Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
instructiune de lucru contabilitate in sistemul ISO - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

instructiune de lucru contabilitate in sistemul ISO

4 replies to this topic

#1 carmenjp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 24 October 2009 - 10:10 AM

Buna ziua! Firma noastra a primit anul trecut certificare ISO ... iar acum trebuie sa vina sa verifice rezolvarea neconformitatilor. Reprezentantul sistemului calitatii, abia acum, s-a trezit ca trebuie sa fac o instructiune de lucru privind contabilitatea in firma nostra ...la inceput i-am replicat ca ar tebuie sa scriu toata legea contabilitatii si altele ..in fine... va rog ..ca cine are o descriere a contabilitatii in sistem iso ..sa ma ajute. Va multumesc anticipat!

#2 pcfan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 December 2009 - 04:33 PM

Practic, o procedura sau o instructiune de lucru poate face referire la legi, standarde sau alt tip de reglementari.
Nu trebuie sa intri in detalii, deoarece nici la o procedura care trateaza proiectarea unui produs (aparat) nu trebuie sa copiezi manualul de fizica, chimie, ergonomie, etc :)
Eventual se poate "sparge" activitatea in subactivitati, la care le definesti domeniul de aplicare, responsabili, date de intrare/iesire, iar la modul de lucru treci simplu: conform Legii xxx si a HG.YYYY

Bafta !

ISO 9001 nu il vei primi de la nimeni, deoarece este subiectul unui copyright.
Ca sa-l obtii, discuta fie cu responabilul cu managementul calitatii din firma, fie la www.asro.ro (contra cost)

#3 iadryana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 08 December 2009 - 11:17 AM

Buna,

merg pe ideea colegului pcfan, ai nevoie de ceva proceduri de ctb (nu neaparat de una derivata din legea ctb), care sa interfereze cu procesul de productie, sau ce ai tu acolo; adica trebuie sa evidentiati in fluxul documentelor interactiunea dintre documente si procesul de productie.
Eu iti povestesc despre productie ca eu de asta m-am loovit. Pentru a implementa un sistem de calitate ai nevoie de instructiuni de lucru pentru toate departamentele care sustin activitatea respectiva. Implict si ctb, daca ai nevoie de receptie (marfa sau lucrari).

O descriere a ctb in sistem ISO .... nu stiu daca se grabeste cineva sa-ti dea!
Increaca sa intelegi ce anume vrea responsabilul cu calitatea si apoi sa mai ceri ceva concret.
O procedura de receptie marfa, samd

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 14 December 2009 - 08:44 AM

#4 carmenjp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 08 December 2009 - 01:18 PM

Buna ziua! Va multumesc de sfat ... la acestea m-am gandit si eu. In cea mai mare parte activitatea contabilitatii este reflectata in fisa de post, dar ei doresc o descriere si mai detaliata ... oricum auditul extern a trecut, si am scapat ... deocamdata. Va multumesc si va doresc sarbatori fericite.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 14 December 2009 - 08:45 AM

#5 niki_miki1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:48 PM

Vezi postareacarmenjp, la Dec 8 2009, 01:18 PM, a spus:

Buna ziua! Va multumesc de sfat ... la acestea m-am gandit si eu. In cea mai mare parte activitatea contabilitatii este reflectata in fisa de post, dar ei doresc o descriere si mai detaliata ... oricum auditul extern a trecut, si am scapat ... deocamdata. Va multumesc si va doresc sarbatori fericite.

Buna ziua,
Pentru o activitate desfasurata in franciza ,de ce este"absolut" necesara acreditarea ISO 9001 ,desi exista ISO 9001(LA MASTER FRANCIZAT).Ma lovesc de aceasta acreditare ,la oricare din activititatile din S.E.A.P ,de fiecare data mi se solicita aceasta acreditare.Multumesc anticipat!

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL