De curand ne-a parvenit noul ROI (Regulament de Ordine Interioara). Toate bune si frumoase. Dar, patronul a decis sa faca pauza de masa de o ora. Programul nostru de munca a crescut considerabil la 9 ore. Stiu ca legea stabileste pauza de masa la minim 15 minute, in care caz nu se recupereaza. Este foarte corect, ca in cazul nostru, la o ora pauza de masa sa o recuperam. Problema este alta. Firma unde lucrez nu ofera nimic in pauza de masa. Nu avem serviciu de cattering, nu avem sala de mese. Ne aducem de mancare, fiecare ce putem. In cazul meu ma incadrez in cele 15 minute stipulate de lege. De ce celelalte 45 de minute, care le petrec in final la lucru, sa nu imi fie contorizate ca si ore suplimentare. 45 de minute x 22 de zile = 16 ore si 30 de minute in plus. Ne-a montat un cititor de card pentru inregistrarea timpului. Desi apare ca pauza mea de masa e de 15 minute, restul de minute nu mi le considera ore suplimentare. Zice ca e treaba mea ce fac in restul de 45 de minute. Sa inteleg ca pot fi obligat de un amarat de ROI sa pierd zilnic 45 de minute? Sau sa incep prin a bantui prin oras 45 de minute doar petru ca asa e prevazut in ROI?
Multumesc frumos.
Cu respect,
Codrut Sebastian, Fagaras