Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul salariu - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul salariu

9 replies to this topic

#1 bogdanfbm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 November 2009 - 04:57 PM

buna ziua, numele este bogdan si am cautat peste tot sa gasesc un raspuns dar nu am gasit nicaieri asa ca m am gandit la un forum . si acesta era cam singurul care l am gasit de specialitate.
intrebarea mea este urmatoarea :

am lucrat la o firma de 3 ani si aveam salariu 1650 ron in mana .. in 27,07 mi au dat decizia ca ma dau afara si mi au dat o decizie in care scrie ca m au dat afara in baza articolului 65 din CM , in aceasta decizie scrie ca ei imi dau un salariu compensatoriu si ca eu am 21 zile de concediu odihna ..mai exact durata conc de odihna este de 21 zile din care in anul in curs nu am luat nici o zi de concediu .... pana aici toate bune si frumoase...mi am luat 2 concedii medicale ca sa prelugesc preavizul ... si am mai stat aproape 2 luni ...si apoi pe 20-10-09 am terminat si preaviz si tot.... ei pe data de 10-10-09 mi-au livrat in cont 2050 ron si eu am crezut ca ei reprezinta salariul pe cele 20 zile din luna a 9 a care am mai fost la ei si banii pe conc de odihna sau pe salariul compensatoriu ...si ma gandeam ca mai am de luat un salariu luna asta .... ca mi s a parut prea putin..... si acum am sunat la resurse la firma respectiva si mi a zis ca firma care lucreaza cu ei la salarii le a spus ca astia sunt toti banii care trebuie sa i iau.... poate cineva sa-mi spuna daca asa este? ca mi se par prea putini bani ...adik eu pe zilele alea de pe 1 pana pe 20 luna a 9 a plus salariu compensatoriu si plus concediu de odihna (nu stiu cum au gandit ei..nu se plateste tot conc de odihna..calculeaza cat din cele 21 zile la care am dreptul si vad cate zile am lucrat din anul respectiv????

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 12 November 2009 - 05:16 PM

Este prea putin, in mod sigur este o greseala.
Valoare zile lucrate daca ai fost in CM este aproximativ 1650 * 75%.

Valoare CO nenefectuat: aici depinde de politica lor (ambele metode sunt discutabile):
1. 21 / 12 * 10 * 1650 / 21
2. 21 / 12 * 8 * 1650 / 21 = 628

Salariu compensator: 1650
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu țin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensație de cel puțin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi. Contract nr. 2895 din 29/12/2006

Deci undeva in jur de 3500 ar trebui sa iasa (calculele de mai sus e clar ca sunt orientative).

Dragos

#3 bogdanfbm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 November 2009 - 06:08 PM

salut, si mersi pt ajutor, da asa m-am gandit si eu ... cand ei mi-au dat mie 2050 ron eu m-am gandit ca acolo sunt salariul compensatoriu sau banii pe conc de odihna si banii pe zilele alea lucrate atunci ...am avut de pe 1 pana pe 14 ale lunii sept cm si de pe 14 pana pe 20 am lucrat normal ...acum ca sunt si sambete si dum in acea perioada...si acum mi-au zis ca verifica si imi spun..numai ca au trecut aproape 2 zile si nici un raspuns eu stiam de la inceput ca am lucrat la ei 3 ani ca nu sunt seriosi ..dar nu m-am gandit niciodata la asa ceva... pe colegul meu l-au dat afara cu 1 luna inainte de mine si pe el l-au pacalit sa semneze decizia in care scria ca el vrea sa plece.. inca o data mersi pt ajutor

#4 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 13 November 2009 - 11:20 AM

Daca plata a fost in 10.oct iar incetarea CIM in 20.oct, poate ca plata nu include toate drepturile. Ar trebui sa mai vina ultima plata la inchiderea lunii octombrie.

Oricum, trebuie sa existe si fluturasu de salarii unde-s trecute toate sumele.

#5 bogdanfbm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 13 November 2009 - 03:08 PM

salut , pai asa m-am gandit si eu ca ce mi-au dat ei in luna a 10 a a fost prima parte adica salariul compensatoriu si zilele alea muncite sau banii pe conc si sal compensatoriu... numai ca de luni am tot trimis emailuri si am dat telefoane la resurse umane si tampita aia de acolo mi-a tot zis ca nu este asa ca ei mi-au dat toti banii... si astazi m-am dus acolo ...acolo mi-au spus ca ei au alta firma angajata pentru salarii si ca trebuie sa sune si la aia sa vada ce au reprezentat banii din luna a 10 a.
BINENTELES ca era o greseala si imediat si-au dat si ei seama ca de fapt nu mi-au dat salariul compensatoriu ..... dar daca eu nu ziceam nimic toate ramaneau asa...si noroc cu dl de mai sus ca in clipa in care mi-a spus si el ca este o greseala am inceput sa ma cert cu ei si pana la urma am avut dreptate...saptamana viitoare imi dau salariul compensatoriu... ce inseamna o firma de nesimtiti.

multumesc din nou pt ajutor.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 January 2010 - 10:46 PM

#6 bogdanfbm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 18 November 2009 - 05:09 PM

salut , mai am o problema care ... poate ma ajuta cineva sa-i sperii ca nu stiu ce sa le mai zic.... dupa faza cu salariul asta de ei ziceau ca eu l-am luat ...si apoi si-au dat seama ca nu mi-au bagat salariul compensatoriu .... saptamana trecuta am primit de la resurse un mail in care imi zicea ca da s a facut o greseala firma care se ocupa de salarii a gresit...si ca in cursul sapt o sa primesc salariul.... numai ca astia se fac ca ploua... am ajuns sa le trimit mail si ei sa nu-mi raspunda.... firma a platit salariile celor 5 angajati care-i mai are ...dar mie ciu ciu..... ce pot sa le fac???

#7 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 19 November 2009 - 09:36 AM

Cel mai simplu, o sesizare la inspectia muncii.
Dragos

#8 niki_miki1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 13 January 2010 - 02:34 PM

Buna ziua,
Am intilnit urmatoarea problema ;
La o firma care ca obiect de activitate cod CAEN 7810-SELECTIE SI PLASAREA FORTEI DE MUNCA se
inregistreaza numai comisionul firmei la venituri ,dar intocmeste si depune declaratii pentru salariatii cu contracte de munca pe durata nedeterminata , plateste contributii anagajator si angajat ;etc.
In balanta de verificare nu are cheltuieli cu salarii dar are toate conturile din grupa 421; 43; 44 .
Nu inteleg de ce?
Daca ma poate ajuta cineva !!!

#9 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 13 January 2010 - 02:55 PM

Cred ca trebuie sa te uiti mai bine prin conta, ca s-ar putea sa ofere personal in "leasing" sau ceva de genul asta.
Fisele de cont ar trebui sa lamureasca misterul.
Dragos

#10 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 13 January 2010 - 03:24 PM

ce vrei sa spui negocont cu personal "in leasing"? adica nu fac activitati pt. firma proprie, ci "inchiriaza", ca sa zic asa, forta de munca? dar daca depun declaratii si platesc contributii salariale, cum a spus colegul mai sus, inseamna ca au angajatii proprii, deci ar trebui sa aiba si cheltuieli cu salarii.
ciudat!
niki_miki1, au contabil? are studii de specialitate? e posibil ca din greseala sau nestiinta sa fi inregistrat pe alte feluri de cheltuieli. altfel nu-mi explic!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL