Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Livrare de marfa catre Republica Moldova - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Livrare de marfa catre Republica Moldova

1 reply to this topic

#1 alyna.grig

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 26 February 2010 - 10:21 AM

Buna ziua.
1.Am si eu o mare nelamurire: Vrem sa facturam niste marfa la o firma din Republica Moldova care mi-a zis ca ei nu sunt platitori de TVA deoarece "se afla in zona libera de activitate cu regim special vamal". Acum intrebarea mea ar fi : cum trebuie sa facturez cu TVA sau fara TVA (citisem in Codul Fiscal si vazusem ca daca ar fi fost platitor de TVA intra la operatiuni scutite cu drept de deducere, dar in cazul asta?).
2.Si o alta nelamurire: vrem sa facem o factura de prestari servicii catre o firma din UE (cred ca din Danemarca) si la fel as vrea sa stiu, daca ma puteti ajuta cum trebuie facturat : cu TVA sau fara TVA, si la cerand s-ar incadra in decontul de TVa
Va multumesc.

#2 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 26 February 2010 - 11:35 PM

In Moldova faci export si facturezi fara TVA.
In Danemarca faci prestare servicii intracomunitatre si in principiu tot fara TVA facturezi ( dar sunt cateva exceptii la servicii in codul fiscal ).
In privinta randului din decont citeste si tu normele.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL