Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Taxare inversa - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Taxare inversa

3 replies to this topic

#1 pfaovidiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 20 January 2010 - 08:39 PM

Am sunat azi la administratia financiara(Arges) pentru niste lamuriri legate de decl, 392B, si printre altele am aflat ca mai nou ca PFA neplatitor de tva, ce presteaza servicii de consultanta catre un beneficiar din spatiul intracomunitar, va trebui sa ma inscriu obligatoriu ca platitor ! Cum de cateva zile tot caut codul fiscal 2010 in librarii dar nu se gaseste, inca n-am vazut clar articolul care stipuleaza obligatia. Daca aveti cumva articolul in cauza la indemana ar fi util, poate mai exista cineva in situatia asta.

#2 topala_gustav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 21 January 2010 - 11:11 AM

Eu sunt intr-o situatie oarecum similara. Clientul intracomunitar mi-a spus ca are nevoie de codul meu de TVA neaparat, altfel nu poate primi factura de la mine.

#3 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 21 January 2010 - 04:04 PM

si pfa depune 392? :smile:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 February 2010 - 03:30 PM

#4 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 21 January 2010 - 08:45 PM

Vezi postareapfaovidiu, la Jan 20 2010, 08:39 PM, a spus:

am aflat ca mai nou ca PFA neplatitor de tva, ce presteaza servicii de consultanta catre un beneficiar din spatiul intracomunitar, va trebui sa ma inscriu obligatoriu ca platitor ! Daca aveti cumva articolul in cauza la indemana ar fi util, poate mai exista cineva in situatia asta.
Codul fiscal:
Inregistrarea in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii

Art. 1531. - (1) Are obligatia sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, conform prezentului articol:
b) persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania, neinregistrata si care nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu este deja inregistrata conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), daca presteaza servicii care au locul in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligata la plata taxei conform echivalentului din legislatia altui stat membru al art. 150 alin. (2), inainte de prestarea serviciului;
(3) Organele fiscale competente vor inregistra in scopuri de TVA, conform prezentului articol, orice persoana care solicita inregistrarea, conform alin. (1) sau (2).
(10) Inregistrarea in scopuri de TVA conform prezentului articol nu confera persoanei impozabile calitatea de persoana inregistrata normal in scopuri de TVA, acest cod fiind utilizat numai pentru achizitii intracomunitare sau pentru serviciile prevazute la art. 133 alin. (2), primite de la persoane impozabile stabilite in alt stat membru sau prestate catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru.
Art. 154. - (1) Codul de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit conform art. 153 si 1531, are prefixul „RO” conform Standardului international ISO 3166 - alpha 2.
(4) Persoanele inregistrate:
b) conform art. 1531 vor comunica codul de inregistrare in scopuri de TVA:
2. beneficiarului, persoana impozabila din alt stat membru, catre care presteaza servicii pentru care acesta este obligat la plata taxei conform echivalentului din alt stat membru al art. 150 alin. (2).

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL