Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
pierdere 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

pierdere 2009

6 replies to this topic

#1 paunescua

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 16 February 2010 - 11:57 AM

In 2009 am inregistrat pierdere , in acest caz care sunt inregistrarile contabile? Am sold la 117 din anii anteriori ma pot folosi de asta pentru acoperirea pierderii?

#2 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 16 February 2010 - 01:30 PM

OUG 91/2008 art.1 -modificare cod fiscal ,art.26 al.5 ( nou) pierderea fiscala stabilita prin declaratia de imp.profit se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani.In luna ianuarie 2010 vei face inregistrarea 117 =121.

#3 paunescua

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 16 February 2010 - 01:39 PM

Multumesc ,asa stiam si eu , in 2010 sper sa fie mai bine!!!!

#4 violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:
  • Interests:modificari a tva in noul cod fiscal

Postat 04 March 2010 - 09:34 PM

Va rog sa ma ajutati la cu urmatoarele: am in portofoliu doua societati.
1. O societate a inregistrat pierdere. Ce inregistrare fac la sfarsitul anului financiar? 117 = 121 ? In ce luna fac aceasta inregistrare? in decembrie 2009 sau ianuarie 2010?
2. In cealalta societate am profit. O parte din acest profit il pot duce in rezervele legale deoarece nu am inca constituita valoare de 20% din capitalul social. Dar cu restul cum il contez? Am intrebat administratorul daca ii constitui dividente si inca nu e hotarat. E drept ca nici eu nu prea stiu ce inregistrari trebuie sa fac si declaratie pentru aceste dividente. Pana se hotareste el sper sa ma luminez eu care sunt contarile corecte...? in ce luna le fac? si ce fac cu profitul in conditiile in care nu doreste sa ia dividente?
Va multumesc!
violet

#5 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 05 March 2010 - 10:17 AM

mie imi place asta: "am in portofoliu doua societati". :biggrin:
"ce fac?" invat contabilitate sau las portofoliul!!!
Ce zici Otilia de asa ceva?!

#6 violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:
  • Interests:modificari a tva in noul cod fiscal

Postat 05 March 2010 - 11:13 PM

MIHAELA ...NU CONSIDER CA SUNT AS IN CONTABILITATE. E DREPT CA NICI NU CRED CA TU TE-AI NASCUT GATA INVATATA. SUNT SIGURA CA AI INCEPUT CA SI MINE PUNAND INTREBARI(POATE CATEODATA STUPIDE) SI RASFOIND LEGI SI MONOGRAFII CONTABILE. DACA AM POSTAT AICI O INTREBARE AM CONSIDERAT CA POT PRIMII UN RASPUNS COERENT DE LA PROFESIONISTI. NU M-AM GANDIT CA VOI FI LUATA PESTE PICIOR...
violet

#7 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 07 March 2010 - 08:37 PM

Respecta regulamentul:
-in primul rand nu ma injura
"Nu postati mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline."
-foloseste functia cautare si/sau RASFOIND LEGI SI MONOGRAFII CONTABILE cum bine spui!
"Puteti gasi usor informatii si topice folosind functia : cautare.
Inainte de a deschide un topic nou, este OBLIGATORIU sa verificati daca acest subiect nu a mai fost discutat.
Este interzisa deschiderea de noi topicuri/postarea de noi mesaje cu intrebari pe teme deja discutate si care nu ating aspecte noi ale temelor respective. Astfel de topicuri/mesaje vor fi sterse fara preaviz iar autorii lor sanctionati conform regulamentului."
"Nu este permis atacul la persoana."
"dividente" nu exista in LEX, cred ca vrei sa spui dividende (si ai repetat cuvantul de cateva ori) etc

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 07 March 2010 - 08:39 PM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL