Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
compensare TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

compensare TVA

5 replies to this topic

#1 sand

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 16 February 2010 - 12:12 PM

Salut.
Ma poate lamuri cineva intr-o chestiune? Acum un an si ceva aveam TVA de recuperat. Intre timp n-am mai inregistrat nici o operatiune de TVA pe firma, pana in luna ianuarie. Suma de plata TVA este acum mai mare decat TVA-ul de recuperat. Exista vreo posibilitate sa pot compensa cele doua sume la declaratia 300 urmatoare?

Multumesc.

#2 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 16 February 2010 - 04:16 PM

in decontul de tva, ai o linie in care scrii TVA de recuperat la sfarsitul perioadei precedente (luna/trimestru). Si TVA de plata se calculeaza TVA de plata in perioada curenta-TVA de recuperat la sfarsitul perioadei precedente.
Totusi...de anul trecut nu ai mai depus nici un decont de TVA? Ar fi trebuit sa depui chiar daca nu ai operatiuni.

#3 sand

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 17 February 2010 - 07:54 AM

am depus, fireste. in decontul imediat urmator sumei de recuperat am trecut suma de recuperat. dar in urmatoarele am trecut zero pe toate liniile! suma de recuperat trebuia mentionata cumva in fiecare din declaratiile urmatoare? eu stiam ca nu!

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 February 2010 - 08:26 AM

Ce ai trecut la ultimele randuri conteaza, soldul sumei negative de recuperat din perioada precedenta pentru care nu s-a solicitat rambursare. Incearca cu o corectie acum.

#5 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 17 February 2010 - 01:47 PM

In mod normal in fisa de platitor apari cu tva de recuperat. Eu cred ca merge si daca scrii in decontul de acum la linia cu Tva de recuperat din perioada precedenta cat ai de recuperat.

#6 sand

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 18 February 2010 - 10:51 AM

multumesc mult.
declaratia e depusa din pacate fara sa specific TVA de recuperat iar compensarea nu s-a facut automat. se poate face o rectificativa, si daca da, cum se completeaza?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL