Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
salariu mimin nivel ramura... - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

salariu mimin nivel ramura...

6 replies to this topic

#1 John2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 20 August 2009 - 02:56 PM

Ce (categorii de) angajatori au obligatia sa stabileasca salariul minim in funtie de cel stabilit in Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii?
De exemplu salariul minim din contractul colectiv de munca unic la nivel national este de 600 lei, iar Contract colectiv de munca la nivelul ramurii chimie si petrochimie salariul minim este de 650 lei (incepand cu 01.08.2009).
Daca am un salariat, incadrat cu contract individual de munca. cu functia inginer chimist, trebuie sa-i maresc salariul conf. CCM la nivel de ramura ?

#2 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 20 August 2009 - 03:34 PM

Da, esti obligat sa respecti contractul colectiv de munca unic la nivel national pe ramura respectiva.

" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#3 John2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 20 August 2009 - 04:43 PM

Pai e o lista cu 32 de ramuri pentru care se pot incheia CCM. Trebuie sa verific pentru fiecare ramura in parte care este salariul minim, chiar daca nu am peste 21 de salariati, nu am incheiate CCM ci doar CIM ??
Mai bine ma faceam tractorist... de.. daca nu mi-a placut scoala. :lostit (13):

#4 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 20 August 2009 - 04:52 PM

Pai pe tine te intereseaza doar CCM de la nivelul ramurii in care se incadreaza firma, cu celelalte ce treaba ai...
Dragos

#5 aadidasz

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 November 2009 - 09:52 AM

Salut ! Daca ai încadrat angajati cu studii superioare, în speta Ingineri, acestia beneficiaza de de coeficientii de salarizare, adica va avea salariul minim de încadrare de 2X salariul minim brut pe economie.

#6 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 17 November 2009 - 09:55 AM

da, se aplica coeficientul 2 pentru ingineri

#7 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 17 November 2009 - 11:55 AM

daca si incadrarea e ca inginer.
Pt. coeficientii de ierarhizare conteaza nivelul muncii prestate, nu studiile.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL