Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
mari probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

mari probleme

3 replies to this topic

#1 dni1967

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 17 December 2009 - 09:56 PM

Sunt angajata cu contract de munca (contabil) la o farmacie. Din data de 01.09.2009 nu au mai achitat chiria pe spatiul inchiriat. Intre timp contractul de inchiriere a expirat si pentru ca nu a mai fost prelungit din cauza renumelui de rau-platnici proprietarul a venit si a inchis farmacia. La solicitarea proprietarului de a-si lua bunurile din unitate, administratorul societatii a refuzat. Problema este ca acest administrator nu mai raspunde la telefon: nici unuia dintre salariati. Mentionez ca nu am mai primit nici un fel de documente ale firmei incepand cu data de 01.11.2009 si nici nu am fost platita nici eu si nici celelalte 2 salariate. Cum sa procedam pentru a ne inchide contractul de munca avand in vedere ca firma nu mai are sediu social unde sa trimitem cu confirmare de primire demisia si nici nu raspund la telefon asociatii?

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 December 2009 - 10:35 PM

In primul rand incercati la ITM. Ei sunt abilitati din partea statului sa intervina, sa faca control si sa constate.
In al doilea rand in instanta de judecata. Faceti cerere de chemare in judecata (nu se plateste taxa de timbru) si chemati si ITM-ul ca parte in proces. Ii obligati sa va dea salariul restant (sau cel putin sa va inscrieti in masa creditorilor)

Dvs puteti sa va dati demisia in scris motivand neplata salariului (parca art 79 alin 8 Codul Muncii) pe care sa o depuneti si la ITM. Va fi operata de firma sau, in urma procesului, de catre ITM.

Am inteles ca sunteti contabil: nu mai faceti nici un fel de acte.

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 December 2009 - 08:25 PM

am trecut si eu prin asa ceva si doar instanta va rezolva problema, prin urmare :

1. va trebuie dovada ca a inchis farmacia (de la proprietar sau cu ajutorul politiei) si sediul !!!
2. dati-va demisiile cu preaviz si trimiteti-le postal + cu CONFIRMARE DE PRIMIRE (f important) pe adresa la care figureaza oficial cu sediul si la adresa unde era pct de lucru = farmacia, nu importa ca nu-i nici dracu' acolo, plicurile vi se vor intoarce (deci cate 2 plicuri) si pastrati plicurile intoarse si confirm. de primire intoarse ca pe ochii din cap, vor fi piese grele la dosar fiindca prin ele veti dovedi ca ati urmat calea legala de desfacere a ctr de munca,
3. deschideti actiune in instanta, contencios administrativ, sectia a 8-a, parca, e tribunalul de langa casa studentilor Grigore Preoteasa, pe Stirbei Voda, cred ca are statie autobizul 368
cereti atat plata salariilor restante cat si a drepturilor banesti pt conced de odihna neefectuat - daca aveti CO neefect.
4. cu hotararea definitiva a instantei mergeti la executor judecatoresc si impreuna cu el la banca unde avea firma contul pt. a-i fi blocat si a va primi banii. s-ar putea sa mearga si fara executor judecatoresc, intereseaza-te la banca - depinde de fiecare banca, unele platesc direct daca sunt bani in cont
5. tot cu hot. judec. definitiva mergeti la ITM pt a va inchide ctr de munca

unde aveti carnetele de munca ?? la firma sau la ITM ?
daca le aveti la ITM, tot cu hot definitiva mergeti sa va ridicati carnetele de munca !!

in concluzie : fara hot. judec. definitiva nu faceti absolut nimic daca nu reusiti sa va rezolvati problema pe cale amiabila cu patronul farmaciei, asculta-ma ce-ti spun ca stiu ce vb, am trecut pe "acolo" ... :frusty:

multa bafta !!

aaa, si vezi ca e pe forum un capitol de consultatii juridice, unde rasp. intrebarilor un avocat ! incearca si acolo daca nu te-ai lamurit aici... sau iti mut eu topicul acolo direct, cum vrei ? :pullhair:

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 December 2009 - 08:36 PM

model cerere de actiune:

DOMNULE PREȘEDINTE,
Subsemnata ........................, identificata cu B.I. (C.I.) seria ............., nr. ..............., eliberat(a) de ………………………….. la data de …………………………… cu domiciliul în ……………………. ..........................., CNP ……………………………….. chem în judecată și personal la interogatoriu pe pârâta S.C ................................., cu sediul social in …………………………, str……………………., CUI …………………………, inregistrata la Registrul Comertului sub nr……………………………………………, reprezentata legal prin Dl/Dna …………………………………………………….
Obiectul cererii:
Prin hotărârea ce veți pronunța, vă solicit:
1. Obligarea pârâtei la desfacerea contractului de munca al subsemnatei, incepand cu data de …………………. in conformitate cu dispozitiile art. 79 Codul Muncii.
2. Obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată, conform art. 274 Cod Procedură Civilă si a drepturilor salariale aferente.
Motivare:
În fapt, ......... (se enunță, pe scurt, situația care a determinat promovarea acțiunii în justiție. Arata ca ai CIM nr………./………………, ca patronul nu e de gasit, ca farmacia s-a inchis, etc).
În drept, ne întemeiem prezenta pe prevederile art. 281 si urmatoarele Codul Muncii și pe prevederile art. 112 Cod Procedură Civilă.
În dovedirea prezentei depun urmatoarele documente:
- demisia subsemnatei, transmisa prin posta cu confirmarea de primire;
- copie contract de munca;
- ce mai ai ( de ex rasp. de la politie care s-a dus la adresa indicata de tine si a constatat ca e inchis)
Depunem copie de pe prezenta și de pe actele atașate în susținerea acesteia în vederea comunicării.
Data
Semnătura,

DOMNULUI PREȘEDINTE AL JUDECATORIEI SECTORULUI...

IATA SFATUL PE CARE L-AM PRIMIT EU ATUNCI, DE LA O FATA MINUNATA (AVOCAT) :
"Oti, trebuie sa depui actiunea la instanta in a carei raza teritoriala se afla sediul firmei. La partea cu "in fapt" trebuie sa insirui toata polologhia. Trebuie sa trimiti demisia cu confirmare de primire, chiar daca ti se intoarce plicul, il vei preda sigilat in instanta, cu cartonasul de retur al corespondentei.
Inainte de depunere la instanta, trebuie sa faci copie dupa plic, fata verso + cartonasul, sa le pastrezi pt. tine. In cererea de actiune sa faci precizarea ca depui in original corespondenta cu firma. "

I-am urmat sfatul si a fost bine. Am avut si avocat care s-a dus in instanta, eu nu m-am dus acolo deloc.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 December 2009 - 08:45 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL