Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozit platit pentru contract colaborare pfa-srl - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

impozit platit pentru contract colaborare pfa-srl

3 replies to this topic

#1 magop

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 18 November 2009 - 04:52 PM

buna ziua,
voi descrie pe scurt situatia la care rog cititorii acestui forum sa dea un raspuns... cu multumirile de rigoare.
un pfa-instructor auto autorizat, care cf legii platea pana acum impozit anual ''pausar''la fisc, trebuie sa faca acum un contract de prestari servicii cu scoala de soferi-srl. pfa-instructorul va efectua orele de conducere cu elevul si corect ar trebui sa-i revina banii pe acea prestatie si apoi sa plateasca cf noilor reglementari impozit real 16% la fisc.
noile reglementari ale arr impun ca elevul sa plateasca toata suma respectiv orele de conducere, legislatie si altele scoilii de soferi-srl- si apoi scoala de soferi sa dea instructorului cu care a contract de prestari servicii banii pentru orele de conducere, prestatia pe care a efectuat-o . intrebarea este cum sa se intocmeasca acel contract de prestari servicii intre pfa si srl ca acel srl, respectiv scoala de soferi sa nu opreasca bani pt impozit, si apoi pfa instructorul din banii pe care ii primeste sa mai plateasca si el inca o data impozit pe acelasi venit.
am inteles noi de la scolile de soferi, dar poate au fost rau intentionate sau prost informate urmatoarele.exemplu: la 1000 lei ore conducere platite de elevul care a efectuat orele cu masina pfa instructor, benzina si chelt pfa instructor, scoala vrea sa retina cca 200 lei chipurile pt impozit si sa dea inapoi pfa instructorului 800 lei. pfa instructorul va trebui sa plateasca si el impozil la 800 lei cca 150 lei estimez si asa se ia un impozit de 2 ori pentru aceeasi prestatie. precizez ca scoala nu face decat sa dea chitanta elevului, si apoi sa dea banii pfa instructorului (care a efectuat toata prestatia )contra o chitanta pe care o taie pfa instructorul.Toate cheltuielile legate de orele de conducere le face instructorul, scoala are alte atributii de legislatie, samd.
multumesc si astept

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 19 November 2009 - 09:48 AM

Scoala a interpretat legea in asa fel sa fie sigura ca nu are nicio pb. cu fiscul.
Iar reglementarea ARR este aberanta, eu cred ca elevul trebuie sa-ti plateasca tie orele de legislatie si tu sa platesti scolii.
Iar in contractul de prestari servicii, ei sunt prestatori pt tine pe parte de legislatie, nu invers.
O sa caut si legea totusi...

Dragos

#3 magop

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 19 November 2009 - 12:22 PM

legea se gaseste aici nu nu are nici o referire la partea financiara se refera doar la partea de acte si agreeri ale masinilor si instructorilor
http://sniar.ro/
multumesc pentru ajutor astept in continuare..

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 January 2010 - 11:39 PM

#4 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 19 November 2009 - 02:08 PM

Se pare ca au dreptate pe partea de impozitare, si eu as interpreta la fel; totusi aceasta impozitare este absurda, cred ca vor modifica reglementarea altfel independentii vor fi scosi de pe piata (este mai ieftin sa faci scoala direct la scoala decat la independent; daca se urmareste acelasi venit).
Anexa nr. 3 Art. 2. Instructorul auto autorizat poate încheia doar cu o singura școală de conducători auto autorizată contract de prestări servicii, ce are ca obiect de activitate pregătirea practica a cursanților în vederea obținerii permisului de conducere auto.

Eu am inteles din presa ca trebuie contract de prestari servicii numai pentru partea de pregatire legislativa nu si pentru pregatirea practica.
Dragos

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL