Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
persoana care valorifica inventarul - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

persoana care valorifica inventarul

7 replies to this topic

#1 camir

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 14 December 2009 - 03:57 PM

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema : angajatul care are ca sarcini de serviciu inregistrarea in contabilitate a facturile si bonurile de miscare a marfurilor din magazie, refuza sa faca valorificarea inventarierii respectiveii magazii. Daca nu face el scripticul pe listele de inventar. in baza evidentelor contabile pe care numai el le tine in unitate atunci cine ?. As vrea sa justific cu un paragraf de lege respectiva obligativitate pe care o are acest angajat, dar nu am gasit Ma ajutati va rog cu un articol de lege ?

#2 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 14 December 2009 - 05:05 PM

nu stiu daca am inteles prea bine ce vrei sa spui. ca angajatul care tine evidenta scriptica - adica gestionarul magaziei - refuza sa faca inventarul faptic al gestiunii sale? daca e asa, nici nu trebuie sa faca asta.
nu am acum la indemana (si nici nu pot sa-ti spun din memorie) baza legala, dar in mare e cam asa:
- inainte de inventarierea stocurilor, gestionarul trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere daca are cunostinta de existenta plusurilor sau minusurilor in gestiune;
- verificarea evidentei scriptice cu stocurile existente este obligatia comisiei de inventariere, numita prin decizie a conducatorului unitatii;
- la verificare faptica a stocurilor gestionarul doar "asista", adica inventarierea se face in prezenta lui, de catre membrii comisiei.
poate colegii care stiu mai multe iti vor da amanunte.

#3 camir

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 14 December 2009 - 05:28 PM

Nu despre gestionar este vorba, e clar ca nu el isi face valorificarea, Este vorba despre contabilul care face lunar confruntarea din contabilitate, cu gestionarul ( cel care tine evidenta stocurilor). Contabilul respectiv nu face parte din comisia de inventariere, pentru ca nu are voie, dar pe listele de inventar la stocul scriptic, nu acesta trebuie sa completeze. el tinad aceasta evidenta ?. Multumesc

Aceasta postare a fost editata de camir: 14 December 2009 - 05:32 PM

#4 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 14 December 2009 - 07:47 PM

Ar trebui sa motiveze ,de ce nu vrea?
Ar trebui completata fisa postului cu aceasta sarcina.
Contabilul poate supraveghea operatiunea de inventariere, dar din practica , foarte multi contabili fac aceasta verificare ,
intrcat este posibila eliminarea unor erori de operare, sau chiar compensarea articolelor in mod legal , din legea inventarierii.

#5 camir

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 14 December 2009 - 09:57 PM

Pun altfel intrebarea:
Coloana de pe lista de inventar cu scripticul, cine trebuie sa o completeze ?
Multumesc

#6 cfr

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 15 December 2009 - 06:45 AM

Cel care in cadrul contabilitatii se ocupa de mijloacele fixe,obiectele de inventar etc.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 02 February 2010 - 08:02 PM

#7 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 15 December 2009 - 03:22 PM

Vezi postareacamir, la Dec 14 2009, 11:57 PM, a spus:

Pun altfel intrebarea:
Coloana de pe lista de inventar cu scripticul, cine trebuie sa o completeze ?
nu stiu daca legislatia prevede in mod expres acest amanunt, dar dupa mine nici nu are prea mare importanta.
comisia se ocupa de toate problemele legate de inventariere, deci ar putea s-o faca la fel de bine cineva din comisie sau oricare alta persoana, daca are la dispozitie fisele analitice si preia soldurile respective in listele de inventariere.
parerea mea.

#8 gabi.29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 05 January 2010 - 11:57 AM

Contabilul cand face nota catre ordonator sa emita decizia cu de inventariere, treb sa specifice si:
- ca va preda (si sa predea) evidenta analitica a conturilor din balanta catre comisia de inv.
- coordonatorul activitatii economice va instrui comisia privind modul de inventariere

Raspunderea pt intocmirea in totalitate a listelor este obligatia comisiei (responsabil comisie)"ambele randuri scriptic si faptic" -scriptic dupa evidentele predate de la contabilitate.

Valorificarea se efectueaza de contabil dupa ce comisia ii preda dosarul de inventar (PV instruire comisie + declaratii gestionari + PV inv. + liste+ explicatii plusuri si minusuri ? + obiectii individuale membrii comisie ?)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL