Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Cine semneaza declaratiile si bilantul? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Cine semneaza declaratiile si bilantul?

4 replies to this topic

#1 alis240

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 26 July 2009 - 03:55 PM

Buna ziua,
Am o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.

In cazul de fata este vorba de o firma care are incheiat contract de prestari servicii contabile cu o firma de conta. Asociatul-administratorul firmei de conta este expert contabil, membru CECCAR.
Firma de conta spune ca toate declaratiile inclusiv bilantul trebuiesc semnate si stampilate de catre administratorul firmei beneficiare. Deci firma de conta sau expertul contabil nu isi pun semnatura si stampila pe declaratii, pe nicaieri, nici la intocmit, nimic. Dar nu ar trebui ca macar bilantul sa fie semnat la intocmit de catre expertul contabil? Cum sa semneze administratorul firmei beneficiare? Stiu ca teoretic daca firma are o cifra de afaceri mai mica poate semna si administratorul bilantul dar nu asta se doreste. Noi am cautat si platim un expert contabil.Nu ar trebui ca acesta sa semneze macar bilantul daca nu si toate declaratiile? Atunci pentru ce il mai platim?

Astept raspunsul Dumneavoastra

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 26 July 2009 - 09:02 PM

Situatiile financiare (bilantul ) este obligatoriu semnat de expertul contabil sau firma de expertiza contabila la intocmit, administratorul nu mai poate sa semneze la intocmit situatiile financiare indiferent de cifra de afaceri.

Aceasta postare a fost editata de leu50: 26 July 2009 - 09:03 PM

#3 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 26 July 2009 - 09:06 PM

Daca ati fi avut curiozitatea sa va uitati pe un bilant, nu ar mai fi fost nevoie sa intrebati... pe bilant apar doua semnaturi, a conducatorului firmei (in speta administratorul) si persoana fizica sau juridica ce il intocmeste (expert, firma de conta sau contabil sef, dupa caz). Lipsa uneia din semnaturi invalideaza bilantul, acesta fiind considerat nedepus.
In ce priveste declaratiile, acestea se semneaza de catre o persoana imputernicita de conducere pentru aceasta, care poate fi administratorul, directorul, contabilul sef sau reprezentantul firmei de conta. Oricum, raspunderea juridica a firmei de conta pentru tinerea corecta a contabilitatii provine din contractul de prestari servicii dintre parti, asa ca in principiu raspunderea pentru intocmirea corecta a declaratiilor le apartine, oricine ar semna declaratiile respective.

Aceasta postare a fost editata de eugen ursache: 26 July 2009 - 09:14 PM

Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#4 alis240

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 26 July 2009 - 10:34 PM

Va multumesc pentru raspunsuri.

As fi avut curiozitatea sa ma uit la un bilant sau poate as fi semnat deja unul dar firma este noua si abia acuma urmeaza primul bilant. Acum inteleg ca bilantul trebuie semnat atat de administrator cat si firma de conta, cu siguranta acest lucru a dorit sa spuna si firma de conta dar nu am inteles eu bine. Dar despre declaratii chiar nu inteleg de ce nu le semneaza si firma de conta ca doar ea le intocmeste. Dar daca spuneti ca oricum firma de conta este responsabila pentru intocmirea declaratiilor atunci nu ar trebui sa imi fac probleme.

#5 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 26 July 2009 - 10:53 PM

Au dreptate colegii mei . In plus, trebuie sa ai un contract de prestari servicii cu firma de contabilitate si acolo obligatoriu trebuie sa gasesti stipulate obligatiile partilor, citeste ce scrie la obligatia prestatorului de servicii.
:lostit (13):

Dana

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL