Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
CHIRIE PIESE SCHIMB GERMANIA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

CHIRIE PIESE SCHIMB GERMANIA

4 replies to this topic

#1 titza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 195 Postari:

Postat 19 August 2009 - 02:47 PM

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

am o factura de chirie piese schimb din Germania- poate fi aceasta plata considerata o redeventa si ar trebui incadrata in art 12-Redevente din Conventia cu Germania sau la art 7 -Profoturile intreprinderii?

Conform articolul 12 din Conventia cu Germania in definirea termenului de redeventa nu intra si ... orice plati pentru folosirea sau concesionarea folosirii unui echipament industrial, comercial sau stiintific . Sa inteleg ca plata pentru chirie piese nu reprezinta o redeventa in sensul acestei conventii si prin urmare nu se plica art 12??

Mi-ar fi de mare ajutor si parerea voastra.

Va multumesc

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 27 September 2009 - 05:11 PM

#2 ileanab

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 19 August 2009 - 06:15 PM

Parerea mea:
Am inteles ca el ti-a prestat un serviciu - chirie pentru niste piese de schimb ...

trebuie sa ceri neamtului Certificatul de rezidenta fiscala si apoi sa-l traduci...daca el este impozitat in tara lui pentru chiria respectiva, atunci nu-l mai impozitezi tu, adica nu faci retinere la sursa. Cred ca este foarte important sa vezi unde incadreaza el serviciul prestat. Daca el nu-ti pune la dispozitie acest certificat, il impozitezi chiar daca el se jura ca plateste impozit in tara lui.

Si apoi, sa nu uiti de declaratiile ce trebuie facute; [u]Declarație informativă privind impozitul reținut și plătit pentru veniturile cu regim de reținere la sursă / venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți (HG 1861/2006) - daca il impozitezi si Declarație de înregistrare a contractelor inițiale/adiționale (conexe) încheiate cu persoane străine nerezidente (OANAF 2310/2007)

mai multe, poate stie altcineva

Aceasta postare a fost editata de ileanab: 19 August 2009 - 06:16 PM

#3 titza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 195 Postari:

Postat 24 August 2009 - 10:01 AM

Multumesc mult Ileana pentru raspunsul tau.

Nedumerirea mea se refera in primul rand la definirea termenului REDEVENTA din Conventia cu Germania. In majoritatea conventiilor termenul redeventa este definit printre altele ca .."orice plata primita pentru folosirea sau concesionarea folosirii unui echipament industrial, comercial sau stiintific", in conventia cu Germania lipseste acest paragraf.
Prin urmare eu as incadra serviciul de inchiriere la art.7-PROFITURILE INTREPRINDERII care se impoziteaza doar in Germania. I-am cerut certificat si cunosc celelalte proceduri, raportari ce trebuie facute-intrebarea mea se referea strict la modul de intrepretare/incadrare a serviciului cf conventiei -art.12 sau 7??!!

Daca poti sa ma ajuti si punctul tau de vedere referitor la modul de incadrare a serviciului ar fi minunat.

Multumesc

#4 ileanab

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 24 August 2009 - 05:13 PM

Daca vrei parerea mea,...daca era redeventa, ii spunea asa. Daca in factura spune chirie, atunci este chirie.

Am inteles ca este vorba despre niste piese de schimb nu echipament. Piesele de schimb ti le-a tinut intr-un loc si i-ai ocupat spatiul doar.

eu zic ca-i chirie pur si simplu, nu redeventa.

#5 titza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 195 Postari:

Postat 27 August 2009 - 07:35 PM

Multumesc Ileana

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL