Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
compensare TVA cu impozit profit datorat - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

compensare TVA cu impozit profit datorat

2 replies to this topic

#1 pablos

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 09 November 2009 - 07:00 PM

Am si eu o dilema.

Am depus decontul TVA aferent lunii mai cu bifa DA pentru recuperarea TVA pentru o suma (50.000 ron) mult mai mare decat impozitul pe profit (30.000 ron) declarat cu decl. 101 din aprilie, impozit care nu a fost achitat din lipsa de lichiditati, si pentru care ne-au blocat conturile. Dupa ce am depus o cerere prin care sa ni se compenseze TVA de recuperat cu impozitul pe profit datorat ne-au deblocat contul si a ramas sa asteptam controlul fiscal.
In septembrie s-a finalizat controlul insa acum am primit o hartie de la finante prin care ni se cereau dobanzi si majorari de intarziere pe impozitul pe profit pentru lunile iunie-septembrie. Este normal ca ei sa perceapa dobanzi si penalizari pentru o perioada in care am asteptat rezolvarea controlului, mai ales ca suma datorata de noi este inferioara TVA-ului de recuperat.
Va rog sa ma ajutati cu informatii, sau specificari legislative care sa imi permita sa cer explicatii si eu celor de la finante.
Va multumesc.

#2 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 09 November 2009 - 07:52 PM

Articol: Statul va plati penalizari daca intarzie plata pensiilor sau a somajului

Un grup de parlamentari liberali a depus la Senat, miercuri, un proiect de lege prin care sunt instituite penalitati pentru intarzierile cu care statul isi achita obligatiile pecuniare fata de contribuabili, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, cum ar fi rambursarea TVA.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca proiectul vizeaza egalitatea de tratament intre stat si contribuabil in ceea ce priveste plata obligatiilor reciproce.

"Proiectul vine sa repare o inechitate tolerata de catre cetateni, un abuz al statului. Pana acum, contribuabilul este obligat sa plateasca penalitati pentru fiecare zi de intarziere in plata obligatiilor catre stat. In schimb, cetateanul poate obtine uneori penalitati pentru intarzieri la rambursarea TVA, dar in marea majoritate a cazurilor doar daca se adresa instantelor", a spus Gorghiu.

astazi - vineri, 06.11.2009 - nr. 663 al newsletterului tau electronic INFOjuridic

#3 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 09 November 2009 - 10:25 PM

@ pablos

Ar trebui sa-ti fie de folos art. 117, alin 1 din Codul de procedura fiscala ca si argument in fata fiscului.Data pana la care pot calcula accesorii este data depunerii cererii de compensare.

Art. 117: Dobânzi și penalități de întârziere în cazul compensării și în cazul deschiderii procedurii de reorganizare judiciara
(1)În cazul creanțelor fiscale stinse prin compensare, dobânzile și penalitățile de întârziere se datorează până la data stingerii inclusiv. Data stingerii este, pentru compensările la cerere, data depunerii la organul competent a cererii de compensare, iar pentru compensările efectuate înaintea restituirii sau rambursării sumei cuvenite debitorului, data depunerii cererii de rambursare sau restituire.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL