Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul indemnizatie de maternitate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul indemnizatie de maternitate

4 replies to this topic

#1 r&r

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 04 September 2009 - 11:14 AM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu aceasta indemnizatie,caci eu am citit,dar am niste nelamuriri.
As vrea sa intru in concediu prenatal la 1 oct,iar pana atunci am 4 luni cu un salariu brut de 3000 lei.
1.Celelalte 2 luni mi se calculeaza din cic 1?Daca da,ce bani se iau in considerare:indemnizatia sau salariul minim pe economie?(Eu din lege am inteles ca indemnizatia-art.10,parca,dar scotocind prin forumuri am vazut calcule cu sal minim pe ec.)
2.Ce contributii se mai retin in timpul acestui concediu?Stiu doar ca angajatului cei 10,5%,dar ma intereseaza si pt angajator.

3.Si pt indemnzatia de crestere a copilului,de unde se extrag cei 85%?Eu o sa am cele 12 luni compuse astfel:
6 luni*600 lei(idemniz din cic1)
4luni*sal net
2luni*indemniz de maternitate
Se aduna toate veniturile astea si apoi se calculeaza 85% ,caci am auzit si variante cum ca s-ar calcula fara indemnizatia din cic 1,desi nu vad cum?

Sper sa-mi raspunda si mie cineva.

#2 costin_mentor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 122 Postari:

Postat 07 September 2009 - 07:31 AM

1. pentru cele 2 luni din se vor lua in considerare indemnizatia cic1
2. contributii retinute :
- salariat : 10.5 la nivelul salariului minim brut pe tara
- angajator : 20.8 la nivel salariu minim brut pe tara
FAAMBP - care depinde de CAEN-ul societatii , se aplica la valoarea indemnizatiei de maternitate

TotalSal - un program complet de salarii!

#3 r&r

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 07 September 2009 - 08:45 AM

Va multumesc pentru raspuns.

Intre timp am vorbit si cu contabila firmei si mi-a spus ca o sa-mi calculeze doar din cele 4 luni cu salariu.Nu mai inteleg nimic :lostit (13):Legea asta o interpreteaza fiecare cum vrea?

#4 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 07 September 2009 - 10:03 AM

La 1 oct intri in concediu de sarcina si lauzie (sau prenatal si postanal) si o sa ai 4 luni cu cate 3000. Ca pt orice certificat medical, si aici se iau in calcul sumele din lunile anterioare datei de inceput.
Deci numai astea 4 luni pot intra in baza de calcul pt sacrina si lauzie, n-are cum sa bage 2 luni de CIC care vor fi in ... viitor.

Pe stat se vor retine 10,5% la sal minim, deci 63 lei .
Angajatorul mai plateste 20,8% si fondul de risc si accidente, 0,xxx% probabil 0,150%, depinde de codul CAEN

Aste-as cotele pt anul 2009, la anu (inca) nu se stie daca nu le schimba.

Pt concediu de ingriire copii pana la 2 ani, contractrul de munca se suspenda automat, iar plata n-o mai face angajatorul ci primaria.

#5 r&r

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 07 September 2009 - 10:13 AM

Va multumesc.
Era vorba de CIC 1...fiindca eu vin din cic1,am precizat;de-acolo era discutia sa mi se calculeze cele 2 luni.
Stiu ca primaria face plata, eram curioasa cum se calculeaza,cat voi lua.Ca si aici am auzit fel de fel de variante;dar pana la urma e palpitant si-asa s-astept si sa vad atunci cat imi vor da :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 07 September 2009 - 10:40 AM

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL