Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PLATA AVANS SALARIAL PE DURATA PREAVIZULUI - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PLATA AVANS SALARIAL PE DURATA PREAVIZULUI

5 replies to this topic

#1 paul_ursan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 16 September 2009 - 01:13 PM

Buna,
Va prezint urmatoare situatie si as dori feedback-ul vostru,eventual sustinut si de prevedri legale:
Ma aflu in preaviz din data de 4 septembrie,acordandu-mi-se termenul legal de 15 zile calendaristice.Ultima zi la actualul loc de munca va fi pe 18 septembrie 2009(inclusiv).In data de 15 septembrie trebuia sa iau avansul salarial aferent perioadei lucrate in decursul 01.septembrie 2009-15 septembrie 2009.Dar surpriza,cei de la HR mi-au comunicat ca dat fiind faptul ca ma aflu in preaviz nu sunt in masura sa primesc acesti bani acum,ci va trebui sa astept data de 30 septembrie,atunci cand voi lua suma integrala pt intreaga perioada lucrata in septembrie(Adica 01 septembrie 2009-18 septembrie 2009).Intrebarea mea este:E legal acest demers?Adica e in regula sa imi amane plata drepturilor salariale pe o perioada deja lucrata,mai ales ca nu exista o prevedere de aceasta natura in contractul individual de munca?
Va multumesc

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 16 September 2009 - 01:17 PM

Trebuie sa primesti salariul la fel ca orice angajat, nu conteaza ca esti sau nu in preaviz.
Este reavointa sau comoditate.

Dragos

#3 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 17 September 2009 - 07:35 AM

Avansul e ... un avans pt salarul pe o luna intreaga. Nu-i obligatoriu ci dupa cum doreste angajatorul sa-l dea, poate fi la jumatatea lunii, dar poate fi si saptamanal. Oricre ar fi varianta, sta scrisa in conctractul de munca
Insa, urmand sa inceteze contractul de munca in cursul lunii, angajatorul poate sa nu mai acorde avansul. La lichidare, brutul va fi mai mic nefiind toata luna lucrata, mai pot interveni alte retineri si exista riscul unor surprize de genul avans mai mare decat suma neta de la lichidare.
Totusi, daca exista bunavointa, angajatorul poate face calculele dinainte si sa dea netul final ca avans, sau o parte din el

#4 paul_ursan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 17 September 2009 - 07:49 AM

Multumesc pt parerea ta,dar eu din cate stiu,sunt inca angajat si pe perioada preavizului,deci am inca drepturi si obligatii fata de societate ca si orice angajat.Ca atare sunt dator sa imi indeplinesc obligatiile fata de companie,asa cum reies ele din fisa postului,dar in acelasi timp am dreptul la acelasi tratament ca oricare alt angajat,implicit dreptul la remuneratie pt munca depusa(intervalul 01.09.2009-15.09.2009),bani pe care trebuia sa ii iau pe data de 15 septembrie,lucru care nu s-a intamplat.Nu vad cu ce schimba situatia faptul ca sunt in preaviz.Repet faptul ca acel avans salarial se refera la o PERIOADA DEJA LUCRATA,si nicidecum la o perioada care ar urma.Daca cine stie vre-o prevedere legala din care sa rezulte contrariul a ceea ce afirm eu,il rog frumos sa ma informeze si pe mine.
Multumesc

#5 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 17 September 2009 - 08:46 AM

Nu exista contrariu, salariul se plateste asa cum s-a stabilit prin contractul de munca, fara exceptie.
Dragos

#6 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 22 September 2009 - 07:32 AM

paul ursan, ai postat aceeasi intrebare de doua ori, in doua sectiuni diferite ale forumului, nerespectand astfel regulamentul. eu ti-am unit postarile. data viitoare sa fii mai atent.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL