Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Marfa sosita din Norvegia, factura din Suedia - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Marfa sosita din Norvegia, factura din Suedia

6 replies to this topic

#1 Nic97

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 13 October 2009 - 08:41 AM

Buna ziua.

Am urmatoarea speta.
Am primit factura la sfarsit de septembrie pt. bunuri din Suedia insa marfa a sosit efectiv din Norvegia in octombrie , transmisa direct de firma producatoare ( nu cea care a emis factura ).
In vama am platit TVA .
DPDV TVA ce tratament aplic?
Mentionez ca in septembrie am considerat-o la achizitie intracomunitara , declarand-o ca atare .

Cum procedez acum?

Va multumesc

#2 prepeleac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 141 Postari:

Postat 18 October 2009 - 10:41 PM

Import.

#3 Nic97

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 22 October 2009 - 08:32 AM

Da , am declaratie vamala de import , numai ca pe declaratie apare firma producatoare din Norvegia - cu care nu am niciun contract si nicio obligatie fata de ei- si nu firma cu care am incheiat contract si care a amis factura din Suedia .
Bunurile au ajuns in Vama insotite de factura producatorului - non UE. Practic am doua facturi , una din UE si una non UE , in vama.
Are cineva idee cum se procedeaza ?

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 22 October 2009 - 04:22 PM

#4 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 22 October 2009 - 08:52 AM

ai platit Tva-ul in vama, asta trebuie sa apara in jurnalul de cumparari; Nu ai cum sa-l consideri achizitie intracomunitara si sa-i faci taxare inversa, ca ai deduce de 2 ori TVA-ul si l-ai colecta o data.
Eu am avut cazul asta anul trecut (factura din Germania, marfa din Mexic). Nu am declarat in 390, am considerat import.

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 22 October 2009 - 07:37 PM

Pentru persoane impozabile, cod valid de TVA:
Marfa sosita dintr-un stat non UE, factura din UE: se declara in Declaratia 300 si nu se declara in Declaratia 390;
Marfa sosita dintr-un stat UE, factura dintr-un stat non UE: se declara in Declaratia 300 si in Declaratia 390;

#6 Nic97

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 23 October 2009 - 11:59 AM

Pt. Tes

Tehnic cum ai procedat ? Pe DVI cine apare la Furnizor?
Valoare in vama a bunurilor este mai mica decat in factura primita din UE, in cazul meu .

#7 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 23 October 2009 - 09:59 PM

Nic97, da o cautare pe net ,, Marian Covlea" si ai sa gasesti niste lucrari pe care le-a postat domnul profesor. Descarca ,,PRICIPIILE CONTABILE.doc" si studiaza exemplul 4 si urmatorul, apoi citeste contractul pe care il ai ca sa poti intelege speta in totalitate.
%%%

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL