Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
concediu de crestere copil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

concediu de crestere copil

14 replies to this topic

#1 tatianadaniel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 10 August 2009 - 01:44 PM

Cum as putea sa raman in concediu de crestere copil si totusi sa imi fac un contract de prestari servicii ceva la firma la care lucrez (automat cu contract de munca suspendat), ca societatea sa justifice legal banii care mii poate oferi dar sa numi afecteze indemnizatia.
Va rog daca ma puteti ajuta!

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 10 August 2009 - 05:27 PM

Legal este imposibil, ocolind legea se poate face contract de prestari servicii pe alt nume.

Dragos

#3 tatianadaniel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 11 August 2009 - 12:39 PM

Ms de raspuns!

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 05 January 2010 - 03:22 PM

#4 Simina_Oana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 August 2009 - 09:51 PM

Va rog ajutati-ma :lostit (13):

Care sunt obligatiile angajatorilor in momentul in care o angajata intra in CCC (declaratii ce trebuie depuse?)

Va multumesc mult!!!

#5 cozette

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 03 September 2009 - 07:45 PM

Buna

Am si eu o intrebare dar nu vreau sa mi se puna si mie articolele din codul muncii

Vreau sa stiu daca , angajata in noiembrie 2008 cu norma intreaga, fara intreruperi ci doar co , pot sa ma gandesc sa concep un copil si sa intru i cic in anul 2010 fara nici o problema adica tot primesc indeminzatie?
cat la suta din venitul brut sau net se primeste ptr crestere copil?
multmesc

#6 Cimpean Claudiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 04 September 2009 - 07:35 AM

Vezi postareaSimina_Oana, la Aug 19 2009, 10:51 PM, a spus:

Care sunt obligatiile angajatorilor in momentul in care o angajata intra in CCC (declaratii ce trebuie depuse?)

Trebuie suspendat CIM pt 2 ani. Apoi va trebui sa ii completezi o adeverinta cu salariul realizat. Ar trebui sa vina cu un tipizat.

#7 IONICUTA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 04 September 2009 - 10:45 AM

Poti sa te gandesti fara probleme pentru ca trebuie sa ai lucrat minim 12 luni inaintea nasterii copilului,iar indemnizatia pentru crestera copilului pana la 2 ani este de 85% din media veniturilor pe ultimile 12 luni,dar nu mai mult de 4000 ron sau mai putin de 600 ron.

#8 nina_glass

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 September 2009 - 07:08 AM

vreau si eu un sfat: cand am eliberat adeverinta pt.CIC am gresit salariile pe 2 luni, mi-au sarit ochii pe brut. au trecut 3 luni de atinci. cum pot rectifica? ce ma sfatuiti?

#9 roxana_lita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 14 September 2009 - 11:15 AM

Am si eu o dilema ft mare. Am nascut pe 01.06.2009
Veniturile mele sunt urmatoarele: iunie 2009 CM lauzie - brut 5.122ron, net 4.250
mai - febr. 2009 brut - 5.500ron, net - 3856ron
ian.2009 brut - 5.000ron , net 3.549
dec.- iunie 2008: brut 3.000ron, net - 2.104

Cat voi lua in CIC?

M-am uitat prin legislatie dar nu inteleg nimic. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

#10 livia85

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 16 September 2009 - 10:01 AM

Doresc sa stiu si eu ce acte sunt necesare la dosarul pentru Indemnizatie crestere copil.

si la ce perioada dupa nastere ar trebui depus.

va multumesc!

#11 ancutelu_s

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 06 October 2009 - 10:51 AM

As avea si eu o intrebare in legatura cu, concediul pentru cresterea copilului. Daca de exemplu am intrerupere pe cartea de munca de cateva zile sau o saptamana in ultimele 12 luni, nu mai am dreptul la acest concediu? Trebuie neaparat sa nu am nici o zi intrerupere? Sau cat se poate sa am intrerupere pentru a beneficia de acest concediu?
Va multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 October 2009 - 03:50 PM

#12 ionescuanca

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 03 November 2009 - 12:26 PM

Sunt o viitoare mamica si am si eu o nelamurire in legatura cu CIC. Eu sunt angajata cu data de 5 ian 2009 si ar trebui sa nasc la inceputul anului 2010 mai exact intre 1-5 ianuarie 2009, intrebarea mea este daca voi naste inainte de 5 ianuarie voi mai beneficia de CIC?

#13 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 03 November 2009 - 08:25 PM

ce te face sa crezi ca daca nasti dupa 5 ian nu mai beneficiezi de cic? eu nu am auzit de schimbarea legii

#14 lore14

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 05 January 2010 - 08:05 AM

Va prezint urmatorul caz, ca exemplu
O persoana angajata cu contract de munca intra in anul 2009 in CIC. Din acel moment s-a suspendat contractul de munca la SRL unde era angajata, timp de 2 ani cat va fi in cerstere copil. Persoaa respectiva beneficiaza de indemnizatie crestere copil.
Intre timp s-a asociat cu o alta persoana fizica sub forma de organizare Societate civila profesionala. Chiar daca pe anul 2009, asociatia nu a inregistrat profit ci doar pierdere, va trebui depusa declaratia 200 cu venitul persoanei fizice ( la fel ca in cazul unui pfa)
In acest caz va fi afectata indemnizatia de crestere a copilului sau nu?
Multumesc

#15 ginutzza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 05 January 2010 - 08:52 PM

Vezi postareaancutelu_s, la Oct 6 2009, 11:51 AM, a spus:

As avea si eu o intrebare in legatura cu, concediul pentru cresterea copilului. Daca de exemplu am intrerupere pe cartea de munca de cateva zile sau o saptamana in ultimele 12 luni, nu mai am dreptul la acest concediu? Trebuie neaparat sa nu am nici o zi intrerupere? Sau cat se poate sa am intrerupere pentru a beneficia de acest concediu?
Va multumesc anticipat.
Din cate stiu eu,trebuie sa fi cotizat in fiecare luna la sanatate ca sa poti beneficia de oncediu.
Gina

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL