Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ajutor leasing operational - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

ajutor leasing operational

2 replies to this topic

#1 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 05 August 2009 - 12:31 PM

am incheiat un contract de leasing operational cu o firma din Irlanda pentru inchirierea unui utilaj pe 5 ani pt. care tb. sa le platesc rata in euro. Ei spun ca impozitul pe venitul nerezindentilor nu este datorat decat in cazul leasingului financiar. Eu cred ca trbuie achitat, ma puteti ajuta, va rog e urgent?
Multumesc

#2 dana T

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 27 September 2009 - 08:47 AM

Va rog sa ma ajutati si pe mine:am un leasing operational,masina a fost achitata 70% din valoarea ei printr-o factura reprezentand rata I chirie cf. contractului de inchiriere.Cum se inregistreaza aceasta?Nu pot merge pe 612 caci se duce societatea pe pierdere cu mult.Se inregistreaza cheltuieli in avans?Si celelalte rate care vor urma?Stiu ca atunci cand se achita integral masina,se inregistreaza ca mijloc fix in patrimoniul societatii.Dar pana atunci cum inregistrez?
Va rog,astept un raspuns.

#3 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 28 September 2009 - 09:22 PM

Plata o inregistrezi pe cheltuieli in avans (471) la care intocmesti un grafic de esalonare pentru perioada pentru care ai platit chiria, urmand ca si celelalte sume pe care le vei plati in avans sa le inregistrezi la fel (conform contractului de leasing in care este trecuta suma ratelor de chirie si perioada pe care se deruleaza acesta)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL