Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ajustare cladire constructie proprie - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

ajustare cladire constructie proprie

3 replies to this topic

#1 alina n

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 12 July 2009 - 10:05 PM

in anul 2008 s-a facut receptia finala la o cladire constructie proprie. In cursul aceluiasi an am inchiriat in luna iulie 2008 17% din valoarea cladirii in regim fara tva, firma este platitoare de TVA. Valoarea tva dedus este de 2960000. Mentionez ca nu s-atinut cont de TVa aferent facturilor cu taxare inversa. In iulie 2008 s-a facut urmatoarea inregistrare 2960000/20=148000, 148000*17%=25160, adica 635=4426/25161. In luna septembrie s-a mai inchiriat o parte inca 20% din valoarea cladirii facandu-se inregistrare 635=4426/29600. Intrebarile mele sunt urmatoarele
- trebuia sa se ia in calcul si TVA aferen taxarii inverse si daca da trebuie facuta rectificativa
- in iulie 2009 eu vreau sa calculez ajustare valoare inchiriata a crescut la 50%. Calculez 14800*50%? va rog daca ma poate ajuta cineva cu un exemplu .Mentionez ca valoarea suprafetei inchiriate scade sau creste in functie de locatari, intr-o luna mai inchiriam, in alta luna pleaca cineva. Cum se procedeaza in acest caz?
-cand se face ajustarea la sf anului, lunar sau trimestrial

#2 dita36

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 13 July 2009 - 02:58 PM

nu cred ca pt 50% este corect , trebuie sa tii cont de cei 17, respectiv 20% pentru care ai fact deja ajustare

#3 alina n

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 13 July 2009 - 06:11 PM

ok, cred ca ai dreptate ,mai multe informatii cu privire la perioada de calcul ;lunar ,trimestrial la sf de an puteti sa-mi dati.Pe internet si in norme am gasit doar cateva exemple, m-ar ajuta foarte mult daca mi-ati putea mai multe sugestii

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 July 2009 - 12:07 AM

#4 katinca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 250 Postari:

Postat 13 July 2009 - 07:32 PM

Vezi poate te ajuta cu ceva

Fisiere atasate

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi