Va multumesc si in situatia in care am gresit locul in care am postat imi cer mii de scuze;este prima data cand scriu pe forum.
Postat 27 December 2009 - 12:26 AM
Va multumesc si in situatia in care am gresit locul in care am postat imi cer mii de scuze;este prima data cand scriu pe forum.
Postat 27 December 2009 - 12:53 AM
daca doreati sa platiti altceva si ati ales gresit contul, puteti intocmi o adresa catre Adm Financiara in care sa explicati eroarea si sa precizati contul corect in care doreati sa efectuati plata. De asemenea nu uitati sa mentionati sa se considere plata efectuata la timp)asta in cazul in care intr-adevar v-ati incadrat in termenul de plata) si sa nu vi se calculeze majorari de intarziere. Atasati o copie a ordinului de plata efectuata in contul eronat. inregistrati-va aceasta adresa la registratura si asteptati sa primiti raspunsul in scris de la Adm Financiara(n-ar trebui sa dureze mult, 1 saptamana 2 saptamani cel mult). Peste un timp solicitati fisa platitorului pt a verifica daca totul este bine.
Numai bine.
Postat 27 December 2009 - 08:36 PM
Postat 28 December 2009 - 06:14 PM
Ordonanta 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, art.114:
" (4) Pentru creanțele fiscale administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală și unitățile subordonate, organul fiscal, la cererea debitorului, va efectua îndreptarea erorilor din documentele de plată întocmite de acesta și va considera valabilă plata de la momentul efectuării acesteia, în suma și din contul debitorului înscrise în documentul de plată, cu condiția debitării contului acestuia și a creditării unui cont bugetar.
(5) Prevederile alin. (4) se aplică în mod corespunzător și de către celelalte autorități publice care, potrivit legii, administrează creanțe fiscale.
(6) Cererea poate fi depusă în termen de un an de la data plății, sub sancțiunea decăderii.
(7) Procedura de îndreptare a erorilor va fi aprobată prin ordin al ministrului economiei și finanțelor."
Cauta te rog in Ord.92/2003, exista parca un articol in care scrie ca daca se constata ca s-au platit sume in plus, acestea se restituie, dar nu mai stiu exact care este art. si daca este valabil in cazul tau.
Aceasta postare a fost editata de Dana42: 28 December 2009 - 06:20 PM
Dana
Postat 28 December 2009 - 11:39 PM
Similar Topics
1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi