Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Import argint - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Import argint

3 replies to this topic

#1 tamyracom

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 06 January 2010 - 09:38 PM

Sunt nou aici..Sper ca postez unde trebuie.. Am un SRL si vreau sa fac import de argint din tara non UE.
Am autorizatie ANPC pentru comert cu argint, o sa obtin zilele urmatoare si numar EORI.
Argintul pe care o sa-l cumpar este marcat 925, mai trebuie sa-l pansonez si in tara cu 925 sau cu vreun alt panson la ANPC?
Care ar fi pasi si documentele care trebuiesc completate in contabilitate ca sa-l pot vinde..?
Ce declaratii trebuiesc depuse in plus la finante?
Factura o sa fie in engleza cred si tva o sal platesc cand ajunge coletul in vama.. Pentru importul de argint se tine o contabilitate separata?(ce documente)

Va multumesc..

#2 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 07 January 2010 - 09:04 AM

am avut o firma cu argint:
din ce imi mai amintesc:
se face marcarea in Romania, chiar daca are deja 925
la BNR puteti merge pentru marcare, au tarife in functie de produs si greutate
trebuie sa aveti un registru special in care treceti toate vanzarile de argint
cel mai bine ar fi sa cautati legea care prevede exact toate obligatiile in comertul acesta
trebuie sa faceti NIr,
sa pastrati toate buletinele de marcare suplimentara
declaratii in plus nu stiu sa fie
cam atat imi amintesc
succes

#3 tamyracom

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 07 January 2010 - 08:49 PM

Am aflat ca trebuie sa ma autorizez la ANPC si cu importul de bijuterii, am aflat si de acel marcaj suplimentar de la ANPC..
Am acel registru in care se tine evidenta bijuteriilor..
Vreau sa stiu daca se tine o contabilitate separata pentru ca facturile sunt in $?(asa am auzit)
Se depun declaratii suplimentare la finante?
In NIR cand inregistrez bijuteriile care sunt trecute in$ pe factura le transform in lei la care curs..?(BNR din ziua importului?)
Cum se formeaza pretul de vanzare al unui inel de exemplu daca eu il iau cu 10 ron fara tva pe factura si tva il platesc in vama?

Alte "secrete" daca mai stie cineva sunt bine venite..

Iti multumesc pentru raspuns..

#4 lenus70

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 April 2010 - 08:51 AM

ati reusit sa aflati toti pasii ..va rog tare mult sa mi-i spuneti si mie...costurile sunt mari?..toate aprobarile , autorizatiile, marcarile suplimentare , taxele vamale...

pentru un produs care este pe factura sa zicem 30 ron se plateste in plus ce ? taxa vamala, tva, ? licenta de import se obtibe separat de autorizatia de la ANPC? costa mult?
nu va fac concurenta...oricum , eu sunt de parere ca este loc pentru toata lumea...

multumesc anticipat

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 21 October 2010 - 09:30 PM
eliminare citare inutila post anterior si unire mesaje succesive

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL