Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
problema fisa postului - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

problema fisa postului

6 replies to this topic

#1 roxana_lita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 08 September 2009 - 12:45 PM

Buna ziua. M-am lovit de o problema si vreau un sfat.
Pe scurt pozitia unui angajat intr-o firma: "DIRECTOR VANZARI"
A fost chemat la interviu, a cazut de comun acord cu angajatorul sa inceapa munca dupa o perioada "t" de timp.
A inceput intr-o zi de luni serviciul, dupa ce in prealabil si-a dat demisia de la fostul loc de munca.
A doua zi i se puna in fata Fisa Postului sa o semneze.
Fisa postului cuprinde un paragraf de genul: " Directorul de vanzari raspunde cu bunurile mobile si imobile, pentru datoriile societatilor care se inchid...., fara a fi nevoie de instanta judecatoreasca".
Tin sa mentionez ca la interviu nu i s-a pomenit de asa ceva.
Ce este de facut??????????
Este legala fisa postului cu aceasta conditie?
Vi se pare normal ca un Director de vanzari sa raspunda cu bunurile mobile si imobile pentru marfa livrata de catre angajator la societatile care ulterior se inchid si nu isi platesc datoriile?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!!!!!!!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 September 2009 - 06:21 PM

#2 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 08 September 2009 - 04:50 PM

Nu am mai auzit de asa ceva, chiar mi se pare un abuz.De ce sa garantez eu pentru o firma care da faliment, de unde sa prevad eu ce se intampla la societatea respectiva? Atunci nu mai dau marfa pe credit, decat cea platita cu numerar.

#3 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 09 September 2009 - 08:37 AM

Paragraful este aberant, raspunde cum, daca este vorba de raspundere materiala paragraful este nul pentru ca raspunderea materiala implica instanta de judecata.
Dragos

#4 Nicoleta.Catalina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 21 January 2010 - 02:11 PM

[indent]Buna ziua !

Ma poate ajuta sau indruma cineva cu privire la legalitatea fisei de post ? Mai exact : trebuie inregistrata la ITM ( care este procedura )?; din ce data este aplicabila(valabila) daca un angajat semneaza fisa postului fara ca angajatorul sa treaca data la care a fost semnata de ambele parti ? ( contract incheiat intre ambele parti in anul 2000 , semnat si inregistrat la ITM ;angajatul semneaza fisa postului fara sa fie specificata o data , in anul 2010 ).

Multumiri anticipate . :notworthy[/indent]:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 21 January 2010 - 02:24 PM

#5 Carla_eta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 18 May 2010 - 05:38 PM

Buna ziua,

Se pare ca am o mica problema. Sunt angajata la o firma de cateva luni si nu am semnat inca fisa postului. In contractul de munca sunt angajata pe postul de operator calculator dar mai degraba indeplinesc sarcinile unui economist (inregistrari contabile, intocmiri declaratii, supraveghere conturi, incasari, intocmire facturi, rapoarte extracontabile, gestiune, chiar si secretariat). Acum, mi se cere sa imi intocmesc eu fisa postului si sa trec efectiv ceea ce fac. Nu mi se pare corect sa imi intocmesc eu fisa postului de la bun inceput. Cu atat mai mult nu mi se pare corect ca eu sa trebuiasca sa imi trec in fisa postului niste atributii pe care functia inscrisa pe contractul de munca nu le prevede. Fisa postului de operator de calculator nu are nicio legatura cu inregistrarile contabile, spre exemplu.

Daca tot sunt la acest subiect, mentionez ca postul de operator calculator nu prevede studii superioare (acesta este si motivul pentru care nu am fost incadrata pe postul de contabil, lucrul cu care am fost de acord in schimbul incasarii unei sume de bani "la negru), insa impreuna cu contractul de munca am depus adeverinta ce tine locul diplomei de licenta pentru profesia de economist.

Stiu ca sunt vremeuri grele si vreau si eu sa se rezolve lucrurile pe cale amiabila, insa nici nu prea imi convine o situatie ce seamana cam mult a abuz si va cer un sfat. Cum as putea sa rezolv aceasta problema.

Va multumesc,
Carla

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 19 May 2010 - 03:30 PM

nu ne-ai spus cine semneaza actele contabile pe care le faci tu, ca daca le semnezi chiar tu atunci te-ai legat singurica de ele deja, asa ca iti poti trece in fisa postului tot ce ai semnat fiindca oricum se vede la prima ochire.
daca nu ai semnat nimic din actele contabile pe care le faci, atunci nu poti fi legata de ele decat pe baza de marturii la un eventual control, dar nu porti raspunderea lor si scapi daca toata lumea isi tine gura.

dupa cum vezi, situatia e cam albastra, stii bine ca patronul tau face evaziune fiscala cu ctr tau de munca si cu plata la negru, adica isi micsoreaza taxele si impozitele de plata la stat, iar faze de astea cu scris una in ctr de munca si facut alta efectiv sunt periculoase pt. ambele parti fiindca, nu uita, a fi complice (cum esti tu) la evaziune fiscala e infractiune direct, asa cum e si culpa de evaziune fiscala propriu-zisa (a patronului), odata descoperita si sanctionata se lasa cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani (daca nu ma insel asupra timpului) si nu doar cu amenda asa cum se lasa o contraventie !!

deci, revino cu amanuntele pe care ti le-am cerut, ca sa vedem unde te incadram si ce putem sa te sfatuim. :laugh:

se pare ca ai o problema mare, nu una mica :laugh: asa cum spui tu, draga mea :frusty:

#7 Carla_eta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 May 2010 - 06:43 PM

Multumesc mult pentru ingrijorare, nu cred ca ar manca pe nimeni "bulaul" pentru asa ceva, cred ca pana la asemenea cazuri ar ajunge sa fie plin ochi, si tot ar mai sta oameni la coada...

Oricum, pana la urma m-am mai gandit, o sa fac cum cred ca ar face toata lumea: sa imi exprim pasul: vreau pe cartea de munca salariul de economist si gata, ca de aia am invatat la faculta o gramada de balarii :)) daca ne intelegem, bine, daca nu, doamne ajuta! :)

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 27 May 2010 - 01:28 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL