Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
bilant iunie 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

bilant iunie 2009

100 replies to this topic

#61 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 04 August 2009 - 03:10 PM

As dori sa ma ajute si pe mine cineva in legatura cu formularul 30 din bilant.De exemplu rd 88 din formularul 30-3 trebuie sa fie egal cu rd8+rd14+rd16 din formularul 30-1? :lostit (13): Sau in formulrul 30-3 nu se tine cont de sumele amanate la plata si se trec doar soldurile conturilor 431.437 etc?

#62 BITUCA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 04 August 2009 - 03:17 PM

cazul unei firme fara activitate de la infiintare (s-a depus numai declaratie de inactivitate, nu bilant), dar care nu are suspendata activitatea la registru, deci s-a declarat impozit minim...intra la paragraful cu firme care depun numai declaratia pe propria raspundere ? din punctul meu de vedere nu este activitate depusa, situatia de a plati un impozit obligatoriu... ce parere aveti ?

#63 dienuk

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 04 August 2009 - 06:37 PM

Am avut si eu aceeasi impresie , dar mi s-a spus la finante ca nu se incadreaza la exceptii (activ suspendata sau infiintata in 2009) deci se decara si plateste impoz forfetar.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:08 PM

#64 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 04 August 2009 - 06:41 PM

Vezi postareaBITUCA, la Aug 4 2009, 04:17 PM, a spus:

cazul unei firme fara activitate de la infiintare (s-a depus numai declaratie de inactivitate, nu bilant), dar care nu are suspendata activitatea la registru, deci s-a declarat impozit minim...intra la paragraful cu firme care depun numai declaratia pe propria raspundere ?
Se intocmeste si se depune declaratia pe propria raspundere de inactivitate
OMFP 2123/ 22.06.2009 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2009 a operatorilor economici:
Persoanele juridice care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2009 nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2009, urmand sa depuna o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, care sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii:
-denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);
-adresa si numarul de telefon;
-numarul de inregistrare la registrul comertului;
-codul unic de inregistrare;
-capitalul social.

#65 dienuk

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 04 August 2009 - 06:42 PM

Am mai citit o data intebarea, nu este activitate , se depune declaratie pe proprie raspundere mai departe si se inreg. doar impoz forfetar pe chelt, ca si chelt de constituire.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:09 PM

#66 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 04 August 2009 - 06:42 PM

Vezi postareaclaudiaionela, la Aug 4 2009, 12:40 PM, a spus:

Fara raport de gestiune privind activitatea desfasurata?
iata ca fara :smile:
uff, ce bine ! :lostit (13):

ms mult pt mesaje, v-am pupat !!

#67 ionutp_me

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 05 August 2009 - 08:32 AM

In anexa 30-3 din bilant la rd. 88 "Datorii in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului" am o valoare care presupun ca ar trebui sa coincida cu rd. 8 "Obligatii restante fata de bugetul asigurarilor sociale - total"+ rd. 14 "Obligatii restante fata de bugetele fondurilor speciale" + rd. 16 "Impozite si taxe neplatite la timp la bugetele locale".
Aici ar aparea problemele: rd. 88 din anexa 30-3 se refera doar la soldurile creditoare ale conturilor ce au legatura cu bugetul asigurarilor sociale si ale statului, in timp ce anexa 30-1 se refera la perioada de plata.
Daca de exemplu nu adun impozitul pe profit care nu este o datorie restanta, fiind aferent semestrului 2, apar diferente intre totalul datoriilor din rd. 88 anexa 30-3 si rd. 3 anexa 3.
Inca o problema apare datorita faptului ca in rd. 88 din anexa 30-3 se aduna soldul debitor al contului 431, pe cand in anexa 30-1, datoriile restante apar pe analitice. Avand de recuperat contributia unitatii pentru concedii de boala, iarasi apar diferente datorita faptului ca neavand cum sa scad aceasta valoare in anexa 30-1, rd. 8 "Obligatii restante fata de bugetul asigurarilor sociale - total" este mai mare cu aceasta diferenta.
Obligatiile restante se refera si la datoriile fata de stat la 30.06.2009, sau doar la datoriile neplatite din lunile trecute?

#68 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 05 August 2009 - 10:22 AM

Vezi postareaionutp_me, la Aug 5 2009, 08:32 AM, a spus:

Obligatiile restante se refera si la datoriile fata de stat la 30.06.2009, sau doar la datoriile neplatite din lunile trecute?
Obligatiile restante se refera doar la obligatii neplatite la termen nu la cele inregistrate in iunie care au scadenta in iulie, oricum nu exista nici o corelatie de verificare a formularului 30 decat la randul 1sau 2. :lostit (13):

#69 adinutza_2908

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 05 August 2009 - 10:45 AM

Eu am dus bilantul si verifica corelatiile intre formularul 30.3 si formularul 10.1.....nu are legatura cu 30.1. Mai putin la casa nu o sa-ti bata pt ca in formularul 30 nu e inclus si 542, cum este in formularul 10....in rest trebuie sa existe corelatii intre creante...datorii

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 06:15 PM

#70 L'ady

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 05 August 2009 - 11:30 AM

Nici la creante nu este musai sa fie corelatie. In formularul 10 rd.06 se scad citeva conturi (contul 491 in cazul meu) care nu mai apar in formularul 30.

De fapt programul nu prevede corelatii pentru aceste informatii, insa este bine de verificat ce reprezinta diferentele pentru a evita omisiunile.

#71 nicoleta 2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 07 August 2009 - 01:26 PM

La anexele 30-2 si 30-3 se completeaza si coloana 30.06.2008 ?

#72 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 August 2009 - 02:06 PM

Da, Nicoleta.

Dana

#73 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 09 August 2009 - 07:13 PM

La o societate comerciala care a fost declarat inactiv in luna a 5-a, iar pana acum s-a depus bilanturi in "0".... mai trebuie sa depunem bilant??? pana cand? numai anul asta, pentru ca a avut miscari??? Mentionez ca a avut numai factura de la contabil si una de la ONRC.

Multumesc,

Aceasta postare a fost editata de Nanty: 09 August 2009 - 07:13 PM

Asta-i tot

#74 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 August 2009 - 08:14 PM

Nanty, daca pana acum s-au depus bilanturi, trebuie sa se depuna si in continuare, anual si semestrial, urmatorul termen pentru sem.I 2009 este 14.08.2009.
Doar in situatia in care societatea de la infiintare pana acum nu ar fi avut activitate, nu ar fi depus deloc bilant ci doar Declaratia pe proprie raspundere ca nu a avut activitate, nu mai trebuia sa depuna bilant.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 09 August 2009 - 08:15 PM

Dana

#75 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 10 August 2009 - 07:30 AM

Dana te rog... la firma respectiva trebuie depus in cei 3 ani de suspendare, regulat, in fiecare 6-6 luni, cate un bilant, chiar daca firma respectiva "doarme" ????
Asta-i tot

#76 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 10 August 2009 - 08:34 AM

da.
Dar daca s-ar tine de cuvant guvernantii nostri, s-ar depune bilant numai anual.

#77 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 10 August 2009 - 08:37 AM

Am inteles... imi pare rau sa zic, dar asta este non sens...
Adica nu depui declaratii, nu ai activitate, si atunci timp de 3 ani, sa prezinti aceleasi solduri la ORNC...
Asta-i tot

#78 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 10 August 2009 - 08:40 AM

Doar unul din ele, bilantul anual este si pentru ONRC, semestrial este numai pentru M Fin.
In fiecare an vei avea modificari in bilant, taxa depunere bilant, exp.ctb. pentru intocmire, poate si prescriptii sau inventarieri...

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 10 August 2009 - 08:41 AM

#79 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 10 August 2009 - 08:43 AM

Oke.
Multumesc pentru raspunsuri
Asta-i tot

#80 gabriela_75

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 10 August 2009 - 12:14 PM

buna,
am si eu o intrebare: daca o firma s-a inchis cu 20.07.2009, eu trebuie sa-i mai fac bilant la 30.06.2009?Daca da, trec solduri 0, inclusiv la contul de profit si pierdere?Eu in contabilitate, inchiderea conturilor am facut-o cu 01.06.2009!
va multumesc mult!

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL