Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul si inregistrare concedii de odihna neefectuate la 31 Dec - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul si inregistrare concedii de odihna neefectuate la 31 Dec

1 reply to this topic

#1 marianv

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 23 December 2009 - 09:50 AM

Cum se calculea si inregistreaza in contabilitate la 31 Decembrie, concediile de odihna neefectuate in cursul anului?
In OMF 1752/2005 (Reglementari contab conforme cu Directiva a IV a) se preved urmatoarele la pt. 159:
"Sumele datorate și neachitate personalului (concediile de odihnă și alte drepturi de personal), respectiv eventualele sume care urmează să fie încasate de la acesta, aferente exercițiului în curs, se înregistrează ca alte datorii și creanțe în legătură cu personalul".
In acelasi OMF 1752 la Capitolul VII Functiunea conturilor se prevad urmatoarele la contul 428:
"În debitul contului 428 "Alte datorii și creanțe în legătură cu personalul" se înregistrează:
.....
- sumele datorate personalului, pentru care nu s-au întocmit state de plată, determinate de activitatea exercițiului care urmează să se închidă, inclusiv indemnizațiile pentru concediile de odihnă neefectuate până la închiderea exercițiului financiar (641);
......"
In cele de mai sus se vorbeste despre inregistrarea la 31 Dec a concediilor de odihna neefectuate fara a intocmi state de plata la acesta data: 641 = 428. Contributiile datorate de angajat si angajator se inregistreaza? Fara a intocmi state de plata? In declaratiile pentru contributiile sociale pe Dec se reflecta si acele contributii pentru concediile de odihna neefectuate la 31 Dec?
Daca indemnizatia de concediu de odihna neefectuat se calculeaza si inregistreaza la 31 Dec trebuiesc pe baza veniturilor din ultumele 3 luni, ce se intampla cu aceasta valoare a indemnizatiei calculata la 31 dec daca concediul de odihna neefectuat pe 2009 se va lua in luna mai 2010 iar veniturile salariale se modifica in ultumele 3 luni?
Stie cineva toate aceste detalii?
Multumesc anticipat.

#2 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 07 January 2010 - 06:32 PM

1.Nu cred ca trebuie sa calculezi nimic , sau sa inregistrezi ceva daca raman zile de concediu de od. neefectuate la sf. exercitiului. Calculezi indemnizatia in luna in care se efectueaza concediul. Atat... Eu asa stiu, daca am inteles bine ce vrei... :biggrin:
2. Indemnizatia , asa cum spune codul muncii, art. 145, se calculeaza cu drepturile salariale ale celor 3 luni anterioare lunii in care se efectueaza concediul de odihna.
3. Dar in art. 141 Codul Muncii spune ca acest concediu se efecteaza anual, si doar ca exceptie se poate efectua anul urmator, am impresia ca numai atunci cand nu se aproba de catre conducere. Poate ne spune altcineva care stie mai bine, jurist sau economist. Asteptam. :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 11 January 2010 - 09:00 AM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL