Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
noua decl. 101 / depunere in 2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

noua decl. 101 / depunere in 2010

311 replies to this topic

#101 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 09 February 2010 - 08:57 AM

Vezi postarealeo_m, la Feb 8 2010, 02:05 PM, a spus:

Nu e bine cum zici.
In primul rand la trim.III daca la rd.1 avem 3866>2150, la rd.1.1. nu se trece nimic (sterge programul automat).
In al doilea rand, diferenta de recuperat este finala (s-a tinut cont de 2150 de la trim.IV)-vezi corelatiile.
Astfel ca ajungem exact la ce am zis - 3583 lei de plata < 5733 impozit minim.

in trimiestrul 3 chiar daca 16% este 3866 exista obligatia platii celui minim -prin comparare rezulta de plata cel mai mare- (in acest caz cel minim este inclus in acest 3866 ) -chiar daca programul "sterge automat" randul 1.1
iar aceasta declaratie este pentru regularizarea impozitului pe profit(cel clasic de 16%) nu a inventiei de anul trecut de "minim". pt acest minim exista art 18 din cod fiscal-din norme
111. Contribuabilii menționați la art. 18 alin. (2) din Codul fiscal, la determinarea impozitului datorat, vor avea în vedere următoarele:
a) calculul impozitului pe profit aferent trimestrului/anului, potrivit prevederilor titlului II din Codul fiscal;
b) încadrarea în tranșa de venituri totale anuale prevăzută la art. 18 alin. (3) din Codul fiscal în funcție de veniturile totale anuale înregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se scad veniturile prevăzute la art. 18 alin. (4) din Codul fiscal;
c) stabilirea impozitului minim anual/trimestrial datorat corespunzător tranșei de venituri totale anuale, determinată potrivit lit. b);
d) compararea impozitului pe profit trimestrial/anual cu impozitul minim trimestrial/anual și plata impozitului la nivelul sumei celei mai mari.

iar pt trimestrul 4 va plati impozitul minim -in acest caz - nu a depus declaratia 100 pt trimestrul 4 iar acum i se va constitui aceasta obligatie.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:39 PM

#102 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 09 February 2010 - 10:55 AM

Revin cu intrebarea mea de ignorant: de ce programul considera ch. cu amortizarea contabila ca nedeductibila ?
Ma poate lamuri cineva ?
Multumesc.

#103 Nelu_A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 09 February 2010 - 11:32 AM

Amortizarea contabila poate fi decisa de management. Ca exemplu el poate stabili ca un utilaj sa fie amortizat in 3 ani, desi amortizarea fiscala (conform acelui catalog binecunoscut) stabileste un minim de 5 ani.

In consecinta in declaratii adaugi amortizarea contabila decisa de management ca fiind nedeductibila si scazi apoi amortizarea fiscala (deci cea calculata conform catalogului).

Sper c-am fost in buna masura inteligibil... ca ma cam grabesc, sunt aglomerat de declaratii :)

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:43 PM

#104 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 09 February 2010 - 12:12 PM

multumesc mult ptr lamurire - m-am luminat!!!

#105 florinad

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 09 February 2010 - 01:57 PM

Vezi postareaDara Madalina, la Feb 8 2010, 10:13 PM, a spus:

Ar trebui sa fac declaratia 101 pentru o societate care si-a suspendat activitatea pe 04.05.2009
(data cererii depuse la Reg. Com)

A solicitat si a primit regim derogatoriu incepind cu 01.05.2009

Pentru trim I am calculat impozit pe profit de 16% de 29 lei (declarati si platiti)

pentru trim II are pierdere, am calculat impozit minim proportional pe zile adica 24 lei (2,200/365*4 zile)

Data luata in considerare pt. suspendarea activitatii este Data eliberarii de inscrisa pe Certificatul de mentiuni de ONRC.
Cred ca pt. trim.2 nu trebuia sa calculezi la nivel de zile, ci la nivel de luna (in cazul tau luna mai).
Pentru trim.3 si 4 nu mai datorezi impozit pe profit.

#106 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 09 February 2010 - 03:50 PM

Vezi postareairica, la Feb 8 2010, 04:29 PM, a spus:

salutare tuturor !
Aplicatia pentru DEclaratia 101 este varza. Calculul da doar pentru 1-2 situatii, in rest....daca ai platit impozit in cursul anului mai mult decat cel minim si si decat impozitul pe profit surprizele sunt foarte neplacute. Am diverse cazuri....nu stiu ori eu sunt bautata in cap....nu mai pricep nimic ...am completat si rascompletat si -n prg si-n pdf ...ma dau baututa. Isteti astia din finante iti sta mintea-n loc.
[...]Aceasta inseamna ca la 25 februarie trebuie sa mai platesc 1.625 lei[...]
Formularul este gresit fara doar si poate.

In cazul tau daca declarai la trim IV imp minim si nu il plateai atunci dupa aceasta declaratie 101, rezulta ca aveai de recuperat acesti bani.
Daca insa nu i-ai declarat la trim IV te pune sa ii platesti fara posibilitatea recuperarii lor.

este o bataie de joc declaratia.
Nu mai vorbim ca acaesta versiune nu tine cont de suspendarea activitatii.

Toata hotia acestei declaratii este la randul 8. Acest rand 8 daca este negativ (cum este si firesc) afiseaza tot 0. daca ar afisa valorile negative transpuse ca rezultate pozitive in profit de recuperat cred ca atunci ar fi ok.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:44 PM

#107 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 09 February 2010 - 07:36 PM

Aceasta inseamna ca la 25 februarie trebuie sa mai platesc 1.625 lei.

Pai eu am platit deja si am declarat in cursul anului suma de 8.493 lei. Datoria mea fata de stat este de 6.825 lei. Deci eu am de recuperat suma de 1.668 lei si nu de platit inca 1.625 lei. Unde ne ducem fratilor????? Nu se mai respecta nimic oare in tara asta? Sau print-o aplicatie de rahat devenim datori pur si simplu????

Daca am gresit va rog sa imi spuneti si mie unde.

Multumesc

La aceeasi concluzie am ajuns si eu, credeam ca m-am tampit eu dar se pare ca au nevoie prea mare de bani guvernanti nostri!

Andrea

#108 SILVIA B

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:
  • Interests:Schimb de pareri intre profesionisti

Postat 09 February 2010 - 10:48 PM

salutare tuturor !
Aplicatia pentru DEclaratia 101 este varza. Calculul da doar pentru 1-2 situatii, in rest....daca ai platit impozit in cursul anului mai mult decat cel minim si si decat impozitul pe profit surprizele sunt foarte neplacute. Am diverse cazuri....nu stiu ori eu sunt bautata in cap....nu mai pricep nimic ...am completat si rascompletat si -n prg si-n pdf ...ma dau baututa. Isteti astia din finante iti sta mintea-n loc.
In aceeasi situatie am si eu o firma care are de recuperat -Impozitul datorat 2009 -8690(mai mare decat 8600 in care ma incadram),impozitul platit (inclusiv OUG 34) 9611, de recuperat-921 ron. Am incercat in "faimosul" program toate variantele si nu-mi dadea de recuperat ci inca de plata asa ca am trecut toata suma platita la rd.3 din Cll si a fost OK. Am de recuperat DAR..... am trimis 101 online si mesajul a fost :Declaratia a fost prelucrata dar contine erori, va rugam sa faceti o declaratie rectificativa! Sa astepte ei- ce declaratie? ce rectificativa? Declaratia nu respecta legislatia si eu sa ma justific?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:45 PM

Senior

#109 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 09 February 2010 - 11:29 PM

Ce ne facem ??? Am aceiasi situatie. Prin incercari am dedus ca programul nu "vede" suma minima din rd.5 ,daca pun toata suma la rd 3,atunci e OK...
Mai asteptam modificari ??

#110 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 February 2010 - 11:42 PM

Cred ca pana in decembrie da si ei gata un fisier corect facut. :smile:

#111 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 10 February 2010 - 11:23 AM

Am si eu aceleasi situatii in cazul in care am platit si impozit pe profit + impozit minim.
M-am gandit ca daca imi da suma de recuperat la randul 12 , la ea se va adauga ceea ce imi da de plata la final ( tr. IV - imp. minim), deci in final voi avea de recuperat randul 12 + ce platesc la tr. 4.
Dar nu va fi asa pentru ca am vb. la finante, cineva a simulat citirea declaratiei unui astfel de caz, iar acolo se preia ultimul rand : de plata sau de recuperat.
EU M-AM TAMPIT !!

#112 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 10 February 2010 - 12:27 PM

fara suparare dar pentru trimestrul 4 exista obligatia platii impozitului minim fie ca ne place fie ca nu declarat fie prin declaratia 100 la randul 1 (ca si impozit pe profit- pt cei cu termen 25.04 la declar. 101) fie prin declaratia 101 pentru cei care au ales 25.02.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:46 PM

#113 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 10 February 2010 - 02:23 PM

"Fara suparare", insa nu ai fost atent la ceea ce vreau eu sa spun. NU ma deranjeaza faptul ca am plata ultimul trimestru, ci ca aceasta plata in foarte multe cazuri reprezentand suprasolvire, nu se regaseste ca PLATA DE RECUPERAT. Daca ai ajuns la o interpretare logica a acestui lucru, te rog impartaseste-neo si si noua.

#114 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 10 February 2010 - 02:25 PM

Vezi postareachilom, la Jan 30 2010, 08:08 PM, a spus:

pt.katinka,
eu nu stiu unde este calculul imp.cumulat de la inceputul anului,
eu stiu ca din calcul imi iese 18412 care este mai mare decit imp.forfetar pe cele trei trimestre (367+550+550)=1467,
dar eu am declarat (367+18435)=18802, si atunci ar trebui sa platesc 18412, si sa recuperez diferenta 18802-18412
La rd.39 ai raportat ce s-a raportat anul trecut la rd.37 , impartit la n ani?
Fii amabil si lamureste-ma si pe mine, daca o firma a avut anul trecut pierdere fiscala si nu a inregistrat suma si la rd 37, pot face reportul sau trebuie rectificativa ?
Multumesc mult !!

#115 albuta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 10 February 2010 - 03:51 PM

Va rog urgent ,cine stie unde trec profitul reinvestiti in Declaratia 101.Trec la amortizarea fiscala toata valoarea utilajului si la amortizare contabila amortizarea nedeductibila cf clasamentului de clasificare,ori trec suma cu impozitul la 41.3 reduceri de impozit?

#116 Raisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:
  • Interests:multe

Postat 10 February 2010 - 04:34 PM

Cosmin are dreptate, nu se "regularizeaza" nimic. Daca ai platit mai mult decat minimul intr-un trimestru asta nu inseamna ca se regularizeaza cu minimul de la trim IV si pe asta nu il mai platesti.
Sunt dificil de urmarit si dat raspunsuri pe cazurile practice pe care le expune fiecare pentru ca asta presupune ca cel care da raspunsul sa faca declaratia efectiv. Eu cred ca ar fi mai usor de lamurit principiul si atunci lucrurile ar deveni mai clare.
Sa dormim noaptea linistiti!!

#117 vladulescumihaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 10 February 2010 - 05:01 PM

Vezi postareamarra_2000, la Jan 26 2010, 08:03 PM, a spus:

daaa, ...scuze, am uitat sa sterg randurile cand am editat :smile:
Deci:
rd 2.....1467 (367+550+550)
rd 3.....-1467
rd 10...-1467
rd 13...-1467
rd 23....-1467
rd 24.....1467
rd 35....1467
C I ramane necompletat
C II care este bifat:
rd 4.....550
rd 5.....917
rd 9.....550
rd 11...550

Multumesc tare mult
Si daca aceasta declaratie este o rectificativa a uneia depusa in iunie 2009, doar bifez casuta de rectificativa sus in stanga, iar sumele raman aceleasi (adica cele corecte), la fel si data inchiderii ex. fin?

#118 v-alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 10 February 2010 - 06:45 PM

Stiti cumva, stimati colegi, daca in declaratia 101, in cheltuieli de exploatare unde scrie inclusiv impozitul pe profit, se aduna si impozitul minim? Va multumesc pentru amabilitate si spor in toate!

#119 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 10 February 2010 - 07:05 PM

Vezi postareav-alin, la Feb 10 2010, 06:45 PM, a spus:

Stiti cumva, stimati colegi, daca in declaratia 101, in cheltuieli de exploatare unde scrie inclusiv impozitul pe profit, se aduna si impozitul minim? Va multumesc pentru amabilitate si spor in toate!

da inclusiv cheltuielile cu impozitul pe profit

Aceasta postare a fost editata de rodicus: 10 February 2010 - 07:06 PM

The art of knowing is knowing what to ignore.

#120 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 11 February 2010 - 09:33 AM

Va rog, lamuriti-ma si pe mine cu privire la situatia urmatoare:
CII
R1 - 4410
R3 - 820
R5 - 2708
R8 - 882
R9 - 1625
R11 - 1625
R13.1 - 1625

Adica, contribuabilul mai are de plata, pe linga minimalul trim IV de 1625 si 882 lei diferenta imp. profit?
Va rog, parerea d-voastra....

Similar Topics Collapse

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL