Postat 20 December 2009 - 02:32 PM
Postat 21 December 2009 - 09:41 AM
Postat 26 December 2009 - 08:40 PM
Sunt o societate care efectuez transport rutier de marfuri ,inregistrata platitor de TVA.
1. Efectuez transport ruta Romania -Italia pentru o firma din Italia care are un cod valabil de TVA in Italia.Preiau marfa de la filiala din Oradea a firmei italiene si o transport la societatea din Italia.Trebuie sa facturez la beneficiar societatea din Italia,cu cod valabil TVA IT.In 2009 facturam fara TVA "neimpozabil in Romania".Cum facturez in 2010 ?
2. Apoi preiau alta marfa de la aceasta societate din Italia si o transport pe ruta Italia-Romania pana la filiala acestei societati din Italia ,la Oradea.In 2009 facturam, la beneficiar, tot societatea din Italia cu cod valabil TVA ,IT.Tot fara TVA "neimpozabil in Romania".Cum voi factura in 2010 ? Pentru aceasta ruta de intoarcere Italia-Romania va trebui sa facturez cumva cu TVA ?
Rog frumos, ajutor.
Postat 27 December 2009 - 11:35 AM
2. idem.
Incepand cu 2010 serviciile de transport vor respecta regula generala, adica:
"Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acționează ca atare
este locul unde respectiva persoană care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice."
Exceptie: serviciile prestate catre persoane neimozabile unde locul prestarii va fi:
"Locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri, pentru serviciile de transport intracomunitar de bunuri prestate către persoane neimpozabile."
Postat 27 December 2009 - 06:42 PM
Daca filiala firmei Italiene,de la Oradea este implicata direct in acest transfer de marfuri,nu ar trebui ca din 2010 sa se inregistreze din punct de vedere TVA in Romania si atunci sa facturez cu Tva ruta de intoarcere,Italia-Romania?
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:06 AM
Postat 30 December 2009 - 04:53 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:06 AM
Similar Topics
2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi