Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Achizitie din SUA / Emitere facturi - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Achizitie din SUA / Emitere facturi

1 reply to this topic

#1 Claudiu P

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 October 2009 - 09:52 PM

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez din SUA un produs, echipament electronic (50buc). Firma din Romania este platitoare de TVA. Cum mi se va emite aceasta factura? Ce trebuie sa fie specificat pentru a putea fi introdusa in contabilitate? Taxele de transport vor fi trecute pe aceeasi factura, sau o sa obtin o alta factura de la firma de curierat?
Tin sa precizez ca aceste produse urmeaza sa fie vandute mai departe unei firme din Romania, platitoare de TVA.

O sa am nevoie de alte acte pentru a face aceasta operatiune (licenta de import, aprobare pentru revanzare)?

Trebuiesc platite taxe vamale?

Multumesc.

Claudiu.

#2 alyssa13

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 21 October 2009 - 11:24 AM

Buna,

Am si eu o dilema. In cazul in care societatea din Romania (inregistrata in scopuri de TVA) beneficiaza de un serviciu prestat in Romania de o companie din SUA (neinregistrata in Romania) cum se inregistreaza TVA-ul?. E cu taxare inversa cf art 150 al1 ? Dar atunci nu mai corespunde decl 390 cu 300 pt ca nu am cod de tva valid in UE (fiind extracomunitar). DECI cum inregistrez TVA-ul? :pullhair:

Multumesc

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL