Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
achizitie intracomunitara si D 390 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

achizitie intracomunitara si D 390

3 replies to this topic

#1 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 16 February 2010 - 10:12 PM

Am urmatoarea speta:

am achizitionat dintr-o tara UE mai multe produse in urmatoarele situatii:
1. achizitie direct din magazin Italia calculator platit acolo, inclusiv TVA si eu si vanzatorul fiind platitori de TVA cu coduri active
2. achizitie din Italia de componete PC ce au fost livrate de furnizor in Romania prin posta, au fost platite inclusiv TVA prin transfer bancar, avand coduri TVA active si fz si cumparatorul .

Problema este urmatoarea: Ce declar in declaratia 390, 300, 394?

Aceasta postare a fost editata de stiutor: 16 February 2010 - 10:14 PM

#2 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:05 PM

dar nu ai comunicat vanzatorului codul de TVA?

#3 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 17 February 2010 - 10:34 PM

Trebuie sa declari cele 2 situatii in D390 si D300 ca achizitii intracomunitare de bunuri = numai baza de impozitare fara TVA platit si poti sa ceri de la statul partener din UE sa-ti returneze TVA platit, dar nu ma intreba daca e complicat ca nu stiu. Sunt sigura insa ca trebuie sa declari in Romania achizitia intracomunitare pentru ca altfel iei si amenda de la Fiscul roman ( 2%*val. nedeclarata a achizitiei intracomunitare ).

#4 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 17 February 2010 - 11:09 PM

Vezi postareates, la Feb 17 2010, 02:05 PM, a spus:

dar nu ai comunicat vanzatorului codul de TVA?

Cand te duci in market afara nu te intreaba nimeni de cod tva, constati tu dupa achizitie ca pe invoice pe care tu il soliciti exista trecut codul tva care este activ.

practic:
inregistrezi prin taxare inversa atuci, obligatia este mai mica cu 19% iar tu conform receipt=chitanta ai platit mai mult, ce faci cu diferenta?
oare hipermarket-ul il va declara in tara lui ca a venit un romanas si a cumparat de 400 euro?
daca eu il declar in 390 statul roman va fi obligat sa-l plateasca catre statul UE, pe de alta parte eu romanas l-am platit deja, de ce sa-l plateasca si statul?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 01:14 AM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL