Postat 04 September 2009 - 10:09 AM
Postat 07 September 2009 - 12:26 PM
Platesti impozit pe profit.
Atunci cand v-a vinde obiectele pierdute de clienti v-a plati si impozit pe venit
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 13 September 2009 - 03:24 PM
Postat 07 September 2009 - 01:48 PM
Venitul din comision nu este obtinut din consultanta sau management , nu este obtinut din jocuri de noroc ,si nu functioneaza ca persoane juridice care se organizează și funcționează potrivit legilor speciale de organizare și funcționare din domeniul bancar.
Cel putin eu asa vad situatia.
Poate sunt alte pareri.
Postat 07 September 2009 - 02:34 PM
Art. 103. - In sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale;
b) are de la 1 pana la 9 salariati inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro
Art. 107. - Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor este: 2% in anul 2007; 2,5% in anul 2008; 3% in anul 2009.
Art. 108. - (1) Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota-parte a subventiilor guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din provizioane;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare, pentru pagubele produse la activele corporale proprii.
(2) In cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achizitie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune, potrivit legii.
Deci abia cind va depasi veniturile sau numarul de salariati se depune 010 si se trece la impozitul pe profit. Pina atunci societatea plateste impozit pe venit.
Postat 07 September 2009 - 07:06 PM
Comisionul este incasat pentru sumele imprumutate deci?
Dupa parerea mea ar trebui sa se declare platitor de impozit pe profit si sa plateasca impozit pe profit, pentru mai multa siguranta.
Ce parere aveti?
Postat 08 September 2009 - 10:34 AM
Cred ca trebuie citit mai bine codul fiscal , ord.28 si legea 31 si atunci ajungem la concluzia ca,aceste case de amanet pot fi platitoare de impozit pe venit.Eu cel putin la concluzia aceasta am ajuns dupa ce am studiat cu creionul in mana nopti la rand.
Postat 09 September 2009 - 10:59 AM
Similar Topics
6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi