Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legea 330/2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

legea 330/2009

6 replies to this topic

#1 lyannaa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 17 November 2009 - 04:55 PM

Buna seara. Raspundeti-mi, va rog, la o intrebare. Avand in vedere Legea 330/2009 si faptul ca salariul meu este mai mare de 750 ron, incepand cu ce data mi se vor aplica mie prevederile acestei legi? In ce conditii cele 8 zile de CFS pt bugetari pot fi inlocuite cu reducerea bugetului cu 15,5%? Multumesc.

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 17 November 2009 - 05:52 PM

Una din posibilitati este ca angajatii sa-si ia 4 zile fara plata in noiembrie (lichidarea din decembrie pentru luna noiembrie) si 4 zile fara plata in decembrie. Alte posibilitati de scadere a fondului de salarii:
- sa iasa la pensie in 2009 cel putin un angajat;
- sa plece unii angajati la alte firme;
- sa fie destituiti unii care au comis fapte grave de indisciplina;
- sa renuntati benevol, pana la sfarsitul anului, la unele sporuri, prime de Craciun, stimulente;
- sa se reduca numarul de sefi, cu reducerea corespunzatoare a salariilor acestora etc.

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 gradinita175

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 18 November 2009 - 05:27 PM

Eu nu inteleg de ce se vorbeste de 4 zile pentru fiecare salariat.
15.5% inseamna 3.256 zile de om (21 zile * 15.5%).
Daca taiem la toti 4 zile se taie din salarii 19.05 %, adica mai mult decat se cere. Chiar avem atatia bani incat sa nu ne intereseze cat se taie?

#4 eliotys

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 19 November 2009 - 03:16 PM

Vezi postarealyannaa, la Nov 17 2009, 05:55 PM, a spus:

Avand in vedere Legea 330/2009 si faptul ca salariul meu este mai mare de 750 ron, incepand cu ce data mi se vor aplica mie prevederile acestei legi?

Legea intra in vigoare la 1 ian 2010 cu exceptia catorva articole (intre care cel care suprima suplimentul postului si sporul de mobilitate) care intra in vigoare in 3 zile de la publicare.
Nu vei beneficia in anul 2010 de calculul salariului cu ajutorul acelor coeficienti de ierarhizare (conf art 12, al 3) ci doar ti se vor include unele sporuri si indemnizatii in salariul de baza (conf art 30, al 1). Nu se platesc in 2010 ore suplimentare si premiul lunar 2% conform art 30, al 7.
Cei ce au salariul sub 705 lei vor beneficia de majorarea la nivelul de 705 lei incepand cu 1 ian 2010 conf art 8.

Altfel spus ti se vor aplica cu 1 ian 2010 prevederile legii salarizarii unice mai putin coeficientii de ierarhizare.

Cealalta problema - reducerea cu 15,5% a cheltuielilor de personal comporta mai multe aspecte din punctul meu de vedere:
- ce intelegem prin cheltuieli de personal? Cheltuieli de la titlul I Cheltuieli de personal din buget? Cheltuielile efective cu salariile din luna trecuta? Nu e foarte clar pentru mine la ce se aplica 15,5%
- art 10 al 3 din L329/9.11.2009 spune ca modalitatea de aplicare a masurilor prezentate in postul anterior "se stabileste cu acordul salariatului". Si daca nu avem acordul?
-oricum o reducere fata de luna precedenta va fi ca nu se mai acorda premiul lunar in 2009 conf art 49 pct 2 (care abroga art referitoare la premii din OG 10/2008) si daca exista pensionari care opteaza pentru pastrarea pensiei iarasi exista o diminuare efectiva a cheltuielilor.

Aceasta postare a fost editata de eliotys: 19 November 2009 - 03:18 PM

#5 razvanscorpio

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 15 February 2010 - 12:30 PM

Buna ziua,
Stie cineva daca sporul de izolare este inclus in salariul de baza dupa noua lege?
Iar sporul de vechime se introduce in salariul de baza ca fiind acelasi de pe luna Decembrie 2009, sau se recalculeaza?

#6 goose81

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 19 February 2010 - 10:30 AM

l-am auzit pe ministrul muncii zicand ca ar exista un ghid de aplicare al acestei legi.stiti ceva?

referitor la celelalte, eu stiu ca in sanatate, in salariul de baza s-a introdus indemnizatia de conducere, salariul de merit care se acorda pana la data la care expira anul pentru care a fost acordat , sporul de vechime, sporul de audit, sporul de control financiar preventiv, sporul de doctorat, sporul de preventie si cuantumul primei de stabilitate. bineinteles, s-au introdus daca a fost cazul.

stiu ca sporul de vechime a fost introdus la toata lumea.

#7 eliotys

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 19 February 2010 - 11:00 AM

sporul de izolare e inclus in salariul de baza doar daca in anexa cu salariile domeniului respectiv, in nota de la sfarsit este specificat ca "in salariul de baza se includ urmatoarele sporuri: vechime, ....". Vorbesc de anexele la L 330.

Ministrul muncii bate campii... a dat 2 pagini cu precizari prin Ordonanta 1/2010, si a explicat f putin. Daca el numeste alea 2 pagini ghid de aplicare atunci biiiine.
Sporul de vechime si celelalte sporuri se includ in baza dar in cuantumul (suma) avut in decembrie si nu se recalculeaza ca procent din noul salariu de baza.

Sporul CFP s-a inclus pe sume compensatorii, cel putin eu asa am facut motivat de faptul ca asa ni s-a specificat la instruirile cu cei de la agentia lui peste la care am tot participat. Desi e discutabil dar deh...."ei stie mai bine"

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL