Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
perioada fiscala tva - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

perioada fiscala tva

14 replies to this topic

#1 OANITA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 15 July 2009 - 11:16 PM

am si eu o firma care a depasit cifra de afaceri la 30.04.2009 din servicii si a fost platitor de tva trimestrial.trece din luna mai platitor lunar ? :lostit (13):

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 July 2009 - 12:58 AM

da, vezi codul fiscal, in cate zile trece

#3 cornel1979

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 16 July 2009 - 08:26 AM

in maxim 30 de zile trebuie sa depun la administratie declaratia 010 + copie balanta, care sa demonstreze ca ai depasit 100.000 euro

#4 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 16 July 2009 - 11:07 AM

Pentru depasirea CA de 100.000euro nu se schimba perioada fiscala a TVA-ului in cursul anului ci la inceputul anului urmator ca urmare a "Declaratie privind CA". Trecerea de la trimestrial la lunar se face in cursul anului numai daca ai o achizitie intracomunitara (vezi OG34/2009).

#5 cornel1979

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 16 July 2009 - 11:15 AM

Vezi postareacristina1969, la Jul 16 2009, 01:07 PM, a spus:

Pentru depasirea CA de 100.000euro nu se schimba perioada fiscala a TVA-ului in cursul anului ci la inceputul anului urmator ca urmare a "Declaratie privind CA". Trecerea de la trimestrial la lunar se face in cursul anului numai daca ai o achizitie intracomunitara (vezi OG34/2009).

trebuie sa depui 010 pt ca devii platitoare de impozit pe profit...si trebuie in 30 de zile sa mergi la administratie

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 16 July 2009 - 02:08 PM

trebuie depus 010 si stocurile pe care le ai, la care sa calculezi TVA, la data de...vezi cod fiscal

#7 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 16 July 2009 - 10:03 PM

Vezi postareaOANITA, la Jul 16 2009, 12:16 AM, a spus:

am si eu o firma care a depasit cifra de afaceri la 30.04.2009 din servicii si a fost platitor de tva trimestrial.trece din luna mai platitor lunar ? :lostit (13):
Nu trece din luna mai platitor de TVA lunar, perioada fiscala se schimba din trimestrial in lunar doar la inceputul anului urmator depasirii plafonului
Art. 1561. - (1) Perioada fiscala este luna calendaristica.
(2) Prin derogare de la alin. (1), perioada fiscala este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabila care in cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere care nu a depasit plafonul de 100.000 euro al carui echivalent in lei se calculeaza conform normelor.
Norme metodologice:
80. (1) In sensul art. 1561 alin. (1) din Codul fiscal, in orice situatie, echivalentul in lei al plafonului de 100.000 de euro se determina pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru 31 decembrie al anului precedent, inclusiv pentru persoanele impozabile care solicită inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal in cursul anului.

#8 mausikaa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 04 September 2009 - 06:24 PM

buna ziua!! am o societate care in luna iulie a depasit plafonul de 35000 E.am facut demersurile necesare pentru trecerea la platitor de TVA,urmand ca din luna septembrie sa factureze cu TVA.toate bune pana aici,numai ca in luna iulie a facturat(fara tva) foarte mult,ajungand cu CA la suma de 390408 lei.-la limita plafonului de 100000.din august,va depasi plafonul.ce se intampla in cazul de fata?societatea trece la impozit profit 16% din oct?se depun decl 100,102,300 lunar din oct?

#9 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 09 September 2009 - 08:33 PM

societatea trece la impozit profit 16% din oct?se depun decl 100,102,300 lunar din oct?
[/quote]
devine platitoare de imp pe profit pt 2009. Adica calculezi impozit pe profit din 01 ian 2009 pana in prezent iar platile de impozit pe venit le consideri plati de impozit pe profit si achiti doar diferenta.

#10 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 09 September 2009 - 08:37 PM

Daca platesti impozitul forfetar, depui decat 010 cu mentiuni.Depui 100,102 lunar si tva-ul tot lunar incepand cu anul urmator.

Aceasta postare a fost editata de claudiaionela: 09 September 2009 - 08:38 PM

#11 ionutp_me

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 21 October 2009 - 06:26 AM

Daca o firma vrea sa treaca la depunerea declaratiei 300 de la lunar la trimestrial, cum se selecteaza declaratia 302 in loc de 301? Precizez ca in programul Ministerului Finantelor apare aceasta optiune, doar ca e neselectabila.

#12 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 21 October 2009 - 09:00 AM

Perioda fiscala nu poate fi modificata in timpul anului. Pana la data de 25 ianuarie, se depune o notificare in care se mentioneaza cifra de afaceri obtinuta in cursul anului precedent. In functie de cifra de afaceri declarata, perioada fiscala este luna sau trimestrul.
Exceptie: in cazul in care perioada fiscala este trimestrul si se efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, perioada fiscala devine lunara ( in acest caz se depune declaratie de mentiuni, in maxim 5 zile lucratoare de la sfarsitul lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare). In acest caz perioada fiscala ramane (pt totdeauna)luna calendaristica,iar posibilitatea de a reveni la trimestrul, ca perioda fiscala, nu mai este posibila.
In programul de declaratii fiscale, in stanga sus sunt insiruite pe o coloana toate deconturile(300, 301, 302, 304 ) in functie de perioda, se pune bifa la decontul respectiv.

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 21 October 2009 - 09:01 AM

#13 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 21 October 2009 - 02:39 PM

doar ca daca ai deja declaratii incarcate, nu poti sa modifici. trebuie sa stergi declaratiile din urma si apoi sa bifezi trimestrial. Dar cum a spus si marra, numai la inceputul anului urmator poti face asta daca ai cifra de afaceri sub 100.000 euro. Pentru modificarea vectorului fiscal (tva lunar->tva trimestial) depui 010.

#14 very

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 13 November 2009 - 03:20 PM

Daca am achizitionat un autoturism second-hand din UE de la firma platitoare de tva,eu platitor de tva trimestrial in RO,am inteles ca tva-ul este nedeductibil si-l includ in costul masinii,dar in acest caz trebuie sa fac si trecerea de la platitor de tva trimestrial la platitor lunar?Astept un raspuns urgent ,va multumesc.(daca nu am postat unde trebuie rog moderatorii sa mute mesajul)

#15 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 13 November 2009 - 03:45 PM

din pacate da, dar vine acum anul 2010 si se revine la stabilirea perioadei fiscala.
Sper sa nu gresesc.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL