Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Deduceri utilitati domiciliu - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Deduceri utilitati domiciliu

5 replies to this topic

#1 royalycalin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 28 September 2009 - 07:37 AM

Buna ziua! Nu sunt pe deplin lamurit cu privire la ce se poate deduce in cazul sediului social in apartament proprietate personala. Sunt PFA cu venit real impozabil si am 3 camere din care pentru 1 am facut contract de comodat pentru a putea deduce cheltuieli. Ce se pot deduce?
- factura la lumina
- factura la gaz , incalzirea, iarna (am contorizare separata de gaz)
- cheltuiali de intretinere apartament bloc (locuiesc in bloc, gunoiul, lift, lumina scari, femeie de servici, etc)

Multumesc anticipat!

#2 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 30 September 2009 - 09:38 PM

Poti deduce 1/3 din cheltuielile enumerate de tine.
Ptr. internet, tel. fix si mobil, pe cat posibil sa faci contract pe PFA. Sa soliciti ca pe facturi sa apara explicit CUI-ul tau si toate datele PFA.

Atentie: daca esti platitor de TVA si facturile nu vin direct pe PFA, nu vei deduce TVA-ul.

Have fun!

Aceasta postare a fost editata de Dan I.: 30 September 2009 - 09:39 PM

Dan

#3 pynypoi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 23 October 2009 - 01:50 AM

dar daca sediul ar fi intr-un apartament cu 1 camera ce pot deduce?

#4 corpus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 23 October 2009 - 04:52 AM

Nu are importanta cate camere are aprtamentul, important este sa existe un contract ( de comodat/inchiriere ), prin care se prevede o cota parte ce-i revine pentru plata PFA. De regula 1/3 si aceasta se aplica la suma totala ce reprezinta cheltuiala "apartamentului cu 1 camera" pe care in mod curent o denumim garsoniera

#5 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 23 October 2009 - 06:47 AM

De ce la o garsoniera nu se deduce decat 1/3 si nu 1/2 sau 1/4? De ce tocmai 1/3?

#6 corpus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 23 October 2009 - 07:37 AM

1/3 este o cota orientativa, utilizata in cele mai multe cazuri si pe care inspectorii fiscali o "agreeaza". Puteti stabili si alte cote (1/2, 1/4...) insa aceasta trebuie sa aiba un temei solid, care sa poata fi justificata in raport cu activitatea prestata, si mai ales sa fie prinsa in contract. Nu stiu de ce ati inteles din raspunsul meu ca pentru garsoniera nu se pot aloca si alte cote....?!!!!!!!!!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL