Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA

589 replies to this topic

Poll: INFIINTARE SI ADERARE A.P.E.C. (240 membri au votat)

sustineti infiintarea A.P.E.C. ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ati adera la A.P.E.C. daca ea s-ar infiinta ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ce cotizatie anuala considerati ca ar fi corecta ?

Voteaza

#101 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2010 - 04:40 PM

Vezi postareabeatrice1971, la Mar 9 2010, 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaciprian_r, la Mar 9 2010, 09:50 AM, a spus:

Am vazut si eu cererea de adeziune, mi se pare in regula, doar ca in titlu cred ca e asocitia ECONOMISTILOR si CONTABILILOR nu economisti contabili, iar fraza cu rosu cred ca e foarte buna.

Multumesc pentru observatie Ciprian, cred ca eram cam obosita aseara. Din pacate nu mai pot corecta, doar un moderator o poate face. Otilia, ne ajuti tu?
din pacate, nu ! nu pot umbla in textul adeziunii ! o pot sterge, pot atasa inca una, dar in textul celei initiale nu pot face modificari, asa ca o voi sterge cu totul si o reatasez modificata.

mai, fratilor, dar e modificata deja sau a fost corecta de la inceput :smile:
"A. P. E. C
Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania"

ce sa modific la asta ?

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 09 March 2010 - 04:43 PM

#102 ciprian_r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:
  • Interests:informatii, discutii, alte pareri

Postat 09 March 2010 - 04:54 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Mar 9 2010, 04:40 PM, a spus:

mai, fratilor, dar e modificata deja sau a fost corecta de la inceput :smile:
"A. P. E. C
Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania"

ce sa modific la asta ?

Era un model de adeziune postat de beatrice1971 la postul nr. 48, insa am vazut ca se foloseste cea a lui ISA care nu are problema asta cu titlul.

#103 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:06 PM

am inteles :thumbup:

am vrut sa editez mesajul acela si ma scoate din autentificare... nu stiu ce naiba are :smile: , am incercat de 3 ori, sorry :notworthy:

#104 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:08 PM

Este vorba de formularul postat de mine si nu, nu este corect. Asa mi-a luat si mie ochii azi noapte cand l-am scris gresit :biggrin: .
Corect este Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor. Eu am scris Asociatia Profesionala a Economistilor Contabili.
Dar poate ca tu te-ai uitat pe celalalt formular, postat de ISA
Dar nu stiu daca este cazul sa-i mai aduci modificari pentru ca nu a fost agreat. Din ce am inteles, se va merge pe modelul lui ISA pentru aderarea ca si membru fondator. Mai departe nu s-a stabilit.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#105 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:08 PM

sunt 2 adeziuni atasate , prima (cea cu randul scris cu rosu - este cerere-adeziune ) este intradevar cu ,, economisti contabili'' a doua (ultima ) ,, economisti si contabili''.

asteptam noutati de la patrucai si ISA :smile: binenteles si de la loredana albu

Doamne ajuta !

#106 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:15 PM

n-a fost cu intentie ....am scris patrucai in loc de paturcai :smile:

#107 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:22 PM

ISA, mesageria ta NU ma primeste, cred ca e full asa ca trimite-mi pe pm nr tau de tel. ca sa te pot suna, te rog.

sa inteleg sa saga vine la noi ? adica adera la APEC ?

sau ne ducem noi la ri, la asoc. lor ?? va fi doar o asocietie, vor fi 2 ... ??

#108 MirceaSCALAT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:27 PM

ASOCIATIA CONTABILILOR PROFESIONISTI.
De ce e nevoie sa fie amestecati in titlu si economistii. Daca e sa fie, macar prin titulatura sa fie clar, ca in aceasta formula se asociaza profesionistii contabili pentru a constitui un organism-asociativ al PROFESIONISTILOR CONTABILI, adica pentru toti care paractica activitati contabile, ca liber-profesionisti ori ca angajati indiferent de nivelul de scolarizare.

#109 albu2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:51 PM

eu zic ca se vor uni saga cu conta.ro si vom fi o asociatie care va tine piept la toate razboaiele.Cred ca asa este cel mai corect.

Domnule Presedinte,domnilor deputati,

Suntem un grup de economisti si contabili fara apartenenta la organisme precum Ceccar,sau altele asemenea,activi pe forumul de contabilitate Saga,ce cuprinde un nr. de 25579. persoane,care in urma dezbaterilor intense am decis sa va adresam urmatoarea scrisoare deschisa,referitor la intentia de modificare a Legii Contabilitatii,in legatura cu modalitatile de organizare si conducere a contabilitatii unei firme.
Dorim pe aceasta cale sa raspundem motivelor ce au determinat deputatii PDL sa purceada la intocmirea proiectului de modificare a Legii Contabilitatii si sa ne facem cunoscute parerile legate de aceste modificari.

1.Nu suntem de acord ca un compartiment contabil trebuie sa aiba mai mult de o persoana si nici cu obligatia incadrarii cu norma intreaga,asa cum rezulta foarte clar din Alin.(2) al Art.10.Consideram ca in aceasta situatie, s-ar ingradi dreptul constitutional la exercitarea profesiei de economist sau contabil si de asemenea Codul muncii in vigoare.
Firmele trebuie lasate sa-si organizeze contabilitatea in functie de activitatea prestata(cu respectarea legislatiei in vigoare),nu poate fi obligata o firma sa angajeze cu norma intreaga 2 economisti/contabili,atata vreme cat volumul de activitate nu necesita asa ceva,ar fi chiar daunatoare societatilor aceasta politica,prin cresterea nejustificata a costurilor.
Deputatii au sustinut ca motiv pentru aparitia acestor noi precizari,ca se incalca Codul muncii,prin depasirea celor 48 de ore stipulate,dar sa nu uitam ca aceste ore se refera la un singur contract de munca,la un singur angajator.Nicaieri in Codul muncii nu se limiteaza numarul de contracte de munca ,in acest fel,fiecare avand libertatea,ca in timpul sau liber sa-si exercite meseria,in baza unor contracte de munca cu timp redus.

De asemenea,am auzit si motivul conform caruia aceste modificari ar limita munca la negru,lucru neadevarat,penrtu ca legea ,asa cum este ea in vigoare nu permite tinerea evidentelor contabile decat in baza unui contract individual de munca,deci nici nu se pune problema muncii la negru,in cazul economistilo/contabililor.Chiar daca exista un contract de munca cu 2 ore ,se platesc toate contributiile aferente.

2.Nu suntem de acord cu prevederile alin.3,al art.10,asa cum se doreste modificat,pentru ca se considera ca persoanele ce au studii superioare,pe a caror diploma de absolvire scrie ‘’economist’’nu pot conduce contabilitatea unei firme,ceea ce din punctul nostru de vedere e greu de inteles,nu putem fi de acord ca daca nu suntem membri cotizanti ai Ceccar,nu ne mai putem exercita meseria.Din nou se incalca dreptul constitutional la munca!

Parerea noastra este ca prin aceste modificari se doreste o replica data de catre Ceccar, consultantilor fiscali,care au obtinut,tot printr-o politica nedreapta,dreptul de certificare a declaratiei 101,contra cost,acest lucru insemnand un venit important pentru membrii CCF,probabil si cotizatii mai mari.Intelegem frustrarile acestei organizatii,dar va rugam sa ne sprijiniti in a nu fi noi victima in acest joc murdar.

Avem nevoie de sprijinul dvs,pentru exercitarea meseriei de economist,sau contabil,conferita de diplomele universitare sau preuniversitare,pe care nici un organism nu ni le poate lua.De asemenea, ne dorim sa nu ne trezim ca situatiile semestriale si anuale sa trebuiasca vizate de catre experti contabili,pentru ca avem calitatea de a semna si raspunde in fata legii pentru situatiile intocmite,tot in baza diplomelor de licenta obtinute.
.Propunem macar redefinirea notiunilor de expert contabil si consultant fiscal,daca nu a institutiilor ce guverneaza aceste persoane,pentru ca fiecare sa-si exercite meseria sau calitatea acolo unde este locul fiecaruia .

Semnat
Un grup de contabili si economist care nu sant membrii ai grupului CECCAR
Reprezentant
Ec.Albu Loredana
Tel.0727205170

#110 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2010 - 05:54 PM

Vezi postareaMirceaSCALAT, la Mar 9 2010, 05:27 PM, a spus:

ASOCIATIA CONTABILILOR PROFESIONISTI.
De ce e nevoie sa fie amestecati in titlu si economistii.
poate ASOCIATIA PROFESIONALA A CONTABILILOR, cum sa stim daca ei sunt profesionisti sau nu ? poate preferati "practicieni" - var. lui Patrucai ... oricum, numele APEC a fost rezervat deja.

s-a explicitat in APEC "ECONOMISTILOR" pt a nu se intelege ca e doar a contabililor cu studii medii. cel putin eu asa am dedus/inteles

Oameni buni, aceea e scrisoarea pe care au trimis-o cei de pe saga, la d-na Roberta Anastase si dl. Dan Voiculescu. Poate si altor politicieni ...

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 09 March 2010 - 05:55 PM

#111 albu2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 09 March 2010 - 06:07 PM

am mai discutat si cu d-nul Mircea Cosma (PSD) si binenteles ca i-am dat si dansului scrisoarea ,Cum vi se pare aceasta scrisoare va reprezinta interesele daca aveti completari le puteti face ptr ca o sa formulam si una catre avocatul poporului cu care am discutat.

daca cineva mai vrea sa participe joi la ora 15 la discutia cu d-na Roberta Anastase (presedinte camera deputatilor) poate sa vina cu mine.Ma puteti contacta pe adresa de email marius_albu_jr@yahoo.com,

#112 emilia mihaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 09 March 2010 - 06:12 PM

Cred ca marea majoritate a celor care sunt pe saga sunt si aici deci ....... :notworthy: felicitari tuturor celor ce s-au gandit la aceasta asociatie si pentru ceea ce faceti pentru noi :smile: :thumbup: :notworthy:

#113 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 09 March 2010 - 06:38 PM

Draga loredana , te felicit inca o data ! eu sunt din provincie , altfel te-as putea insoti joi la ora 15 .
As dori sa nu ,, sar calul'' insa nu ma pot abtine sa nu te rog sa ne spui care este reactia celor cu care ai discutat , ce sanse sunt , cum ne poate ajuta avocatul poporului .... please . Cred ca toti asteptam sa ne povestesti . :smile:

#114 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 09 March 2010 - 06:49 PM

APEC ramane daca a fost rezervata denumirea.
Asta e. Denumirea sa ne deranjeze si vom vedea ce facem mai tarziu.
Nu vor exista 2 asociatii pentru ca aici a fost prima oara cand am citit de la ISA despre Asociatie.
La SAGA a trebuit sa pierdem timp sa ne convingem unii pe altii.
Important este ca am cazut de acord si dorim ca impreuna conta.ro si SAGA sa facem o singura asociatie.
Am trimis pe emailul Loredanei cererea mea de adeziune.
Am trimis-o inainte de a citi ca pot trimite si lui ISA.
La noi la SAGA Loredana le strange si i le va trimite lui ISA.
Se pare ca deja ISA si Loredana au stabilit un contact la nivel de e-mailuri. Loredana a strans adeziunile si le va trimite lui ISA>
Asa, stimati colegi. Asa!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#115 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 09 March 2010 - 07:18 PM

Gata ,e in regula ,acum il trimit pe fax

#116 biscuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 09 March 2010 - 07:29 PM

Am votat , am aderat ..va sustinem!Succes! :smile:

#117 coconat

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 159 Postari:

Postat 09 March 2010 - 07:42 PM

In adeziune, scrie pt membru fondator, pot sa ader doar ca membru? Din cate am inteles, membrii fondatori vor fi paturcai, isa, valentina, loredana etc sau cine vor mai dori sa faca parte din consiliul director.
alta intrebare: nu stiti cand va fi supus la vot in parlament acel proiect de lege? nu de alta, dar eu sunt ingrijorata, caci, din cate am inteles, dintr-o postare facuta de loredana, la roberta anastase au depus si cei de la ceccar, partea lor?
Chiar dacă omul va face un cer nou și un pământ nou, tot nu va fi fără griji!

#118 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 09 March 2010 - 08:19 PM

Multumesc Patrucai pentru loby-ul pe saga.ro. Cu cit sintem mai multi cu atit mai bine, sigur vom avea forta. Si nu uitati constitutia ne garanteaza dreptul la libera asociere asa ca nu se poate impotrivi nimeni la asta.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#119 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 09 March 2010 - 08:20 PM

Am rugat pe ISA si mai repet: Toate adeziunile se vor strange. Ulterior infiintarii Asociatiei, ceilalti membriui care au semnat adeziuni ca membrii fondatori vor fi asimilati ca membrii. Vor trebui filiale locale ale Asociatiei. Sa nu ne panicam. Si la nivel local cineva trebuie sa existe cum este si normal.
Adeziunile se strang deocamdata pe cele 3 cai:
- se trimit la ISA
- se trimit la Loredana
- se trimit pe faxul deja postat.
Sunt onorat ca aveti credinta ca voi face parte din Consiliul Director. Daca este nevoie cu cea mai mare placere. Numai faptul ca Asocaitia se va constitui imi da sperante ca si ca simplu membru voi fi aparat si respectat in profesia de contabil.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#120 albu2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 09 March 2010 - 08:21 PM

am discutat cu avocatul poporului care a zis ca ne sustine in privinta contestarii legii daca iese din comisie aprobata,ptr ca este neconstitutionala,iar daca se continua mai departe cu implicarea acestei legi o va contesta si in parlament si la guvern si la tribunal ptr drepturile omului de a munci.In privinta d-nului Mircea Cosma (PSD) a zis ca va sustine scrisoarea in cadrul partidului si o va trimite membrilor PSD care sant in aceasta comisie.In privinta d-ei Roberta am intalnirea abia joi la ora 15.Am inteles ca un grup de experti contabili din Ploiesti a inaintat o scrisoare catre cabinetul D-nei Roberta pe care o voi citi abia joi.Noi trebuie sa fim atenti cum evolueaza acest proiect ca sa-l putem combate pe fiecare articol de lege.

Similar Topics Collapse

13 useri citesc topicul

0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL