Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Studii economice necesare examen acces CECCAR - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Studii economice necesare examen acces CECCAR

10 replies to this topic

#1 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 26 October 2009 - 05:33 PM

Azi m-a intrebat o cunostinta daca poate da examen acces CECCAR pt. expert contabil anul viitor cind va termina facultatea ? Este vorba despre Universitatea Ovidius Constanta, specializarea Relatii Internationale. Din cite am inteles pe diploma absolventii au trecuta calitatea de economist. Chiar am intrebat-o pe cunostinta mea daca fac cursuri de contabilitate si mi-a spus ca fac conta baze, financiara si contabilitate internationala. Eu stiu ca au dreptul la inscriere la examen numai absolventii de CIG si finante-banci. Stie cineva daca se pot inscrie la examen si absolventii de la alte facultati cu profil economic ?
Stiu ca ar trebui sa intreb asta la CECCAR dar inainte de a face asta as vrea sa stiu si alte pareri.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 26 October 2009 - 06:54 PM

Ordonanta 65/1994 :
" ART. 4
(1) Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de expert contabil persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) are capacitate de exercițiu deplina;
b) are studii economice superioare cu diplomă recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării;
c) nu a suferit nici o condamnare care, potrivit legislației in vigoare, interzice dreptul de gestiune si de administrare a societăților comerciale;
(2) La cerere, persoanele care au titlul de academician, profesorii si conferentiarii universitari, doctorii in economie si doctorii docenti, cu specialitatea finanțe sau contabilitate, au acces la profesia de expert contabil pe baza titlului de doctor, cu îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) si c) si susținerea unui interviu privind normele de organizare si funcționare a Corpului Experților Contabili si Contabililor Autorizați."

Isa draga, din Ordonanta reiese ca da, se pot participa la examen cei care au studii superioare economice, fara alte conditii.

Dana

#3 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 27 October 2009 - 09:44 AM

Draga Dana42, ce mi-ai spus tu stiam si eu, insa am pus intrebarea pentru ca in luna martie am asistat la o discutie la CECCAR intre o domnisoara care intreba daca se poate inscrie la examenul de acces iar secretara i-a raspuns ca poate numai daca a absolvit CIG sau Finante--Banci. Azi ma voi duce la CECCAR sa ma lamuresc personal cum stau lucrurile. Eu am pus intrebarea sperind ca exista cineva pe forum care s-a inscris la examenul de acces de la alte facultati decit CIG si Finante- Banci.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#4 Flower22

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 26 October 2010 - 12:00 PM

Buna ziua.Ma numesc Anca si sunt contabila la o firma de contabilitate membra CECCAR de 3 ani.Vreau sa ma inscriu pentru examenul de expert contabil insa nu stiu daca o sa fiu acceptata avand in vedere ca sunt absolventa de Spiru Haret forma de invatamant FR.In cazul in care sunt primita la CECCAR,as vrea sa stiu daca cei 3 ani vechime la firma autorizata CECCAR tin loc de stagiatura de 3 ani ,asta in cazul in care am terminat facultatea doar anul acesta.Intreb pentru ca asa am auzit ca se iau in considerare cei 3 ani lucrati la o firma autorizata de CECCAR doar daca angajatul a avut studii superioare.Sper ca ati inteles ce am scris aici :thumbup: si sper sa ma puteti ajuta.Va multumesc mult :biggrin:

#5 Flower22

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 27 October 2010 - 08:30 AM

Vezi postareaFlower22, la Oct 26 2010, 01:00 PM, a spus:

Buna ziua.Ma numesc Anca si sunt contabila la o firma de contabilitate membra CECCAR de 3 ani.Vreau sa ma inscriu pentru examenul de expert contabil insa nu stiu daca o sa fiu acceptata avand in vedere ca sunt absolventa de Spiru Haret forma de invatamant FR.In cazul in care sunt primita la CECCAR,as vrea sa stiu daca cei 3 ani vechime la firma autorizata CECCAR tin loc de stagiatura de 3 ani ,asta in cazul in care am terminat facultatea doar anul acesta.Intreb pentru ca asa am auzit ca se iau in considerare cei 3 ani lucrati la o firma autorizata de CECCAR doar daca angajatul a avut studii superioare.Sper ca ati inteles ce am scris aici :thumbup: si sper sa ma puteti ajuta.Va multumesc mult :biggrin:

nobody helps me?? :laugh: :smile:

#6 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 27 October 2010 - 11:30 AM

De ce nu intrebi direct la CECCAR ?!

Aceasta postare a fost editata de cristina5859: 27 October 2010 - 11:31 AM

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#7 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 27 October 2010 - 01:51 PM

[

nobody helps me?? :smile: :thumbup:
[/quote]

Intreaba-ne in limba romana, poate reusim sa ne intelegem.
CECCAR -ul nu a restrictionat si nici nu au contestat in nici un fel pe cei care au absolvit SPIRU HARET- Cei care au absolvit SPIRU HARET- forma de invatamant acreditata, are aceeasi greutate ca si alte diplome de licenta de la alte facultati. In plus, daca lucrezi intr-o societate care este membra CECCAR, ai unele facilitati-si cu atat mai mult iti sta la-ndemana sa le cunosti mult mai bine decat altii.

In rest, iti doresc bafta

#8 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 27 October 2010 - 04:08 PM

Vezi postareapav, la Oct 27 2010, 02:51 PM, a spus:

[

uite aici si un extras din regulamentul CECCAR -MODULUL -EXAMENE, tema STAGIU, pagina 6

"Activitatea desfasurata pe cont propriu intr-un cabinet sau o societatea de expertiza contabila, membra a Corpului, in calitate de angajat sau patron, cu carte de munca, este recunoscuta ca perioada de stagiu, in ce priveste lucrarile profesionale si pregatirea tehnica.
La expirarea stagiului profesional se elibereaza stagiarului un certificat care-i da dreptul de a se prezenta la examenul de aptitudini, in vederea obtinerii calitatii de expert contabil sau contabil autorizat "

#9 Flower22

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 28 October 2010 - 09:03 AM

[

Intreaba-ne in limba romana, poate reusim sa ne intelegem.
CECCAR -ul nu a restrictionat si nici nu au contestat in nici un fel pe cei care au absolvit SPIRU HARET- Cei care au absolvit SPIRU HARET- forma de invatamant acreditata, are aceeasi greutate ca si alte diplome de licenta de la alte facultati. In plus, daca lucrezi intr-o societate care este membra CECCAR, ai unele facilitati-si cu atat mai mult iti sta la-ndemana sa le cunosti mult mai bine decat altii.

In rest, iti doresc bafta

Oare de ce trebuie sa fie unii atat de iritati de faptul ca am pus si eu niste intrebari pe acest forum?Daca nu ai avut chef sa imi raspunzi sau daca nu ai inteles intrebarea mea,ai fi putut pur si simplu sa o ignori ,nu sa imi ceri sa te ''intreb in limba romana'' pentru ca eu nu cred ca in textul redactat de mine exista cuvinte intr-o limba straina.Si nu am nevoie de urarea ta lipsita de sens''IN REST ITI UREZ BAFTA'' pentru ca nu de bafta am nevoie ci de o simpla parere a contabililor cu experienta care m-ar fi putut scuti, poate ,de un drum de 120 de kilometri pana la sediul CECCAR.Multumesc mult,dar ceea ce mi-ai spus tu,stiam deja!

Aceasta postare a fost editata de Flower22: 28 October 2010 - 09:04 AM

#10 Flower22

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 28 October 2010 - 09:13 AM

Vezi postareapav, la Oct 27 2010, 05:08 PM, a spus:

[

uite aici si un extras din regulamentul CECCAR -MODULUL -EXAMENE, tema STAGIU, pagina 6

"Activitatea desfasurata pe cont propriu intr-un cabinet sau o societatea de expertiza contabila, membra a Corpului, in calitate de angajat sau patron, cu carte de munca, este recunoscuta ca perioada de stagiu, in ce priveste lucrarile profesionale si pregatirea tehnica.
La expirarea stagiului profesional se elibereaza stagiarului un certificat care-i da dreptul de a se prezenta la examenul de aptitudini, in vederea obtinerii calitatii de expert contabil sau contabil autorizat "

Vroiam sa stiu daca era necesar ca pe timpul celor 3 ani de stagiu sa am studii superioare(facultatea terminata).Asta nu stiu eu!

#11 adi_adi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 16 November 2010 - 09:13 PM

Despre forma de invatamant ID ce puteti sa-mi spuneti? Este suficient ca sa poti sustine ex de acces la experti?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL