Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
comanda nestampilata - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

comanda nestampilata

4 replies to this topic

#1 cornelia.iacob

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 06 January 2010 - 11:28 AM

Buna ziua,
in luna sept 2009 cineva a prestat ptr firma noastra servicii de transport , pe baza unei comenzi date de noi. Daca aceasta comanda e stampilata doar de beneficiar(respectiv de mine) este vreo problema?Practic am trimis la momentul respectiv comanda pe fax si nu am mai asteptat sa o inapoieze stampilata.

Va multumesc anticipat!

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 06 January 2010 - 01:48 PM

Potrivit codului fiscal, nu sunt cheltuieli deductibile:
" m) cheltuielile cu serviciile de management, consultanță, asistență sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităților desfășurate și pentru care nu sunt încheiate contracte;"
Dar sunt cheltuieli deductibile si fara contract in cazul:
" e) cheltuielile de transport și de cazare în țară și în străinătate, efectuate pentru salariați și administratori, precum și pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;"

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 cornelia.iacob

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 06 January 2010 - 02:23 PM

Si comanda e document justificativ.....ptr prestari servicii ocazionale - transport de bunuri dintr-un oras in altul. Voiam sa stiu daca e de-ajuns ca am stampilat numai eu, in calitate de beneficiar acea comanda pe baza careia transportatorul mi-a facturat km efectuati.

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 06 January 2010 - 04:12 PM

Folosirea stampilei nu este obligatorie nici pe contract sau pe factura, cu atat mai putin pe comanda.
Semnatura exprima acordul partilor, iar stampila da o incredere mai mare ca acea semnatura tine de acea firma.
Stampila poate ca e obligatorie doar pe actele unde scrie "Semnatura si stampila" sau "LS", dar intre firme se pot inlocui aceste expresii cu "Semnatura".
Nu sunt insa sigur ca o comanda poate juca rol de contract. Cred ca da, dar nu scrie asta in Codul fiscal; poate in norme.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 09 January 2010 - 06:53 PM

Daca transportul a fost efectuat, avand in vedere Factura intocmita, nu este nici o problema ca aveti comanda sau contract trimis prin fax (chiar si fara stampila)

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL