Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
sume platite in cont gresit - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

sume platite in cont gresit

4 replies to this topic

#1 misspufoasa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 27 December 2009 - 12:26 AM

va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la urmatoarea problema: am virat anumite sume in contul RO86TREZ7002621050302XXX decshis la trez mun Buc, care ulterior s-au dovedit ca aveau alta destinatie; as dori daca stie ineva care este procedura de recuperare a acestora si daca (si cel mai important) acest lucru este posibil.
Va multumesc si in situatia in care am gresit locul in care am postat imi cer mii de scuze;este prima data cand scriu pe forum.

#2 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 27 December 2009 - 12:53 AM

Buna seara,
daca doreati sa platiti altceva si ati ales gresit contul, puteti intocmi o adresa catre Adm Financiara in care sa explicati eroarea si sa precizati contul corect in care doreati sa efectuati plata. De asemenea nu uitati sa mentionati sa se considere plata efectuata la timp)asta in cazul in care intr-adevar v-ati incadrat in termenul de plata) si sa nu vi se calculeze majorari de intarziere. Atasati o copie a ordinului de plata efectuata in contul eronat. inregistrati-va aceasta adresa la registratura si asteptati sa primiti raspunsul in scris de la Adm Financiara(n-ar trebui sa dureze mult, 1 saptamana 2 saptamani cel mult). Peste un timp solicitati fisa platitorului pt a verifica daca totul este bine.
Numai bine.

#3 misspufoasa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 27 December 2009 - 08:36 PM

va multumesc mult pentru raspuns, dar pentru a vedea daca acesta ma poate ajuta cred ca am sa dau mai multe detalii:contul pe care l-am precizat mai sus are ca si explicatie- sume datorate la contributia de sanatate de catre alte persoane ,altele decat cele care au calitatea de salariat- in acest cont patronul trebuia sa vireze contributia personala de asigurat individual la sanatate; si pe langa acest virament se mai depuneau banii si la casa de pensii;suma pentru sanatate era de 82 lei iar cea pentru pensii de 820 lei , si din greseala cei 820 lei s-au trimis in contul ro86....., iar cei 82 la pensii, ceea ce este total gresit;as vrea sa stiu in situatia in care merg la trez mun. Bucuresti unde este deschis contul in care s-a virat suma si fac o cerere de recuperare sume platite gresit se poate rezolva ceva?Cu mii de multumiri anticipate, astept o solutie de la cineva care stie ce se poate face

#4 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 28 December 2009 - 06:14 PM

Se procedeaza cum ti-a explicat Iulie012006.
Ordonanta 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, art.114:
" (4) Pentru creanțele fiscale administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală și unitățile subordonate, organul fiscal, la cererea debitorului, va efectua îndreptarea erorilor din documentele de plată întocmite de acesta și va considera valabilă plata de la momentul efectuării acesteia, în suma și din contul debitorului înscrise în documentul de plată, cu condiția debitării contului acestuia și a creditării unui cont bugetar.
(5) Prevederile alin. (4) se aplică în mod corespunzător și de către celelalte autorități publice care, potrivit legii, administrează creanțe fiscale.
(6) Cererea poate fi depusă în termen de un an de la data plății, sub sancțiunea decăderii.
(7) Procedura de îndreptare a erorilor va fi aprobată prin ordin al ministrului economiei și finanțelor."

Cauta te rog in Ord.92/2003, exista parca un articol in care scrie ca daca se constata ca s-au platit sume in plus, acestea se restituie, dar nu mai stiu exact care este art. si daca este valabil in cazul tau.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 28 December 2009 - 06:20 PM

Dana

#5 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 28 December 2009 - 11:39 PM

Incearca sa depui cererea pt a ti se compensa intre ele sumele.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL