Alina_C, multumesc pentru raspuns.
Am aflat si eu ce numar are legea (OUG 158/2005) si am citit cate ceva din ea azi. Am o nelamurire legata de raspunsul tau. In lege scrie ca
"ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau in considerare sunt:
a) cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2);
Art. 8 alin (2) este: Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate perioadele in care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
La art. 1 alin 2 mai scrie ca
(2) De aceleasi drepturi (la concedii medicale) beneficiaza si persoanele care nu se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1), dar sunt
e) persoane care incheie un contract de asigurari sociale pentru concedii si indemnizatii pentru maternitate si concedii si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav, in conditiile in care au inceput stagiul de cotizare pana la data de 1 ianuarie 2006.
Nu ar trebui sa se ia totusi in calcul pe baza celor de mai sus valoarea indemnizatiei de maternitate prmite lunar pana acum la calcularea concediilor medicale?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Aceasta postare a fost editata de dianuca: 09 September 2009 - 03:07 PM