Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA si concediu maternal - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA si concediu maternal

2 replies to this topic

#1 Jocelynne

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 18 July 2009 - 12:29 PM

Buna ziua,

Am si eu o problema legata de dreptul la indemnizatia de crestere copil.
Situatia: PFA din 2006, totodata angajata a unei institutii de invatamant, unde pana in 2007 am avut salar, din 2007 pana in prezent concediu fara plata (e o situatie mai speciala, nu as intra acum in detalii).
Pentru PFA platesc deja de la inceput impozitul si CAS (sanatatea).
Intrebarea mea este: in aceasta situatie cum primesc indemnizatia de crestere copil? cum nu am avut salar, dar am realizat venituri cu PFA, mi s-ar parea logic ca dupa venitul realizat ca PFA. Dar care sunt conditiile? Ajunge ca platesc CAS-ul?

Multumesc anticipat pt. rapunsuri!

Poate nu am fost destul de explicita: ce si unde trebuie sa depun (dosar continand....), pentru a beneficia de indemnizatia pt. crestere copil?
Trebuie sa am contract si cu casa de pensii, sau ajunge ca platesc impozitul si asigurarea obligatorie de sanatate (5,5%)?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 28 July 2009 - 11:24 PM

#2 rs73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 19 July 2009 - 04:04 PM

Cel mai sigur este sa mergeti la Casa de pensii si sa va interesati cum trebuie procedat.Tot ei ar trebui sa va spuna daca este necesar sa platiti si contributia pentru pensie. Puteti incerca o intrebare si la Agentia judeteana pentru prestatii sociale.Succes

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 28 July 2009 - 11:25 PM

#3 AkosPecska

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 September 2009 - 10:33 AM

Buna ziua,

dupa cum stiu trebuie sa platiti nu numai sanatatea ci trebuie sa aveti contract si cu casa de pensii, si ambele sa le platiti minim 12 luni fara intrerupere inainte de nasterea copilului.
Nu stiu unde trebuie depus dosarul.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 24 September 2009 - 12:42 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL