Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Rambursare Tva negativ - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Rambursare Tva negativ

5 replies to this topic

#1 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 14 September 2009 - 07:36 AM

Am depus decontul cu toate hartiile necesare, au venit la control in timp, au facut verificarea, si totul a fost in regula. Au emis si procesele verbale, da banii inca nu au ajuns.
Ceea ce vreau sa intreb este ca, in cei 45 de zile, cei de la fisc trebuie doar sa verifice pe contribuabil sau daca totul este ca la carte, ar trebui sa trimita si banii catre acesta? Ce este de facut daca nu am primit banii nici dupa acest termen, ca cica statul nu mai are bani? Cui trebuie sa adresez pentru a calcula penalitati de 0.10% pe zi, si dupa ce interval? Ce acte imi trebuiesc? Cum sa calculez, etc.
Multam de ajutor
Asta-i tot

#2 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 14 September 2009 - 02:36 PM

Poti sa-ti spun ce a patit un client pe care-l consiliez : i s-a trimis o instiintare prin care era anuntat ca suma de 147 853 de lei care i-a fost abrobata spre rambursare poate fi compensata cu sumele pe care le datoreaza bugetului de stat si fondurilor speciale si din aprilie o tine tot intr-o compensare , controlul fiind facut in februarie !

Ne-a mai venit si de inca doua ori control si acum la sfarsitul lui septembrie asteapta sa primeasca 73 000 de lei , pe care sigur ii primeste pana pe 25 octombrie ! :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de butelie: 14 September 2009 - 02:36 PM

#3 Nanty

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 16 September 2009 - 01:35 PM

Pe mine m-ar fi ajutat orice informatie prin care dupa trecerea termenului de 45 de zile poti sa ceri de la stat dobanda penalizatoare (cerere sau adresa sau ceva). Efectiv in cazul meu in loc de 45 de zile am primit banii numai dupa 66 de zile, si eu am calculat pentru 21 de zile dobanda aferenta (suma * .10%* 21)

Aceasta postare a fost editata de Nanty: 16 September 2009 - 01:36 PM

Asta-i tot

#4 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 16 September 2009 - 02:36 PM

Conform codului de procedura fiscala la art. 124 se prevede ca poti sa le soliciti penalitati de intarziere sa ii pui de drept in intarziere incapand cu ziua urmatoare expirarii termenului prevazut la art.117 al.2 sau art.70(cele 45 de zile).
Problema principala este ca trebuie solicitata restituirea si majorarile :lostit (13): .

Aceasta postare a fost editata de leu50: 16 September 2009 - 02:36 PM

#5 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 17 September 2009 - 12:17 AM

Eu as fi interesat sa stiu daca e vreo firma care a primit pana acuma majorari la intrazierea tva !

Din partea mea nu i-as recomanda patronului sa faca asta , dar daca vrea sa iasa din afaceri cred ca poate sa ceara majorarile de intraziere . :biggrin:

Nu suntem in Germania sa primesti banii la doua saptamani !

#6 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 18 September 2009 - 07:10 PM

Vezi postareaNanty, la Sep 14 2009, 08:36 AM, a spus:

Am depus decontul cu toate hartiile necesare, au venit la control in timp, au facut verificarea, si totul a fost in regula. Au emis si procesele verbale, da banii inca nu au ajuns.
Verifica pe portalul ANAF, la sectiunea Informatii publice, Stadiul de solutionare al unui decont cu suma negativa de TVA, data programata la care se va achita suma solicitată pentru deconturile de TVA negativa cu optiune de rambursare si deciziile aprobate. Completeaza informatiile: codul unic de identificare, luna la care se refera decontul, anul la care se refera decontul, suma solicitata.
Poti face cerere de compensare a sumei cu celelalte datorii la bugetul statului si/sau la bugetul asigurarilor sociale.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL