Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
noua decl. 101 / depunere in 2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

noua decl. 101 / depunere in 2010

311 replies to this topic

#201 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 24 February 2010 - 08:37 AM

Vezi postareaFlorin_76, la Feb 24 2010, 01:11 AM, a spus:

nu
daca a-ti depus declaratia 100 in ianuarie pentru decembrie , declaratia 101 se depune pana pe 25-04, bilantul are termen 150 zile de la inchiderea anului financiar deci pe la sfarsitul lui Mai.
Te rog sa numai citezi integral mesajul anterior daca nu e necesar ( foloseste addreply nu reply )
Am regim derogatoriu si din aceasta cauza nu am depus D100 la dec.2009. In situatia aceasta la fel ar trebui sa depun pana pe 25.02.2010 D101 su bilantul, nu pana in aprilie 2010? Multumesc

#202 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:

Postat 24 February 2010 - 02:45 PM

Nu stie nimeni :smile: ? Multumesc

#203 dienuk

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 24 February 2010 - 02:51 PM

Pina in 25.04 declaratia 101 cu regim derogatoriu, o data cu bilantul.

#204 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 24 February 2010 - 03:37 PM

1.1. Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu următoarele declarații fiscale:
a) formularul 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat", cod 14.13.01.99/bs;
b) formularul 101 "Declarație privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04;

spe sa nu fiti "membrii ceccar" :smile:

#205 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:

Postat 24 February 2010 - 03:39 PM

Vezi postareadienuk, la Feb 24 2010, 02:51 PM, a spus:

Pina in 25.04 declaratia 101 cu regim derogatoriu, o data cu bilantul.
Iti multumesc.
Esti sigur? Am sunat la asistenta si n-au avut habar ce sa-mi raspunda. :smile:

#206 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 24 February 2010 - 06:10 PM

O mentiune: daca firma a desfasurat activitate in 2009 (pana la suspendarea activitatii), atunci trebuie depusa declaratia 101
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#207 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:

Postat 24 February 2010 - 06:20 PM

Vezi postareaCristina Grigoras, la Feb 24 2010, 06:10 PM, a spus:

O mentiune: daca firma a desfasurat activitate in 2009 (pana la suspendarea activitatii), atunci trebuie depusa declaratia 101
Firma a fost suspendata in 2008 si are reg.derog. Nu s-a depus nici o declaratie pentru anul 2009, chear nici D094; D392A; Ma gandesc ca astea doua nu sint in lista.Oare trebuiesc depuse? In legatura cu 101 nu o depun acum pentru 2009, pentru ca are regim der din 2008.

#208 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 24 February 2010 - 08:31 PM

394 garantat nu , deoarece daca nu ati avut facturi primite sau emise nu aveti ce declara. ( pe 0 nu se declara )

#209 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 24 February 2010 - 08:54 PM

Dar Declaratia 392 se depune pe zero si nici nu face parte din declaratiile supuse regimului de declarare derogatoriu.

Ordinul ANAF 1221/2009 - Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu
C. Depunerea declaratiilor fiscale
1. Sfera de aplicare a regimului de declarare derogatoriu
1.1. Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii fiscale:
a) formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, cod 14.13.01.99/bs;
b) formularul 101 „Declaratie privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04;
c) formularul 102 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale”,cod 14.13.01.40;
d) formularul 103 „Declaratie privind accizele”, cod 14.13.01.03/a;
e) formularul 104 „Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor”, cod 14.13.01.01/dv;
f) formularul 120 „Decont privind accizele”, cod 14.13.01.03;
g) formularul 130 „Decont privind impozitul la titeiul din productia interna”, cod 14.13.01.05;
h) formularul 300 „Decont de taxa pe valoarea adaugata”, cod 14.13.01.02.

1.2. Regimul de declarare derogatoriu se solicita pentru toate obligatiile de declarare cuprinse in formularele de la pct. 1.1 si inscrise in vectorul fiscal al contribuabilului.
2. Termene de depunere:
2.1. Pe perioada aplicarii regimului de declarare derogatoriu, contribuabilii nu au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1, cu exceptia situatiei prevazute la pct. 2.2.
2.2. Pentru fractiunea de an fiscal aflata in afara perioadei de aplicare a regimului de declarare derogatoriu, contribuabilii au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.1 lit. b), f) si g) la termenele prevazute de lege.
D. Proceduri de administrare
4. Pentru celelalte declaratii fiscale sau declaratii informative, altele decat cele prevazute la cap. C pct. 1, pentru care contribuabilii au, potrivit legii, obligatia depunerii la organele fiscale, termenele de depunere si procedurile de administrare aplicabile sunt cele prevazute de legislatia fiscala in vigoare.

#210 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:

Postat 24 February 2010 - 09:20 PM

Multumesc tare mult! Sint in regula cu toate mai putin D094-cifra de afaceri mi-a scapat. Pe de alta parte ma gandesc, ca chear daca nu este in lista pentru reg derog. merg maine la Administratie sa vad , ca aceasta declaratie ar fi trebuit poate s-o denun, chear si cu cifra de afceri=zero,prin urmare ar trebui sa ma declar platitor TVA-trimestru, dar D300-nu depun(ca e in lista cu decl reg.derog) rezulta ca nu pot sa ma declar platitor TVA-trimestu nici lunar in perioada cand beneficiez de acest regim. Sau nu am dreptate?

#211 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 25 February 2010 - 10:49 AM

Vezi postarealucis, la Feb 24 2010, 09:20 PM, a spus:

Eu am depus si D094, D392 desi am suspendare de la 01 mai 2009, de la finante au spus ca nu stiu daca trebuie, dar mai bine sa fie decat sa am probleme ulterior. :smile:

#212 corystst

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 02 March 2010 - 03:42 PM

Problema mare !
Salutare
AM o mare problema si nu reusesc sa gasesc o rezovare
La trim 4 2009 am nu am declarati impozitul pe profit ....avind obligatia sa depun 101 pina la data de 25.02.2010
Toate bune si frumoase....am facut declaratia am depus-o....si dupa ce am depus-o am realizat ca eu nu bifasem casuta din dreapta sus a declaratiei "definitivarea exercitiului financiar pina la 25.02.2010" data de terminare a exercitiului financiar asa cum eram obligata ...si a ramas pe declaratie data de 25.04.2010.
Am platit impozitul declarat ...fara nici o problema...dar in fisa de cont nu mis e stinge, iar cei de la administratia financiara nu stie nimeni ce este de facut......probabil trebe lasat asa ca sa incasez si eu o amenda...ca eram prea curata
Va rog din suflet daca stiti vre-o rezolvare....oricare ar fi ea ....
Multumesc oricum

Aceasta postare a fost editata de corystst: 02 March 2010 - 03:49 PM

#213 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 02 March 2010 - 03:54 PM

Nu platesti amenda - ai depus D101 in termenul legal, bifa respectiva are rol dpdv al prelucrarii informatiilor, cred ca a si fost bifata automat in momentul in care a verificat daca s-a depus D100 la trim.IV.

Nu mai pune atita suflet in chestiile astea ca nu merita.

Numai bine!

#214 corystst

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 02 March 2010 - 04:04 PM

Vezi postareamutual, la Mar 2 2010, 05:54 PM, a spus:

Nu platesti amenda - ai depus D101 in termenul legal, bifa respectiva are rol dpdv al prelucrarii informatiilor, cred ca a si fost bifata automat in momentul in care a verificat daca s-a depus D100 la trim.IV.

Nu mai pune atita suflet in chestiile astea ca nu merita.

Numai bine!

Iti multumesc pentru incurajare.....cred ca sunt prea corecta si prea paranoica , imi doresc sa fac totul prea perfect....dar domnii de la administratia financiara m-au facut azi ca pe o albie de porci, si m-am amenintat cu "sute de amenzi" exagerez un pic....scuze dar sunt atit de nervoasa si de scirbita de nici nu va dati seama....

#215 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 02 March 2010 - 04:13 PM

In fisa RON plata va aparea cam dupa 2 saptamani, ai putina rabdare...este greu... trebuie sa treaca "oceanul"...ca... asa-i la noi... asa ca nu te agita, dupa cum ti-a spus si Mutual !
Cat despre cei de la Administratia Fin... :smile: ... daca esti la inceputul colaborarii cu aceasta instituie de stat, te vei lamuri pe parcurs cam cum sta treaba cu ei ! La ei se potriveste perfect bancul : "Ce faci bade ? Sezi si cugeti ? No, numa' sed !"

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 02 March 2010 - 04:14 PM

Dana

#216 corystst

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 02 March 2010 - 04:23 PM

Vezi postareaDana42, la Mar 2 2010, 06:13 PM, a spus:

In fisa RON plata va aparea cam dupa 2 saptamani, ai putina rabdare...este greu... trebuie sa treaca "oceanul"...ca... asa-i la noi... asa ca nu te agita, dupa cum ti-a spus si Mutual !
Cat despre cei de la Administratia Fin... :smile: ... daca esti la inceputul colaborarii cu aceasta instituie de stat, te vei lamuri pe parcurs cam cum sta treaba cu ei ! La ei se potriveste perfect bancul : "Ce faci bade ? Sezi si cugeti ? No, numa' sed !"

Fisa RON = fisa de platitor?.....Acolo sunt banii pe care i-am platit conform la ceea ce am declarat.....dar nu se sting pentru ca declaratia are data de 25.04.2010
Nu stiu cit de incepatoare mai sunt dupa 3 ani...dar spre norocul meu nu am gresit declaratiile si nici de intirziat nu am intirziat vre-o data si am avut si bani sa imi platesc impozitele la timp....spre norocul meu
Mai bina ma faceam cuafeza.....stateam mai bien cu neuronul acuma...si nici nu mai era nevoie sa invati atita.....

#217 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 02 March 2010 - 08:10 PM

In situatia aceasta,ar fi trebuit sa depui decl 100 la T4 = impoz T3, daca nu ,depui o rectificativa la D 101 cu bifa la 25.02.

#218 irica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 02 March 2010 - 11:53 PM

Buna !

Daca sunt si expert contabil si consultant fiscal pot certifica Declaratiile 101 pentru societatile carora le tin evidenta contabila si le semenez bilanturile contabile (situatiile financiare) sau sunt in incompatibilitate /conflict de interese....

Am citit in O71/2001 actualizata la art 2 " - Exercitarea independenta a calitatii de consultant fiscal se realizeaza numai pe baza raporturilor juridice civile si comerciale cu persoanele fizice sau juridice carora le acorda consultanta si fata de care acesta nu are nici un fel de interese materiale directe sau indirecte, cu exceptia onorariilor cuvenite pentru munca prestata in aceasta calitate. “
Din Codul etic rezulta ceva de genul incompatibilitatii pe la Obiectivitate
"Art. 7. - (1) Un consultant fiscal trebuie să fie corect și nu trebuie să îngăduie ca obiectivitatea să fie afectată de prejudecăți, conflicte de interese sau influențe externe.
(2) Activitatea consultantului fiscal trebuie să se bazeze pe obiectivitate, fără a fi afectată de alte interese, de orice natură"

Cei care va aflati in situatia asta - ce faceti - certificati?

Multumesc

#219 asdf2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 03 March 2010 - 12:25 AM

In 2009 fiind microintreprindere depuneam decl 100 si 102 trimestrial si achitam trimestrial .
Acum se depune lunar si se achita lunar ?

Daca decl 100 si 102 se depune lunar , in 100 va fi evidentiat doar imp pe venit din salarii , nu ? Imp pe profit se declara trimestrial .

#220 lucienv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:

Postat 03 March 2010 - 08:53 AM

Nu ai voie... Ar fi trebuit sa stii, doar esti consultant fiscal :smile:

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL