Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
eroare decl. 100, cum fac decl. 710 ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

eroare decl. 100, cum fac decl. 710 ?

28 replies to this topic

#1 BarbuN

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 27 February 2010 - 11:37 AM

Buna ziua,
Imi cer scuze ca apelez la dvs. Sunt inginer de profesie cu peste 36 ani de meserie. Am un SRL Contabilul meu este plecat din tara si trebuie sa ma descurc singur. Trebuie sa fac o DECLARATIE rectific. 710. Din eroare in Decl.100 ptr.sept.2009 nu am declarat separat impozitul pe profit si l-am cumulat la...impozitul pe salarii. Am platit in contul unic. Aste e ! Am Decl.710 in fata. Cum fac ? Ce coloane completez ? Dau un ex. Sa va spun parerea mea:
TOTAL PLATIT: 2.500 lei
1. Fac 2 (doua) Decl. 710
a. una pt. IMPOZIT pe salarii:
Initiala Corectata
DATORATA 2.500 450
DE PLATA 2.500 450
Aici nu stiu: mai trebuie si la coloana "DE PLATA" ?
b. a doua DECL. 710
ptr.IMPOZIT pe PROFIT:
INITIALA CORECTATA
DATORATA 0 2.050
DE PLATA 0 2.050

Oare este corect ce fac ?
Apoi fac DECL. pe hartie (2 ex) sau mai trebuie si discheta ?

PRECIZARI: 1. Impozit salarii: 450 lei si pe profit: 2.050 lei
2 Eroarea nu a fost constatata printr-un control fiscal, ci a fost constatata de subsemnatul. Si vreau sa fiu corect.

Va multumesc !

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 April 2010 - 08:27 PM

#2 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 27 February 2010 - 12:16 PM

se poate face cate o declaratie pt fiecare impozit..dar, avand in vedere ca rectificarea pt cele 2 impozite este in aceeasi luna(septembrie)se poate face o singura declaratie 710, astfel:

Vezi postareaBarbuN, la Feb 27 2010, 11:37 AM, a spus:

1. IMPOZIT pe salarii:
Initiala Corectata
DATORATA 2.500 450
DE PLATA 2.500 450

2.IMPOZIT pe PROFIT:
INITIALA CORECTATA
DATORATA 0 2.050
DE PLATA 0 2.050

2 exemplare/declaratie, pt orice eventualitate este bine sa salvati si pe discheta

#3 IONICUTA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 27 February 2010 - 03:26 PM

este bine cum ati gandit sa faceti 710

#4 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 27 February 2010 - 03:36 PM

Declaratia se preia pe baza codului de bare, nu mai trebuie discheta, nici nu cred ca mai au posibilitatea sa foloseasca discheta la aceste declaratii...
Marra are dreptate : 1 declaratie rectificativa la ambele pozitii corectate, fiind vorba despre aceeasi luna, atentie la programul utilizat : rectificativa nu se poate face cu prg. de declaratii din 2010, trebuie sa il folositi pe cel de anul trecut.

PS : bravo, d-le. inginer !

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 27 February 2010 - 03:38 PM

Dana

#5 BarbuN

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 March 2010 - 10:08 AM

Vezi postareamarra_2000, la Feb 27 2010, 02:16 PM, a spus:

se poate face cate o declaratie pt fiecare impozit..dar, avand in vedere ca rectificarea pt cele 2 impozite este in aceeasi luna(septembrie)se poate face o singura declaratie 710, astfel:

1. IMPOZIT pe salarii:
Initiala Corectata
DATORATA 2.500 450
DE PLATA 2.500 450

2.IMPOZIT pe PROFIT:
INITIALA CORECTATA
DATORATA 0 2.050
DE PLATA 0 2.050

2 exemplare/declaratie, pt orice eventualitate este bine sa salvati si pe discheta

Va multumesc ff.mult.
Va rog sa ma mai ...pilotati cu inca ceva: DECLARATIA am facut-o in luna OCT.cu nr.dat de Adm. Financ. in aceasta luna, datele se refera la luna SEPT. In DECLARATIA 710 ce luna trec ? In DECL.710 in tabelul de sus scrie: "perioada la care se refera". Off practica ne omoara !

#6 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 01 March 2010 - 10:17 AM

Declaratiile se depun in luna urmatoare celei care se raporteaza, in cazul de fata :pt luna septembrie se declara si se depune in octombrie :smile: ...
in D710 treceti tot luna septembrie

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 01 March 2010 - 10:24 AM

#7 VIVI1968

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:
  • Interests:mai multa informare si comunicare

Postat 01 March 2010 - 10:53 AM

Daca spui ca in luna septembrie 2009 ai cumulat totul la impozitul pe salarii , asta inseamna ca la impozitul pe profit nu ai declarat numic.Si aici alta este problema...
Nu este vorba de rectificativa , este declaratie nedepusa.Rectificativa faci numai la imp salarii.

Imp salarii
Declarat initial 2500
Corect 450

In urma acetei rectificari o sa ai platit in plus la bugetul de stat 2050 lei.
Mergi la administratie , explica situatia si poate scapi numai cu un avertisment pentru nedepunere declaratie 100 imp.profit.
Bafta.
Asta daca am inteles eu bine.
vivi

#8 BarbuN

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 March 2010 - 10:53 AM

Vezi postareamarra_2000, la Mar 1 2010, 11:17 AM, a spus:

ce perioada de raportare este in D100? ( in mod normal ar tb sa fie septembrie, pt ca declaratiile se depun in luna urmatoare celei care se raporteaza, in cazul de fata :octombrie ):smile: ...fiind vb de declararea impozitului minim, luna tb sa fie septembrie!
in D710 treceti tot luna septembrie!

Sarut mainile si un sincer si simbolic un MARTISOR-COSAR ! Asa-i -SEPT. Trebuia sa judec putin.
Prin 1976 eram adj.sef de sectie. Conduceam 914 oameni. Nu aveam contabil ,ci numai un o tehniciana ptr. calcul salarii. Se introdusese ..."PRODUCTIA NETA" si "COSTURI MATERIALE si TOTALE". Nebunie ce mai ! Intr-o seara pe la 20,00, contab.sef al intrepr.fiind of.de serv., m-a luat si vreo 3 ore m-a initiat intr-ale contabilitatii. Minimum ce trebuie sa stie un inginer in ce costa cele de mai sus. Peste alti 3 ani eram in centrala industr. Pe la inceput am facut parte dintr-un colectiv care trebuia sa analizeze o intreprindere cu pierderi. Facea parte si seful serv financ (Dumnezeul sa-l ierte !). Urma sa iasa la pensie. Seara la hotel m-a chemat in camera lui si a inceput, babeste, sa-mi arate cate ceva din contab., ce trebuie sa stie un ing.: in ce consta un OP si formularele primare de cantabilitate. In primul rand sa stie sa citeasca o balanta contab. Si mai mi-a spus ceva: totdeauna sa cer unui contabil. sef..."analiticul" CT 521, ca aici introduceau tot felul de matrapazlacuri (pe costuri) contab.sefi. si directorii. De asta totdeuna am avut tot respectul ptr. contabili. Am sustinut totdeuna ca directorii din fostele intrepr. sa fie economisti, daca se poate contab. si nu ingineri. Sincer si lipsit de modestie, nu fac parte dintre inginerii huliti de ...Mircea Ciumara. Inca odata va multumesc !

#9 BarbuN

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 March 2010 - 12:54 PM

Vezi postareaVIVI1968, la Mar 1 2010, 11:53 AM, a spus:

Daca spui ca in luna septembrie 2009 ai cumulat totul la impozitul pe salarii , asta inseamna ca la impozitul pe profit nu ai declarat numic.Si aici alta este problema...
Nu este vorba de rectificativa , este declaratie nedepusa.Rectificativa faci numai la imp salarii.

Imp salarii
Declarat initial 2500
Corect 450

In urma acetei rectificari o sa ai platit in plus la bugetul de stat 2050 lei.
Mergi la administratie , explica situatia si poate scapi numai cu un avertisment pentru nedepunere declaratie 100 imp.profit.
Bafta.
Asta daca am inteles eu bine.

Aoleu ! Hai sa judecam logic: Declaratia 100 a fost depusa si inreg.la Adm.Financ. Banii s-au virat la bugetul statului, in acelasi cont. Eroarea consta tocmai in faptul ca am declarat la pozitie distincta "impozit pe profit" cifra "0" (ZERO ) si intr'adevar toata suma am trecut-o din greseala ( eroare umana) la "impozit pe salarii". Cred ca este totusi vorba de o eroare in declaratie si nu de nedepunerea Declaratiei 100. Aici nu-i vorba, cred eu, de o culpa: "nu declar, nu ma inregistrez la fisc, nu-mi creez oblig. fiscala, deci nu platesc ". Ori rolul Declaratiei este tocmai acela ptr. ca Adm.F. sa observe, conf.vectorului fiscal, daca ai platit, daca ai platit in termen ( in baza extrasului sau de la Trez.), daca ai platit exact suma creata prin obligatia din Decl. Ori in soldul TOTAL al obligatiilor mele la Buget apare un plus daca n-am declarat. Asta-i buna ptr.STAT, dar trebuie normal sa se vada de unde provine aceasta suma. Repet personal am constatat eroarea ! Adica dupa dvs. unde trebuie sa merg, la ce persoana, sa ma autosanctionez ? Oare-i chiar corect ?

#10 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 01 March 2010 - 01:15 PM

colega VIVI 1968, cu siguranta a inteles, ca in D100 nu apare pozitia impozit pe profit..si astfel se justifica raspunsul dansei :smile:

Vezi postareaBarbuN, la Mar 1 2010, 10:53 AM, a spus:

De asta totdeuna am avut tot respectul ptr. contabili.
va multumesc! in numele tuturor contabililor de pe acest forum si nu numai :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 01 March 2010 - 01:16 PM

#11 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 01 March 2010 - 01:19 PM

Este bine d-le. Barbu, faceti declaratia rectificativa, colega mea Vivi s-a gandit la cazul de nedeclarare a obligatiei deloc , dar cum ati depus cu zero la impozit pe profit, acest lucru inseamna deja ca ati declarat ceva si acel ceva trebuie corectat.
Dupa o perioada de timp dupa ce depuneti rectificativa, luati Fisa analitica RON de la Finante (sunt obligati sa v-o dea) pe memory stick sau hartie si verificati ce va apare la cele doua pozitii. Cred ca va trebui sa faceti o cerere pentru reglarea sumelor achitate la cele 2 pozitii, avand in vedere plata in contul unic si scaderea ei din Fisa cnf. prg.de la Finante si a declaratiilor depuse.

Oooops...m-am suprapus cu Marra !

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 01 March 2010 - 01:20 PM

Dana

#12 VIVI1968

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:
  • Interests:mai multa informare si comunicare

Postat 01 March 2010 - 01:30 PM

Din eroare in Decl.100 ptr.sept.2009 nu am declarat separat impozitul pe profit si l-am cumulat la...impozitul pe salarii. Am platit in contul unic.
Din ce ai scris eu asa am inteles.
Daca ai pozitie separata cu impozit este OK.
Scuze daca am inteles gresit.
vivi

#13 BarbuN

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 March 2010 - 02:47 PM

Nu stiu cum sa ma explic !
Oare de ce azi 1 MARTIE sa creez o problema suplimentara dvs. femeilor ? Sincer nu m-am gandit. Asa ca va rog sa-mi permiteti sa va daruiesc d-voastra tuturor CONTABILELOR, cate un ghiocel ca simbol al martisorului. Culmea de la un...inginer.
LA MULTE PRIMAVERI ! Si va multumesc mult ptr.ajutor !

#14 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 01 March 2010 - 04:04 PM

Multumim frumos :smile: !
Dl. Barbu,
De ce ?...

Citeaza

"Culmea de la un...inginer. "

Eu am tot respectul pentru aceasta profesie f. grea...si gestul Dvs., chiar si virtual, nu are legatura cu profesia, nu ?
O zi frumoasa !

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 01 March 2010 - 04:05 PM

Dana

#15 Loghin

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 March 2010 - 08:58 PM

Am o problema.
Fostul contabil a trecut gresit obligatia de plata pentru luna septembrie (trimestrial - impozitul pe profit) la impozit datorat, si nu la impozitul minim.Noul contabil (eu) a trecut pe luna decembrie obligatia corecta (impozit minim).....fara a sti de eroarea celuilalt contabil.Adica a trecut impozitul minim la impozit datorat si la impozitul minim a lasat 0.
Am primit o notificare de la ANAF pentru a corecta delcaratia pe luna Decembrie (care era corecta) pentru ca pe trim.IV era trecuta gresit si trebuia preluat soldul si in trim.IV.
Am mers cu declaratia 710 pentru luna Septembrie si nu mi-a luat-o.
A intalnit altcineva situatii similare?

#16 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 12 March 2010 - 11:06 AM

ce motiv au invocat cand au refuzat sa-ti primeasca decl. rectificativa ? e important de stiut, poate ca aveau dreptate, poate ca nu.

#17 cr1st1na

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 295 Postari:

Postat 11 April 2010 - 08:48 AM

Buna ziua! Fac salariile in saga, nu ma licenta, va rog sa imi spuneti de unde se listeaza decl 100, 102 din program. Va multumesc si mult succes in continuare!!!

#18 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 11 April 2010 - 08:52 AM

Vezi postareacr1st1na, la Apr 11 2010, 09:48 AM, a spus:

Buna ziua! Fac salariile in saga, nu ma licenta, va rog sa imi spuneti de unde se listeaza decl 100, 102 din program. Va multumesc si mult succes in continuare!!!

aveti in bara de Meniu>operatii>Inchidere luna>Declaratii 100,102,103

o zi excelenta
The art of knowing is knowing what to ignore.

#19 cr1st1na

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 295 Postari:

Postat 11 April 2010 - 09:55 AM

Multumesc ptr. raspuns, dar ieri am desc ultima varianta, mi-am facut salariile pe martie 2010 si imi apare doar luna aprilie 2010 la decl. 100..., nu stiu cum sa setez ptr. luna martie 2010, multumesc!!!

#20 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 11 April 2010 - 08:48 PM

Vezi postareacr1st1na, la Apr 11 2010, 10:55 AM, a spus:

Multumesc ptr. raspuns, dar ieri am desc ultima varianta, mi-am facut salariile pe martie 2010 si imi apare doar luna aprilie 2010 la decl. 100..., nu stiu cum sa setez ptr. luna martie 2010, multumesc!!!

odata inchisa luna martie 2010 trebuie sa selectati luna martie 2010 in loc de aprilie 2010
The art of knowing is knowing what to ignore.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL