Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 010 / anul 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

declaratia 010 / anul 2009

41 replies to this topic

#1 aseica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 12 January 2009 - 06:34 PM

Buna seara. Am si eu nevoie de o lamurire. Am deschis firma in octombrie 2007. Am inceput sa lucrez cu o doamna contabila cu experienta. Anul trecut a trebuit sa inchei colaborarea cu dumneaei intrucat a plecat din tara. Acum lucrez cu altcineva. Din cate stiam, aveam totul la zi. Se pare, totusi, ca aceasta declaratie 010 nu a fost depusa. Asa ni s-a spus de la administratie. Stie careva ce pot face acum? Depun declaratia dupa achitarea unei amenzi pentru intarzierea aceasta? Si care e valoarea acestei amenzi? Va multumesc. O seara frumoasa.

#2 primavera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 17 January 2009 - 01:30 PM

Vezi postareaana b, la Jan 13 2008, 04:45 PM, a spus:

31 IANUARIE
la satu mare e data de depunere a010 - data de 25.01.2009
atentie...

#3 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 17 January 2009 - 02:55 PM

Vezi postareaaseica, la Jan 12 2009, 07:34 PM, a spus:

Buna seara. Am si eu nevoie de o lamurire. Am deschis firma in octombrie 2007. Am inceput sa lucrez cu o doamna contabila cu experienta. Anul trecut a trebuit sa inchei colaborarea cu dumneaei intrucat a plecat din tara. Acum lucrez cu altcineva. Din cate stiam, aveam totul la zi. Se pare, totusi, ca aceasta declaratie 010 nu a fost depusa. Asa ni s-a spus de la administratie. Stie careva ce pot face acum? Depun declaratia dupa achitarea unei amenzi pentru intarzierea aceasta? Si care e valoarea acestei amenzi? Va multumesc. O seara frumoasa.
Mergi la Adm. Finantelor Publice, explica despre ce este vorba si vezi cum figurezi in calc.lor, adica cu ce obligatii, depune decl.010 si vei vedea la un eventual control cum te descurci.

Dana

#4 primavera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 18 January 2009 - 10:55 AM

Vezi postareaprimavera, la Jan 17 2009, 02:30 PM, a spus:

Vezi postareaana b, la Jan 13 2008, 04:45 PM, a spus:

31 IANUARIE
la satu mare e data de depunere a010 - data de 25.01.2009
atentie...
pardon ,se depune la satu mare declaratia 010 la data de 25.01.2009 in loc de notificare la cifra de afaceri..
in alte judete se intimpla asa ceva?
pe forum apare in iasi de exemplu si imprimat de notificare..
nu stiu ce sa mai cred

#5 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 18 January 2009 - 09:04 PM

Dupa cum stiu eu ,DECL 010 ,o dai ori de cate ori se schimba ceva in vectorul fiscal, deci daca datele din anul anterior raman valabile , dai numai notificare cu CI.

#6 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 20 January 2009 - 11:40 AM

la sect 2 mi-a cerut 010 la o soc care nu avea schimbare de vector fiscal ?
ce se intampla este ceva nou anul acesta?

am sa raspund tot eu deoarece am aflat intre timp, au pierdut pe drum decl depusa in ianuarie 2008 , asa ca mai fac un drum ca daca este musai ce sa mai zic de placere

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 February 2009 - 06:08 PM

RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#7 Romina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 22 January 2009 - 04:56 PM

Daca nu am nici o modificare trebuie sa depun 010?

#8 CristianaC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 22 January 2009 - 11:21 PM

Buna seara, Va rog sa ma ajutati, cei care s-au mai lovit. Am o firma care depaseste in decembrie cifra de afacere peste 100.000 euro. La depunerea declaratiei 010 am inteles ca specific declararea obligatiilor la stat si a decl 300 lunar. Cum ramane cu impozitul pe profit, ramane trimestrial?
Va multumesc frumos, si un sfarsit de saptamana cu mai putine declaratii:)

Mii de scuze, pt intrebarea tampita de mai devreme, este din cauza orei tarzii, ... normal ca trimestrial.
Week-end placut.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 February 2009 - 06:09 PM

CristianaC

#9 salou

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 26 January 2009 - 10:47 AM

buna ziua,
as avea nevoie de putin ajutor...
pt. o microintrep. infiintata in 26 nov. 2008 nu s-a depus inca declaratia 010
in cat timp trebuie, sau trebuia, depusa pt. a nu trece de la micro...la platitor de impozit pe profit....?
ce anume trebuie depus, si unde, pt. angajarea unui salariat ? la itm?
si daca pt. trim IV 2008, nu a avut activitate, trebuie depuse decl. 100, 102, si decont de TVA pe 0?
multmesc!

#10 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 27 January 2009 - 08:05 PM

din cate stiu eu, o microintreprindere ar trebui in maxim 30 zile de la infiintare sa inregistreze la ITM un contract de munca pentru cel putin un salariat si sa depuna declaratia 010.In caz contrar devine platitoare de impozit pe profit.
Pt trimestru IV depune declaratii conform vector primit la infiintare de la ONRC.Sper sa-ti fie cu folos!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 August 2009 - 06:30 AM

#11 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 27 January 2009 - 09:31 PM

Termenul de inregistrarea unui contract de munca, pentru a ramane microintreprindere este de 60 zile de la infiintare. Din pacate ultima zi ptr tine a fost 26.01.2009.

#12 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 28 January 2009 - 12:46 PM

Vezi postareasalou, la Jan 26 2009, 10:47 AM, a spus:

buna ziua,
as avea nevoie de putin ajutor...
pt. o microintrep. infiintata in 26 nov. 2008 nu s-a depus inca declaratia 010
in cat timp trebuie, sau trebuia, depusa pt. a nu trece de la micro...la platitor de impozit pe profit....?
ce anume trebuie depus, si unde, pt. angajarea unui salariat ? la itm?
si daca pt. trim IV 2008, nu a avut activitate, trebuie depuse decl. 100, 102, si decont de TVA pe 0?
multmesc!
Eu te sfatuiesc sa mergi la ITM si sa faci un ct.individual de munca (poti si pt.2 ore) incepand cu 24.01.2009, de pilda, oricum sa te incadrezi in termenul de 60 de zile pt.a ramane microintreprindere, nu este tarziu, suntem in 28.01. Mergi si la Adm.Fin. si depune Decl.010 chiar si acum, asta este, si bifeaza la plata obligatiilor salariale "incepand cu data" -data de la care ai facut contractul individual de munca, iar pt.trim.IV 2008 avand in vedere ca nu ai avut angajati nu esti obligata sa depui decl.102, iar in decl.100 se trece 0 la imp.pe venit iar daca la infiintare ai optat pt.plata taxei pe valoare adaugata trebuia sa depui decontul de TVA, care sigur nu este 0, avand in vedere ca trebuia sa-ti inregistrezi, ce putin, facturile aferente constituirii societatii, asa ca trebuia sa ai ceva in soldul ct.4424, de recuperat la sf.anului.

Dana

#13 mirabelle

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 January 2009 - 02:55 PM

Buna ziua!
Am si eu o problema referitoare la o declaratie 010 inregistrata la finante dar neoperata in vectorul fiscal.
In aceasta declaratie era bifata scoaterea din evidenta ca platitor de tva incepand cu data de 31.12.2008, data eronata intrucat scoaterea din evidenta urma sa se faca incepand cu data de 31.12.2007, declaratia fiind depusa in ianuarie 2008, cu numar din ianuarie 2008. Nu stiu cine a facut declaratia 010 la vremea respectiva, dar eu m-am bazat pe faptul ca firma nu mai era platitoare de tva si ca atare nici nu am dedus si nici nu am colectat tva-ul.
Saptamana aceasta cand s-a dus patronul sa duca declaratia 101 la finante i-a zis doamna de acolo ca pentru a fi la zi trebuie sa duca declaratia 300 pe toate cele 4 trimestre ale anului 2008. Firma e in alta localitate si neputand sa merg eu l-am trimis pe patron cu declaratia 010 cea neoperata si doamna de la finante a spus ca nu o intereseaza de acea 010 si ca trebuie depusa declaratia 300, cu amenda evident! Si bineinteles ca va trebui si 394, pe ambele semestre!
Problema e ca nu am pentru ce sa refac toata evidenta, mai ales ca bilantul la 30.06.2008 e depus la finante si am incheiat si anul 2008, si mai ales in conditiile in care nu am gresit cu nimic, singura greseala de care se poate lega e anul 2008 in loc de 2007, dar si aici nu trebuia sa o preia si sa-i dea numar daca nu era ok!
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc

#14 raluca stefana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 January 2009 - 05:45 PM

Buna seara, numele meu este raluca si vreau sa ma lamuresc in legatura cu un subiect:daca o firma platitoare de impozit pe venit a depasit in decembrie 2008 plafonul de 100.000euro...cum se inregistreaza in declaratia 010:
la impozit pe venit scoatere din evidenta la 01.09.2008 si la impozit pe profit luare in evidenta 01.10.2008 sau
impozit pe venit soatere din evidenta 31.12.2007 si impozit pe profit luae in evidenta 01.01.2008?

pentru prima varianta ar insemna ca societatea sa figureze in anul 2008 ca platitoare pe impozit si pe profit si pe venit...
va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat.Va multumesc

#15 mariana_flo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:
  • Interests:vreau sa fiu la curent cu noutatile in domeniu

Postat 28 January 2009 - 08:15 PM

Art. 1071. - Prin exceptie de la prevederile art. 109 alin. (2) si (3), daca, in cursul unui an fiscal, o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 50%, inclusiv, aceasta va plati impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal, fara posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada urmatoare de prevederile prezentului titlu. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare din limitele prevazute in acest articol, fara a se datora majorari de intarziere. La determinarea impozitului pe profit datorat se scad platile reprezentand impozitul pe veniturile microintreprinderilor efectuate in cursul anului fiscal.

Norme metodologice:
101. In situatia in care, in cursul anului fiscal, o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 50%, inclusiv, aceasta datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care limita sau ponderea au fost depasite, luandu-se in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Contribuabilul va instiinta organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea in acest scop a declaratiei de mentiuni, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru incadrarea in conditia privind nivelul veniturilor realizate in cursul anului fiscal, inclusiv pentru stabilirea ponderii veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale, se vor lua in calcul aceleasi venituri care constituie baza impozabila prevazuta la art. 108 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Cursul de schimb LEU/EUR pentru determinarea echivalentului in euro a veniturilor realizate de microintreprinderi este cel comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a fiecarei luni a perioadei careia ii este aferent venitul respectiv.
Impozitul pe profit datorat de contribuabil, incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita prevazuta la art. 1071 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv.@

#16 Guest_stanescuema_*

• Guests

Postat 02 March 2009 - 09:28 AM

aceiasi intrebare o am si eu referitor la decl 010.
administratorul s a dus sa si depuna 010 pt ca a trecut prin optiune la tva, dar nu a bifat si salariile
cu care intra in evidenta din aceiasi luna.
acum in vector aparem cu declaratii salarii de 3 luni de zile, dar fara sa fim inregistrati.
mi se reproseaza mie ca nu l am invatat!!!! (al2lea exemplar nici nu s a sinchisit sa mi l aduca, asa as fi vazut greseala)

oare tot ce e logic e greu pt unii patroni?

vi s a intamplat si voua? ce parere aveti?

#17 mirelan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 02 March 2009 - 03:27 PM

nu vreau sa fiu rautacioasa, dar daca tu tii contabilitatea firmei respective de ce nu te-ai ocupat pana la capat de ea?!

#18 Gaby Kovaci

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 24 March 2009 - 10:38 AM

Buna ziua,

Sper ca unde postez acest subiect este cel corect, am o problema serioasa la sectorul 6 legat de o declaratie 010, si as dori si parerea voastra asupra acestei probleme ca sa fiu sigura ca nu m-am tampit eu.

In februarie 2009 m-am angajat ca economist la una din societatile careia ii fac contabilitate, contractul este contract civil in care se specifica clar faptul ca impozitul pe venit este platit de societate, m-am dus la administratia sector 6, am depus 010 sa ia in evidenta societatea cu impozit pe venit din salarii la data de 01.02.2009, ma reintorc in martie cu un alt 010 deoarece societatea a angajat cu carte de munca o persoana.

Administratia sector 6 imi spune ca nu se declara contractele civile si ca acel 010 depus de mine in luna februarie este incorect. In conditiile in care ei l-au acceptat in luna febr fara comentarii. Si acum ma obliga sa refac 010 cu data de 01.03.2009 (data la care socitatea a angajat un om cu carte de munca).
Din pct meu de vedere este incorect, am depus deja decl 100 pe luna februarie unde am decl impozit pe ven din conventii civile si am si platit impozitul pt luna febr.
In baza care-i legi ii pot dovedi doamnei ca se inseala, sau ma insel eu???

La celelalte administratii (alte sectoare) am depus 010 pe baza contractului civil fara probleme.

Va multumesc mult.

#19 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 March 2009 - 12:17 PM

Declaratia 010 nu contine nici o rubrica "Impozit pe venituri din contracte civile". Ea contine "Impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor". Dar venitul din contracte civile nu e asimilabil salariului (parerea mea). Salariul si alte venituri asimilate salariului (adica obtinute de angajati de la angajator) presupun o relatie de subordonare a angajatului fata de angajator, stabilita prin contract de munca definit in Codul muncii. Contractul civil (si nici conventia civila) nu e definit in Codul muncii, deci nu defineste o relatie angajator-angajat. Ea stabileste o relatie de egalitate intre cele 2 parti, care nu e o relatie de munca ci o relatie comerciala (de afaceri). Deci un astfel de contract civil nu inseamna ca firma are salariati, deci nici venituri din salarii.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#20 Gaby Kovaci

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 24 March 2009 - 01:07 PM

Buna ziua,

Totul bine si frumos ca si continut, atunci devine problema cand societatea plateste impozit pe venit pentru acel contract civil (chiar daca nu este inreg la ITM) si faptul ca pt acel impozit ce pune in declaratia 100 unde se trece valoare impozitului la rubrica venituri din contracte civile si se si plateste!!!. Si atunci vin eu si intreb, nu intra oare in aceeasi categorie la 010 "ven af salariilor si venituri asimilate (scuze nu mai stiu denumirea corecta)", m-am uitat in Codul Fiscal si eu de acolo am dedus ca sunt recunoscute ca si venituri ce tb declarate la administratia fiscala.
Sunt putin confuza, tot ce am citit pana acum reiese ca tb sa se declare in 010 impozit pe salarii aferent contractelor civile, cum se face ca celelalte administratii mi-au acceptat modificarea la 010 pe baza aceluiasi document.
Plus ca daca ma voi duce sa iau o fisa de platitor va reiesi ca au platit acel impozit in plus...

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 02 April 2009 - 10:45 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL