 9% in cazul tau, pentru servicii de cazare). NU se face nicio altfel de declaratie in plus fata de decontul TVA, in care se inregistreaza ca si cum ai inregistra o factura facuta unui client roman.
merci mult

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL