Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
prestari servicii intracomunitare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

prestari servicii intracomunitare

1 reply to this topic

#1 ailioiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 115 Postari:

Postat 09 December 2009 - 05:45 PM

Salutare,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la mofdificarile legislatiei in ceea ce priveste TVA-ul pentru prestari/livrari intracomunitare

Avem asa:

- PFA neplatitor de TVA
- prestare de servicii intracomunitar
- factura a fost emisa in EUR, fara TVA, cu mentiunea SDDD (fara vreo traducere a acestui acronim in engleza)
- cifra de afaceri (total incasari) pe 2009 mai mare de 10000 EUR si mai mica de 35000 EUR

Intrebari:
- prestarea intracomunitara trebuia sa fie precedata de vreo actiune din partea mea (declaratii, etc)?
- depasirea valorii de 10000 EUR cifra de afaceri cumulata cu prestarea intracomunitara imi modifica cumva statutul de neplatitor de TVA?
- depasirea valorii de 10000 EUR cifra de afaceri cumulata cu prestarea intracomunitara implica ceva actiuni din partea mea (declaratii, etc)?
- in cazul in care prestarea ar fi fost facuta catre un client extracomunitar este vreo diferenta?

Sunt numai ochi si urechi.
Multumesc.

nimeni?

Reformulez intrebarea:

Un PFA neplatitor de TVA (neinregistrat in scopuri de TVA) este obligat sa se inregistreze in scopuri de TVA daca preseteaza servicii:
- pentru un client din afara RO, in UE?
- pentru un client din afara UE?

Serviciile sunt traduceri/proofreading/verificare termninologie

Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:24 AM

NU sunt contabil.

#2 bogec

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 30 December 2009 - 02:49 PM

Nu sunt expert contabil nici nu stiu toate legile din domeniu dar iti pot spune cum fac eu:
Emit facturi intracomunitar in EUR fara TVA, deoarece eu sunt neplatitor de TVA. Mai exact sunt PFA pe norma de venit si neinregistrat pentru TVA.
Am depasit 10,000 EUR si nu am depus nicio declaratie sau vreun alt document, nimic nicaieri.
Mentionez ca am fost la Administratia Financiara la consultatie si mi s-a spus ca fiind pe norma de venit nu am nicio obligatie in afara registrului de incasari si plati.

De altfel motivul pentru care am re-intrat acum aici este sa aflu cumva daca sunt obligat sau nu cumva sa ma inregistrez in scopuri TVA. Firma pentru care emit facturi m-a informat ca incepand cu 01.01.2010 ei nu mai pot accepta facturi fara TVA. Ciudat si nu prea inteleg cum o legislatie dintr-o alta tara ma poate influenta pe mine. Aflu eu cumva ce e de facut.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL