Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
livrare intracomunitara-impozitare venituri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

livrare intracomunitara-impozitare venituri

2 replies to this topic

#1 gore

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 28 September 2009 - 08:07 AM

Buna ziua,

Sa zicem ca am in luna sept 2009 o LIC catre Franta. Transportul se realizeaza in sept, dar inteleg ca am posibilitatea facturarii pana cel tarziu in 15 oct 2009, data exigibilitatii TVA.
In ce masura e OK sa inreg in oct in baza facturii emise veniturile din vanzarea produselor livrate in sept ?
Intreb asta pentru ca m-ar ajuta mult la impozitul pe profit aferent trim 3 care in ideea in care ar fi mai mic, as plati aceeasi suma si la trim 4 si pana la regularizarea din 2010 ar fi un ragaz frumusel.
Asadar, inregistrez veniturile din vanzarea produselor in sept si in baza carui document contabil?
Sau, inregistrez veniturile respective in oct, deci in trim 4, in baza facturii emise pana cel tarziu in 15 oct?

Cum ar fi mai bine sa fac ca sa n-am probleme cu fiscul pe linie de calcul impozit profit?

Sper ca m-am facut inteles.
Va multumesc

Nu ma poate ajuta nimeni?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 October 2009 - 07:45 PM

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 28 September 2009 - 09:09 PM

Chiar daca nu ai intocmit factura venitul esti obligat sa il inregistrezi in septembrie in baza avizului de expeditie (CMR, LIsting, etc) prin contul 418 Clienti facturi de intocmit (418 = 701).

#3 L.Sanda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 29 September 2009 - 11:40 AM

Si parerea mea este ca, pentru a nu avea probleme cu fiscul, sa inregistrezi veniturile in sept. , pt ca facand o livrare va trebui sa faci si o descarcare de gestiune, deci vei avea niste cheltuieli care nu vor avea in contrapartida venituri.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 30 September 2009 - 12:41 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL