Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozit pe venit - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

impozit pe venit

3 replies to this topic

#1 adriana.r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 09 November 2009 - 10:24 PM

Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac !
Sunt pfa (servicii web) , cu impozitare in sistem real. Am inceput activitatea in 03.2009. Stiu ca platesc impozitul pe venit in 2009 in baza deciziei de impunere primite dupa ce am depus 220 cand am inceput activitatea. Stiu ca trebuie sa depun 200 pana in 15 mai 2010, pentru veniturile obtinute in 2009, pentru a se face regularizarea impozitului aferent ven. din 2009, in termen de 60 de zile. Legat de veniturile obtinute in 2009 mi-e clar.
Nu stiu ce sa fac pentru veniturile pe care le voi obtine in 2010. Vreau sa depun si 220 pt 2010 pt ca in 2009 am avut venituri destul de mari si prevad pt 2010 ceva mai putin. Am citit ca 220 se depune odata cu 200. Nu stiu cum platesc impozit in prima parte a anului 2010 . De ex, daca depun declarartiile in mai.. cat impozit si in baza a ce platesc impozit in primul trimestru de ex, in martie? este un termen, 15.03.. cat impozit platesc si in baza a ce document? sau pot sa depun 220 mai repede, sa zicem in ianuarie si 200 in mai(ca nu am bani la inceput de an pt diferenta de impozit de plata , pt regularizare) .
Pana depun eu declaratiile astea, cat platesc impozit?
Inca ceva... nu trebuie sa merg la finante in 2010 sa imi verifice operatiunile consemnate in Registrul de incasari si plati in 2009? merg cu registrul cand depun 200?

Aceasta postare a fost editata de adriana.r: 09 November 2009 - 10:29 PM

#2 corpus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 10 November 2009 - 10:04 AM

In priml rand nu trebuie sa va grabiti
1. pana in 15 ian 2010 depuneti estimativa (220) in care treceti veniturile si cheltuielile estimate pentru 2010. Admin Fin. face diferenta si aplica 16%; rezulta o suma, se imparte trimestrial si va este comunicat in scris la domicilul fiscal. Asa aflati care este impozitul datorat pe primul trim. din 2010
2.pentru ceea ce ati realizat in 2009 aveti termen ca pana la 15 mai 2010 sa depuneti 200, prin care declarati exact veniturile si cheltuielile, asa cum rezulta din RJIP. Admin Fin. face diferenta, aplica 16%, rezulta o suma. Aceasta se compara cu ceea ce dvs deja ati achitat la termenele stabilite in 2009. functie de aceasta va mai trebuie sa dati fiscului, sau sa primiti.
3.spuneti ca in 2009 ati avut venituri ceva mai mari si ca este de asteptat ca dvs sa mai contribuiti cu o parte la impozitul datorat pentru 2009 si ca acest aspect va "impovareaza "cumva afacerea. nu va obliga nimeni sa depuneti 200 mai devreme de 15 mai, urmand ca diferenta de plata aferenta 2009 sa o faceti dupa ce va comunica Admin Fin. (adica dupa termenul de 15 mai) timp in care este de presupus ca profitul afacerii dvs creste astefel incat sa puteti plati si primul trim (15 martie) aferent estmativei pentru 2010 si s ava mai ramana si pentru rectificativa aferenta lui 2009.
Se mai ridica aici o problema daca in 2009 veniturile au depasit 35000 E aveati obligatia trecerii la TVA....
4. cand mergeti la finante sa depuneti 200 nu treb sa mergeti cu nici un RJIP, pur si simplu completati declaratia 200 ( normal ca trebuie sa stiti datele din RJIP)
Atentie la modul de comletare a RJIP la modul de calcul ( cel prevazut de art 52 din 1040/2004).
Verificarea RJIP si a documentelor justificative face obiectul actiunilor de control din partea Admin.Financiare, iar cei care vin in control nu sunt inspectorii de zona cei la care dvs depuneti declaratiile sau le solicitati informatii. Acesti sunt specializati doar pe control si..."dat amenzi" !

Aceasta postare a fost editata de corpus: 10 November 2009 - 10:10 AM

#3 adriana.r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 10 November 2009 - 10:10 PM

Multumesc mult!

#4 soryy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 November 2009 - 10:39 PM

am si eu o intrebare.
chitantele de la Finante pentru plata impozitului si a TVA-ului, se trec in RJIP?
daca nu, unde?

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL