Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cesiune leasing pf catre pj, de catre asociat unic al unei SC - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cesiune leasing pf catre pj, de catre asociat unic al unei SC

1 reply to this topic

#1 Irina Popa

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 16 November 2009 - 01:21 AM

Buna.

Am o situatie mai deosebita: o pers fizica si-a achizitionat in leasing un auto, val 16.000 euro, achitand un avans de 10000 euro, diferenta de 6000 euro, esalonata pe o per de 4 ani.
Intre timp, si-a deschis un SRL si ar dori sa faca cesiunea de pe pers fizica pe pers juridica, sa preia contractul de leasing, sa inreg auto pe mijl fixe ca sa poata sa isi deduca chelt cu amortizarea, dobanzile, asig, etc

Suma de 10 000 euro ar dori sa o poata recupera...

E ok daca se inreg
1) 213=455 pt suma de 10 000 euro
2) 213=167 pt preluarea de rate 6000 euro

Suma inreg pe 455 o va recupera pe parcurs, functie de veniturile realizate...
Ce document ar sta la baza inreg 1) ?

Cu multumiri

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 17 November 2009 - 11:59 AM

Pentru cedare contract de leasing se face nontract de novatiune.
Este un contract tripartid: Firma leasing / cedent leasing / acceptant leasing.
Simpla cesiune nu cred ca merge.
Poate recupera sumele platite.

Dragos

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL