Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
plata furnizor doar in perioada 24-31 ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

plata furnizor doar in perioada 24-31 ?

4 replies to this topic

#1 2lk

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 August 2009 - 08:09 PM

Din pacate OUG 34 n-a fost citita asa cum trebuia la momentul la care a aparut iar acum ne-am trezit in imposibilitatea de a ne plati furnizorii pentru ca TANTI de la trezorerie nu vrea sa ne accepte la plata nici un fel de OP chiar daca ne-am facut previziunile decadale, iar de bani pentru cheltuieli materiale ( prin casa ) nici nu vrea sa auda !!!! :smile:
OMFP 2281 art 10. l-a aplicat cineva? Vreau sa-mi confirmati ca institutiile bugetare ( cei care lucrati acolo ) pot face plati si in afara perioadei 24-31

D-lui director i s-a facut contract de comodat pt. masina : nu deduc nici tva nici cheltuiala? :lostit (13):

#2 trikule

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 12 August 2009 - 06:27 PM

Daca ai bani bineinteles ca poti plati, daca cei de la Trezorerie nu vor sa faca plati, iei legatura cu Trezoreria centrala de la Bucuresti, pentru ca deschiderile de credite aia le fac.

#3 2lk

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 13 August 2009 - 07:24 AM

Asa voi face .... multumesc mult :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 August 2009 - 12:01 PM

#4 gradinita175

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 13 August 2009 - 01:14 PM

Este adevarat. In Bucuresti se fac plati toata luna (daca ai bani), dar ai mare atentie la art.10 din ordinul 2281. Raspunderea pt. plati in afara perioadei este a ordonatorului de credite, implicit si a contabilului si nu se precizeaza in ce consta raspunderea. Cine stie cu ce ne trezim.
Dupa cum am vazut furnizorii de utilitati si-au schimbat deja data de facturare sau data scadenta, astfel incat factura sa nu mai fie scadena inainte de 24 ale lunii. Deci nu mai ai motiv financiar (aplicarea penalizarilor) ca sa platesti inainte de 24. Iar pt. toate celelalte achizitii de bunuri si servicii trebuie respectata perioada. Aveai la dispozitie 3 luni sa rezolvi treaba cu furnizorii / prestatorii pt. contracte incheiate inainte de Ord 34, iar pt. cele incheiate dupa se stia clar perioada de plata, care trebuia stabilita in contract. Asa ca mai bine rezolvi cu data de plata, decat sa aflam prea tarziu in ce consta raspunderea.
Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 August 2009 - 12:01 PM

#5 trikule

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 19 August 2009 - 05:49 PM

Chiar astazi am facut o plata de furnizori, iar trezoreria mi-a cerut sa fac o hartie, prin care ordonatotul de credite isi asuma raspunderea in legatura cu plata, si atat.

Asta ca urmare a unei circulare ce a sosit la toate trezoreriile din tara, in legatura cu platile in afara perioadei 24-31.

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL